Herkese Merhabalar. Benim adım Kandemir sağdinç 22 yasindayim Fethiyede ikamet ediyorum. yillardir karavan sevdalisi ve 1 seneden uzun zamandir gezenbilir forumunun takipcisiyim. Ozellikle son bir senedir aklimda,aklimin her kosesinde dolanan karavan fikiri, sevdası, planları bugun itibari ile gerçek anlamda hayata geçmeye hazirlandi. Nişanlimla birlikte uzunsuredir icimizdeki karavanda yasama sevdasinin sonucunda; dün bankadan kucuk bir miktar kredi cekmis bulunuyorum. İstedigim Araç m29 ve hedefim kendi ellerime icinde surekli yasiyabilcegimiz bir karavan yaratmak. Maddi olarak imkanlarim super degil ama sabrimiz ve azmimiz bizimle. Karacani araç olarak degil amaç olarak hayatimizda bulundurmaktayiz. Benim meslegimin sanayi dalgicligi olmasi gezmeyi gerektirmesi ve nisanlimin okulunu bitirince tercuman olucak olmadi bizi bu yolda dahada inanclandirdi. Daha cok genciz ama hayatimizi boyle gecirmek istiyoruz. Simdiden herkele memnun oldum herkese tum abilerime saygilarimi sevgilerimi takdim ediyorum. Daha sik konu acip hepinizin basini agritacagim bundan sonra yardimlariniz tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.
Hoş geldiniz Kandemir ve nişanlısı .
Yazınızı çok beğendim . Hem heyecanlı , hem de çok istekli.
Selamlar
Karavancıların yaş ortalaması gittikçe düşüyor,Aramızda gençlerin çoğalması ne güzel.
Teşekkürler mehmet bey saygılarMerhaba dostlar öncelikle selam sevgiler. Bir kamu kurumundan çalışıyorum yaşım 56 kısmetse bir kaç yıla emekli olmayı düşünüyorum uzun zamandır da karavan almak yada yapmak istiyorum değerli ve tecrübeli büyüklerimizden öğrenmek istediğim husus ise örneğin 3 yıl sonra karavan işine başlayacağım diyelim şuan karavan alacak durumun yok ama malzemelerini alıp biriktire bilir miyim örneği webasto, güneş paneli diğer mutfak malzemelerini alsam 3 yıl sonra değer kaybı olabilir mi. Bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Herkese merhaba,
Gezenbilir'de değilse de karavan bölümünde yeniyim.
Bir kaç yıldır arazi aracı ve araç üstü çadır ile ailece kamp yapıyoruz (2 yetişkin, 2 çocuk (14,10))
Araçta karavanlarda olan çoğu ekipman mevcut (200w güneş paneli, şarj reg, yaşam aküsü, waeco 40lt buzdolabı, wabsco 7lt/dk pompa+90lt su deposu, eberspacher ısıtıcı, inverter, omnistor tente vs.). Yani karavan yaşam tarzına uzak değiliz.
Konforumuz az belki ama ıssız, bakir yerlere erişim imkanımız daha fazla.
Bir süredir panelvan kamper araçlar ilgimi çekiyor. Konforu ve araç dışına çok yayılmadan kamp imkanı beni cezbediyor. Eşim ve çocuklar kamp olayına bayılsa da, gidiş ve dönüş yolu onlar için eziyet oluyor.
Hem konfor hem her yere erişimim olsun dersem 4x4 panelvanlar var ancak hacimleri düşük ve çok ta pahalılar.
Başlıklardan incelediğim kadarıyla PSA araçlar tercih ediliyor ve gördüğüm birkaç 17m3 Ducato dönüşümü hoşuma gitti. ÖTV'den muaf olmak için dönüşüm yapılacak aracın 5 yaşını doldurmuş olması şartı ve o yaştaki ticari araçların çokça ezilmiş olacağı çıkmazına girdim.
Bulabilirsem temiz, az km yapmış 2015 model bir araç bulsam ve 5 yaşını doldurana kadar elimdeki ekipmanlarla bir nev'i kamper gibi kullansam diyorum. Benzer düşüncede olanlara verilen cevapları okudum, muayene, herhangi bir kaza halinde doğabilecek hukuksal ve maddi sıkıntıları göze almam gerekiyor. Bir de kanun, yönetmeliklerde değişiklik olma riski ve motokaravan dönüşümü yapamayabilirim.
İlk bahsettiğim, göze almam gereken hususlar aslında gözümü çok korkutmuyor. Şu an aracımda olan donanımları panelvana taşısam, içerisine yatak ve mutfak için portatif çözümler bulsam yeter sanırım. Diğer konuda ise, karavancı sayısının artışı ve ekonomiye katkıları sebebiyle kanun ve yönetmeliklerde olumsuz değil de olumlu değişiklikler olacağını ummak çok mu iyimser bir yaklaşım olur?
Görüş ve önerilerinizi almak isterim.
Şenol
kdz.Ereğli
Merhaba dostlar öncelikle selam sevgiler. Bir kamu kurumundan çalışıyorum yaşım 56 kısmetse bir kaç yıla emekli olmayı düşünüyorum uzun zamandır da karavan almak yada yapmak istiyorum değerli ve tecrübeli büyüklerimizden öğrenmek istediğim husus ise örneğin 3 yıl sonra karavan işine başlayacağım diyelim şuan karavan alacak durumun yok ama malzemelerini alıp biriktire bilir miyim örneği webasto, güneş paneli diğer mutfak malzemelerini alsam 3 yıl sonra değer kaybı olabilir mi. Bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Merhaba,
Ben Mantez.
Emekli bir mühendisim, 59 yaşındayım ve İstanbulda yaşıyorum.
Gezenbilir'e yeni katılmadım ama karavan merakım yeni başladı. Hedefim "iri" bir (tercihen) motokaravan edinebilmek ve yurt içi / dışında, her mevsimde uzun tatiller yapabilmek. El becerimi çok yeterli görmediğim için kendim yapmayı pek düşünemiyorum.
Forumda ben mi bulamadım, emin değilim ama yeni başlayanlar için;
gibi başlıkları göremedim. Bu bilgilerin büyük bir kısmı farklı başlıklar altında yer alıyor ama toparlamaya çalışmak "1 gr şeker için 1 araba şeker kamışı kemirmek" gibi.
- çekme / moto karavan tercihin etkileyecek faktörler,
- bir karavanın olmazsa olmazları,
- farklı planların birbirleri ile kıyaslamaları,
- çekme karavan için kullanılacak bir araçta olması gereken / tercih edilecek özellikler,
- motokaran yapılacak bir araçta olması gereken/ tercih edilecek özellikler
Yeni başlayanların bazı temel bilgilere daha kolay / hızlı ve derli toplu erişmesi için moderatörlerin kontrolü altında olacak bu tip başlıkların, her zaman forum en üstünde olmak üzere açılması mümkün müdür?
Saygılarımla
TeşekkürlerÖneriniz için teşekkürler. Şu anda bulduklarımı aşağıdaki başlıkta topladım. Vakit oldukça devam edeceğim. Önemli bulduklarınızı siz de ilave ederseniz sevinirim.
Karavancılığa Yeni Başlayanlar Için Bilgiler
Öneriniz için teşekkürler. Şu anda bulduklarımı aşağıdaki başlıkta topladım. Vakit oldukça devam edeceğim. Önemli bulduklarınızı siz de ilave ederseniz sevinirim.
Öneriniz için teşekkürler. Şu anda bulduklarımı aşağıdaki başlıkta topladım. Vakit oldukça devam edeceğim. Önemli bulduklarınızı siz de ilave ederseniz sevinirim.
Sn. "Mantez", resmen benim bikaç aydır yazmayı düşündüğüm şeyi yazmışsınız.. inanılmaz mutlu oldum.. birazcık da kıskandım açıkçası..
ben de 40 yaşında bir mühendisim.. (kafa benzer çalışıyor sanırım ) aylardır cepten bu forumu okuyorum.. hep bu konunun eksikliğini yaşıyordum.. ama ukalalık gibi algılanabilir diye yazamamıştım bi türlü..
.
.
.