Tanışma Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KML Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 604,638
Ynt: Tanışma Köşesi (Off-Road)

selam arkadaslar,, ben marmaristen mehmet, burada turizm sektorunde calisiyorum. ben eski defendercilerdenim, sitedeki butun arkadaslara sevgi ve saygilar

Etiketler

dostlar hepinize merhaba,

adım Namık Kemal KURT. Trabzonluyum.gezenbilir.com a yaklaşık olarak 1 yıllık üyeyim ama iş dolayısıyla pek fazla katılamadığım için yeni üye olarak gözüküyorum. :smiley:)
asıl mesleğim kimya mühendisliği ama iş olarak ilaç mümessilliği yapıyorum eczacıbaşı-zentiva adlı ilaç firmasında.

bende ruhsatına 87 model yazan (ama ben bir türlü 87 modele benzetemedim ustada benzetemedi çünkü defransiyelleri, kupası herşeyi 90 küsür model üzeri araca ait olduğuna karar verdik.zaten aldığımda mermi deliği doluydu araba. :smiley: ) defender 110 um var. aracım askeriyenin ilk yaptığı ihaleden alınanlardan. fazla hıbar değildi anlıyacağınız.

aracımı kendim ( boya işçiliği hariç ) topladım.elektrik tesisatı , motor , iç döşeme , dış görünüm v.b. gibi.

eksiğim fazla forumda görünen araçlara nazaran ama onlarıda zamanla maddi duruma göre tamamlayacağım.

bir aksilik olmazsa yakında hidrolik direksiyon, orjinal land jantı ve vinç takmayı planlıyorum.direksiyon pompası ve kutuyu gürcistandan getirttim.şimdi jant ve vinç için fiyat araştırması yapıyorum. birşeyi ama anladım Türkiye de insaflı satıcı parçacı yok :smiley:)....

herkese kolay gelsin defenderinizin motoru hiç susmasın diff lock unuz bozulmasın... :smiley:))

Merhaba..Salih Telli adında,29 yaşında biriyim.Otomobil sektöründeyim.Peugeot,Citröen ve Opel araçlar için yedek parça satışı yapıyoruz. Off-Road'a nasıl merak saldım bilmiyorum ancak oturduğum sitede komşumuzun Vitarasında (ki maşallah demeliyim,çok tatlı bir araç) sitenin stickerini görünce bir girip bakayım nedir ne değildir diye...

Foruma yeni üye oldum, 2001 td5 discovery sahibiyim, aracı 2 sene önce aldım. aslında arabayı alana kadar bu sevda bende pek yokdu diyebilirim .aracı aldıktan sonra aracın yapabildiklerini görebilmemlen içime kötü bir virüs bulaştı diyebilirim.arabamı tam anlamıyla tanıyabilmem 6 ay gibi bir zaman zarfını aldı .başlarda arızlardan dolayı aracdan sogumuştum ama sonradan sonradan arabanın masraf etmeye degeceni gördükce daha kıymaz oldum açıkcası.kendimden bahsedecek olursam bilgisayar üzerine özel bir şirkette müdür olarak yaşamımıza devam etmekteyim.

merhaba adım Burak 26 yaşındayım öğrenciyim..buradan öğrendiğim çok şey oldu herkese teşekkürler selamlar..

selamlar benım adım yusuf 87 hılux sum var arnıza katılalı daha 1 hafta oldu ama sıtedekı arkadasların abılerımın sıcak karsılamaları ıle bu sıteye gırdıgıme cok memnunum ınsallah bende gezen bılır gezılerıne ımkanlar el verırse katılmak ıstıyorum

Merhabalar
Adım Esin EVCİ. Konyada yaşıyorum. 22 yaşındayım. Mimarım ve serbest olarak çalışıyorum. Bir süredir siteye üyeyim fakat bu bölüme yazı yazma fırsatı bulamamıştım. Dağcılıkla uzun bir süre uğraşıp okul nedenlerinden dolayı bir süre ara vermiştim ama yavaş yavaş doğaya geri dönüyorum ve bu artık offroad tutkusuylada doluyum :smiley: en yakın zamanda bir tane disco I edinecem inşallah :smiley:

selam arkadaşlar, adım hasan tahsin, istanbulda yaşıyorum şoförlük yapıyorum.
şu sıra aracım yok.önceden 2000mod lada samara ve 2006mod honda civic vardı. ev alırken civic i sattım ardından onbeşgün gözyaşı döktüm.hondanın içindeyken çamurlu bir arazi aracı görünce içim gidiyordu.özellikle niva çok safkan arazi aracı havası taşıyor.vitaralara bayılıyorum. land rover bir efsane. jeep zaten isim babası.bende her gördüğü güzele aşık olan karacaoğlan misali.borçları azaltıyorum niva ile başlamak istiyorum.veya gözümü karartıp vitara yapabilirim.şimdilik biraz hayal gibi ama mudum var.off road tecrübem yok ama ağır vasıta şoförü olarak kendime güvenim var.

arkadaşlar merhaba ben sivas'tan Ümit DALGIÇ GEZİNEBİLİR'e yeni üye oldum. Yeni aracımdan dolayı yardımlarınıza ihtiyacım var. 1978 model 6 silindir orjinal 4.2 motora sahip CJ 5 aldım. Hayalimin aracıydı bu aracımı sadece caddede değil arazidede kullanmak istiyorum. Eksik bilgilerim var aracımı tam anlamıyla tanımıyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

merhaba arkadaşlar nevşehirden Berkay öğretmenim defender hayranı ve off road meraklısıyım site çok hoşuma gitti saatlerimi geçiriyorum:smiley:

Engin SARIGÜL ben, İzmir/Foça'dayım.. Yaklaşık 1 aydır 93-95 G.C ariyorum, bulduğumda sizden biri olucam inşallah..

1985 doğumluyum, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde Astsubaylık görevimi ifa etmekteyim.

Burada olmaktan cok mutlyum ve daha G.C mi almadan onu 2" yükseltip saqlam bi ayakkabı giydirmek istiyorum =)

MERHABA ARKADAŞLAR BURSA'DAN ÖZCAN 30 YAŞINDAYIM

1 YILDIR AKTİF OLARAK OFFROAD TUTKUNUYUM.BURSA'DA VOLKSWAGEN-AUDİ ÖZEL SERVİS İŞLETİYORUM
İLK ARACIM LADA NİVA, DAHA SONRA 89 CHEROKEE XJ OLARAK DEĞİŞTİRDİM

FALİYETLERİMİZİ KURMUŞ OLDUĞUMUZ BURSA ULUDAĞ OFFROAD DERNEĞİ BÜNYESİNDE YÜRÜTMEKTEYİZ.
BURSA GEZENBİLİR ÜYESİ OLARAK HERKEZE KAPIMIZ AÇIKTIR.SAYGILAR VE SELAMLAR...

Selam arkadaşlar,
ismim Özgür Kaya. Antalya Side'deyim. 34 yaşındayım, inşaat teknikeriyim. Profesyonel bir off-roadcu olmasam da doğada gezmeyi severim. Arkadaşımın tavsiyesi ile bu siteye üye oldum ve 1998 model Vitara JLX kullanıyorum. Sitedeki herkese bilgilerini bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyorum.

merhaba
ismim ozan bursada oturuyorum off-roadayeni başlamayı düşünüyorum ve cj hastasıyım ve yakınlarda bir cj almayı düşünüyorum

Arkadaşlar uzun zamandır ben bu sayfaya destursuz giriyormuşum ya ...kendimi çok ayıpladım :smiley:
Ben İlker Erdoğan İstanbul Ataköy'de yaşamaktayım. 1968 doğumluyum. Evliyim. Şişli Terakki Lisesi,Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımı Baskı Bölümü mezunuyum.Aile mesleğim olan Tekstillle uğraşmaktayım.
offroad kategorisinde iki araca sahiptim birini çok yeni sattım.Sattığım araç 1976 model Unimog 406 dizel idi. Şu an günlük kullanımda 2008 Wrangler Rubicon kullanmaktayım.Unimog 'un boşluğunu her ne kadar dolduramasak da yeni bebek hazırlamak için hazırlıklara başladım.Yakında onu da tanıştırırım..Gezenbilir ve Yiyenbilir tadında güzel günlere.....

sattığım Unimog 406
2.jpg

3.jpg

1.jpg

Bu da şu an kullanmakta olduğum 2008 JEEP Wrangler Rubicon
rubi2.jpg

rubi4.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR