Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 630,681
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Öncelikle S.a. adım Kutay Uçaroğlu. 18 yaşındayım Uşakta yaşıyorum, şuan okumuyorum, çalışmıyorum. Sporcuyum kickbox ve muay thai sporları ile profesyonel olarak ilgilenmekteyim. Ayrıca karavan aşığı bir insanım karavan aşığından kastım sadece doğayla iç içe olmak , campinglere katılmak veya gezilip görülmesi gereken yerleri gezip görmek değil.. Benim asıl hayalim abiler; Devasa boyutlarda eski bir bmc 220 17 alıp onu modern ve orta derecede lüx bir karavana çevirmek , sevgilim ve köpeğimle hayatımı karavanımızda sürdürmek. Ben çok özgür bi insanım. Gelirimide aynı şekilde karavandan kazanmak istiyorum, plajlarda ki beach barları hepiniz bilirsiniz. Aynen onlar gibi bir bar\büfe karavan tasarlatmak ve Türkiyenin tutulan sahillerindeki otellerin herhangi bir tanesiyle anlaşıp kendi mini plaj barımı işletmek istiyorum. Kışında uludağ vb. tatil merkezlerinde hayatımı kazanabilirim. Kendim hakkında anlatabileceklerim bu kadar, kendini tanıtan anlatan arkadaşlara çok teşekkürler herkese sevgi ve selamlar :smiley:

579613_111621335700631_542925315_n.jpeg

Etiketler

Karavancı dostlar merhaba aranıza Maltepe den katılıyorum 48 yaşındayım.Servis araçlarım var kendim tur işiyle uğraşıyorum.Esas mesleğim soğutma teknisyeniyim.Bundan önce 15 sene öncesinde karavanım vardı o zamanlardan beri yine özlemini çekmekteydim.Geçen sene 86 model 60000 de bir Volkswagen LT 31 minibüs aldım yaklaşık üç ay önce bursada gerçek karavanda içini istediğim gibi yaptırdım.Bu sene ise ufak tefek geziler yaptım.Karavancılığı seçmem ise artık apartmanlarda yan komşunla bile diyaloğun olmuyor ama karavan hayatında karavancılar la karşılaştığında hemen bir samimiyet kurabiliyorsun.Bu yüzden tekrar bu hayata geçmek istedim.Gerçi eşimle işlerimizden dolayı daha tam manasıyla geçiş yapamadık ama yakın zamanda yollarda olurum.Hepinize kolay gelsin kazasız geziler dilerim. Murat MURAL

Murat bey Kutay bey hoşgeldiniz,Maltepe grubumuz sahilde sürekli buluşur,Maltepe buluşmaları başlığı altında takip edebilirsiniz

Kutay kardeşimize ve Murat bey'e hoş geldiniz diyorum. Gönlünüzdeki gibi bir hayata kavuşmanızı diliyorum.

Merhaba, adım Uğur ADANUR, Ankara'dayım. Uzun çadır kampları sonrası bu kurban bayramında Manavgat Boğaz Kamping' te karavan alma isteğim iyiden iyiye kabardı. Anladım ki uzun uzun araştırmadan bu işi yapamayacagim ;) Bu sebeple aranıza katıldım. Umarım derin bilgilerinizi paylaşmaktan zevk alırsınız, zira soracak öğrenecek o kadar çok şey var ki...

Blugur' Alıntı:
Merhaba, adım Uğur ADANUR, Ankara'dayım. Uzun çadır kampları sonrası bu kurban bayramında Manavgat Boğaz Kamping' te karavan alma isteğim iyiden iyiye kabardı. Anladım ki uzun uzun araştırmadan bu işi yapamayacagim ;) Bu sebeple aranıza katıldım. Umarım derin bilgilerinizi paylaşmaktan zevk alırsınız, zira soracak öğrenecek o kadar çok şey var ki...

Hoş geldiniz. Dilediğiniz gibi bir karavana kavuşmanızı diliyorum.

Kampçılık tecrübeniz olduğuna göre karavan konusundaki tercihlerinizi belirlemeniz de daha kolay olacaktır: Deniz kenarı / asfalt mı? Dağlar, yaylalar, medeniyetten uzak bölgeler mi? Kamping ve konfor mu? Doğa da sınırlı koşullarda başbaşa kalmak mı? Bütçeniz ikinci bir araca yetecek mi? Bu tür sorular vereceğiniz cevaba göre seçeceğiniz araçtan, içindeki donanıma kadar pek çok tercihiniz belirlenecektir.

Tercihlerinizi belirledikten sonra buradaki topikleri okumanızı öneririm. Burası bir ansiklopedi gibi. Okudukça kafanızdaki pek çok sorunun daha önce sorulduğunu ve muhtelif cevaplar verildiğini göreceksiniz.

selam dostlar.ismim berkay.30 yaşındayım inegölde yaşıyorum.eşimle birlikte yaklaşık 3 yıldır en sevdiğimiz tutku olan motosikletimizle yol yapmaya devam ediyoruz.son gezimizi kurban bayramında yaptık.2000 km lik bir gezi ve egede cunda adasından başlayıp ölüdenize kadar süren bu gezide çadır kapmları tercih ederek yolculuk yaptık.kaldığımız kamp alanlarında gördüğüm karavanlar ve tanıştğım abilerim sayesinde karavan sevdasına tutuldum.ben herşeyi genç yaşlarımda yapabilmeyi ve yaşayabilmeye çalışan biriyim.eşim için motor sevdasından vazgeçmek çok zor biliyorum ama artık hedefler bu yönde.en büyük şansım olan karavan ihtiyaçlarındaki bana göre karavanı oluşturan şey mobilya ve ben bir mobilyacı olarak bu konuda galiba bir sıfır önde başlıyorum bu karavanı kendi yapma işine.tüm siteyi zaten uzun zamandır okuyorum notlarımı alıyorum araştırmalar yapıyorum.bir diğer şanslı yönümse araç içinde kullanılacak her malzeme inegöl bir mobilya cenneti olduğu için herşey elimin altında olacak.çok özür dileyerek şunu söylemek istiyorum azıcık cin fikirli biriyimdir.herşeyin pahalısı olduğu gibi ucuzuda var.ama şu demek değildir ki ucuz şey dandik.yusuf aybek abimizle telefonda bi kaç kez konuştuk.turhan yücel abimizle bursada misi kamp açılışında tanıştım.ben forumlarda bundan sonra aktif olmaya çalışacağım.karavanlarda gördüğüm en önemli unsur galiba her ürünün bir alternatifi var.yani 500 euro yada bir ocak var 200 tlyede.zaten herkesin kendi karavanını yapma nedeni hem birşeyleri başarmak hemde maliyeti kendi istediğimiz gibi yönlendirmek.bende bildiğim her konuda yardımcı olamaya çalışacağım sizlere.sizlerden de bilgi alacağım.eşimle şuan tek hayalimiz yapacağımız karavan bize özel ve renkli olmalı.mobilya rengindense ceviz kestane gibi en güzeli komple içi beyaz olan bir karavan yapma hedefindeyiz inşallah.bakalım hayırlısı diyorum.herkese şimdiden teşekkürlerimi sunar daldan dala atlayarak birşeyler anlatmaya çalıştığım için affınıza sığınıyorum...

IMG_2047.JPG

berk_arda' Alıntı:
selam dostlar.ismim berkay.30 yaşındayım inegölde yaşıyorum.eşimle birlikte yaklaşık 3 yıldır en sevdiğimiz tutku olan motosikletimizle yol yapmaya devam ediyoruz.son gezimizi kurban bayramında yaptık.2000 km lik bir gezi ve egede cunda adasından başlayıp ölüdenize kadar süren bu gezide çadır kapmları tercih ederek yolculuk yaptık.kaldığımız kamp alanlarında gördüğüm karavanlar ve tanıştğım abilerim sayesinde karavan sevdasına tutuldum.ben herşeyi genç yaşlarımda yapabilmeyi ve yaşayabilmeye çalışan biriyim.eşim için motor sevdasından vazgeçmek çok zor biliyorum ama artık hedefler bu yönde.en büyük şansım olan karavan ihtiyaçlarındaki bana göre karavanı oluşturan şey mobilya ve ben bir mobilyacı olarak bu konuda galiba bir sıfır önde başlıyorum bu karavanı kendi yapma işine.tüm siteyi zaten uzun zamandır okuyorum notlarımı alıyorum araştırmalar yapıyorum.bir diğer şanslı yönümse araç içinde kullanılacak her malzeme inegöl bir mobilya cenneti olduğu için herşey elimin altında olacak.çok özür dileyerek şunu söylemek istiyorum azıcık cin fikirli biriyimdir.herşeyin pahalısı olduğu gibi ucuzuda var.ama şu demek değildir ki ucuz şey dandik.yusuf aybek abimizle telefonda bi kaç kez konuştuk.turhan yücel abimizle bursada misi kamp açılışında tanıştım.ben forumlarda bundan sonra aktif olmaya çalışacağım.karavanlarda gördüğüm en önemli unsur galiba her ürünün bir alternatifi var.yani 500 euro yada bir ocak var 200 tlyede.zaten herkesin kendi karavanını yapma nedeni hem birşeyleri başarmak hemde maliyeti kendi istediğimiz gibi yönlendirmek.bende bildiğim her konuda yardımcı olamaya çalışacağım sizlere.sizlerden de bilgi alacağım.eşimle şuan tek hayalimiz yapacağımız karavan bize özel ve renkli olmalı.mobilya rengindense ceviz kestane gibi en güzeli komple içi beyaz olan bir karavan yapma hedefindeyiz inşallah.bakalım hayırlısı diyorum.herkese şimdiden teşekkürlerimi sunar daldan dala atlayarak birşeyler anlatmaya çalıştığım için affınıza sığınıyorum...

Size de tekrar hoşgeldiniz, o zaman :smiley:

bekir abim teşekkür ederim sabahtan beri senin açtığın topiği okuyorum.karavanının bitmesini çok isterdim ama ötv sıkıntısı konusunda gerçekten haklısın abim.allah kolaylık versin şimdiden.

merhaba...
adım şahin asiltürkmen
42 yaşındayım, evliyim 1 çocuğum var... hayalimdeki karavanı arıyorum :smiley:
saygılarımla...

asilturk' Alıntı:
adım şahin asiltürkmen
42 yaşındayım, evliyim 1 çocuğum var... hayalimdeki karavanı arıyorum :smiley:

Hoş geldiniz! Yeni gelenlerden misiniz? Forum mesajlarını okuyup yeni yazanlardan mısınız? Bilemediğim için görmemiş olma ihtimalinize karşı size de yazayım:

Hayalinizdeki karavanın gerçek hayatta ne tür bir şey olacağını kestirebilmek için öncelikle tercihlerinizi belirleyin :smiley: Deniz kenarı / asfalt mı? Dağlar, yaylalar, medeniyetten uzak bölgeler mi? Kamping ve konfor mu? Doğa da sınırlı koşullarda başbaşa kalmak mı? Bütçeniz ikinci bir araca yetecek mi? Bu tür sorular vereceğiniz cevaba göre seçeceğiniz araçtan, içindeki donanıma kadar pek çok tercihiniz belirlenecektir.

Tercihlerinizi belirledikten sonra buradaki topikleri okumanızı öneririm. Burası bir ansiklopedi gibi. Okudukça kafanızdaki pek çok sorunun daha önce sorulduğunu ve muhtelif cevaplar verildiğini göreceksiniz.

sevgili nevzat bey ve bekir bey öncelikle ikinize de teşekkür ederim.. yaklaşık 1 senedir durmadan yazılanları okuyorum... siteye üye ama aktif değilim :smiley: fakat dediğiniz gibi burası mükemmel bir ansiklopedi gibi... ilk karavan almak istediğim zamanlardaki kriterim ve bakış açımla şu anki geldiğim nokta çok daha farklı... tabi bu sizler gibi tecrübelerini kendilerine saklamayıp paylaşanlar sayesinde... saygılarımla

berk_arda' Alıntı:
bekir abim teşekkür ederim sabahtan beri senin açtığın topiği okuyorum.karavanının bitmesini çok isterdim ama ötv sıkıntısı konusunda gerçekten haklısın abim.allah kolaylık versin şimdiden.

Karavan sever dostlar arasına hoşgeldiniz

Merhaba, Benim adim Aykut. Simdiye kadar Istanbul'luydum fakat Haziran'dan beri Marmaris'li oldum.

2007 ve uzeri yeni kasa bir Ducato, Boxer veya Jumper alarak yavas yavas (2014 Haziran'a kadar) hem kaliteli hem de konforlu bir motokaravan yapmayi dusunuyorum. Yaklasik 1 aydir forumu okuyorum ve kendi karavanini yapan uyelerden birseyler ogrenmeye calisiyorum. Temiz, fazla yorulmamis bir arac bulunca alip ise koyulacagim.

Ahsap ve elektronik kisimlara elim yatkindir fakat tesisat konusunda (banyo, pis su, temiz su tanklari tesisatlari) hic bir bilgim yok. Bu konulari da kafamda netlestirince tamam olacak. Anladigim kadariyla bazi tuvaletler kasetli, yani kendinden depolu ve manuel bosaltmak lazim. Ben yatlardaki gibi otomatik bosaltan klozet tercih edecegim ama pis atik deposunun nasil bosaltildigi hakkinda bir fikrim yok. Genelde kendi karavanini kendi yapanlarin bolumlerini okudum, ve tesisat konusunda cok aciklayici bilgilere denk gelmedim ya da ben bulamadim. Belki de once forumu layikiyle nasil kullanacagimi ogrenip ondan sonra bilgi edinmeye baslamaliyim.

Ben iki kisilik bir motokaravan dusunuyorum ve 11,5 - 13 - 15 - 17 m3 luk modellerin hangisine ihtiyacim oldugunu tam olarak bilmiyorum. Genelde Avrupa'da dolasmak istiyorum, yalniz sadece kamping alanlarinda degil sehir merkezlerinde ve otoparklarda da park halinde konaklayabilecegim bir arac istiyorum. Aracin icinin, sadece yatmaya yetecek buyuklukte mi olacagina, yoksa, gerek uzunluk gerek yukseklik bakimindan buyuk tutularak ferah bir ic mekan saglanmasi, dolayisiyla minik bir ev gibi vakit gecirilebilecek olmasi arasinda karar vermis degilim. 15 veya 17m3 modellerle sehir icinde rahat dolasilabilir mi bilmiyorum.

Tanisma faslini kisa tutup forum sayfalarinda dolasmakta fayda var. Simdiden ansiklopedi gibi bir forum olusturmakta emegi gecen herkese tesekkur ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR