Sn. "Mantez", resmen benim bikaç aydır yazmayı düşündüğüm şeyi yazmışsınız.. inanılmaz mutlu oldum.. birazcık da kıskandım açıkçası..
ben de 40 yaşında bir mühendisim.. (kafa benzer çalışıyor sanırım ) aylardır cepten bu forumu okuyorum.. hep bu konunun eksikliğini yaşıyordum.. ama ukalalık gibi algılanabilir diye yazamamıştım bi türlü..
bugün ise, ilk yazımı yazmaya karar verdim forumda.. O yüzden de ilk kez PC de açtım forumu.. bi baktım ki aylardır aradığım başlık varmış aslında.. "herhalde cepten girdiğim için göremedim" diye düşündüm.. (yazının tarihine bakmamıştım)
Sn. "Akdeniz54" , ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.. 5 yaş öncesi ve sonrası Ötv konusunu, yaklaşık güncel fiyatları da kullanarak örnekleyebilir misiniz ilgili yerde lütfen.. hangi fatura bedeli üzerinden %84 olduğu çok açık değil sanki..
örneğin:
0 km. aanhatar teslim fiyatı 130.000 TL olan bir sprinter panelvan, motokaravana çevrildiğinde yaklaşık ............. TL daha ödemeniz gerekir.. dolayısı ile size salt araç maliyeti ........ TL ye gelecektir.
ama 5 yaşını doldurmuş bir sprinter panelvan'ı 60-70.000 TL ye alabilirsiniz..
gibi güncel rakamları kullanabilirseniz çok pratik olacaktır diye düşünüyorum nacizane..
saygılarımla..
Sayın Boris none,
foruma hoşgeldiniz. Ötv konusundaki sorunuza cevabı, Istanbul Vergi Dairesi Başkanlığı aşağıdaki yazısında veriyor. Bir kaç defa okudum (yarım yüzyıla yakın bir zamadır yurt dışında yaşayan birisi için anlaşılması kolay değil). En iyisi sizde bir okuyun. ÖTV oranı % 145, eğer son zamanda bir değişiklik olmadıysa.
87.04 ve 87.02 tarife pozisyonunda ki araçların karavana dönüştürülme si halinde KDV ve ÖTV uygulaması hk. | Gelir İdaresi Başkanlığı