Tanışma Bölümü (Karavan)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 628,713
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Karataş ailesi, aramıza hoşgeldiniz. Siz de benim gibi bir planlama aşamasındasınız anladığım kadarıyla, dilerim en kısa sürede planlarınızı gerçekleştirirsiniz...
 

Etiketler


Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Sayın Karataş ailesi hoş geldiniz, her şey gönlünüze göre olsun. Sevgi ve Saygılarımla.
 




Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Hepinize çok teşekkürler güzel dilekleriniz için...Hoş bulduk.İnşallah bahara kadar hayallerimiz gerçekleşir, 3-4 aydır bakıyoruz. kafamız çok karıştı. Karavanlar çok pahalı,çok eski model 1986-1996 modeller bile 20-25 000 den başlıyor.Çok eski modellerde çok masraf çıkarır, hem bu kadar para vereceksiniz hemde bir sürü bakım masrafı çıkaracak.Yaşı küçük olanlarda çok pahalı bakalım nasıl olacak.Çanakkalede de iki satılık eski model karavan varmış gidip bakacağız.Yusuf bey,ellerinizle yaptığınız karavanı satır satır okudum 3 gün sabahladım.Eşimle helal olsun dedik başarınıza. Gezilerinizİ de bir solukta okuduk.GEZMEN,TA2RX,VAP,YUSUF AYBEK,SEYYAH54,BİBS,AİRBOAT tekrar hoş bulduk.VAP inşallah size de bize de iyi birer karavan nasip olur.
 



Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Hoş bulduk ilhan bey,Seyyah54 bey bu akşamda sizin karavan yapma maceranızı okuduk eşimle ,ellerinize sağlık ,kazasız binmek nasip olsun.Yusuf bey en kısa zamanda gönlünüzdeki karavanınıza kavuşmanızı dileriz.Karavan dostlarına bir sorumuz olacak.1990 öncesi yapılmış karavanlar için trafiğe çıkarken problem çıkıyormu?1990 ve öncesi araçlar hurdaya çağırılıyor ,bu kurallar karavan için geçerli değilmi.Mesela 1994 model bir karavan alsak,4 yıl sonra hurdaya mı vermek zorundayız.
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Merhaba arkadaşlar;

Mahir Öztürk bey ve ailesi ile Sapanca buluşmamızda şahsen tanışma fırsatımız oldu,

Mehmet Gök,

Taner Ertunç,

Aptullah Aydınöz,

Zeliha-Nevzat Karataş,

Hoş geldiniz arkadaşlar, gönlünüze göre karavan edinebilmenizi dilerim.

Saygı ve Selamlar.
 



Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

gezmen' Alıntı:
Aptullah Bey, hoş geldiniz. :smiley:

Umarım, dilediğiniz tipte bir gezeneve sahip olur, hayallerinizi gerçekleştirirsiniz. Eşinizi de ısındırma konusu çok önemli... ;)

Cavid Sezen

Wohnmobil'in Türkçesi mi gezenev? :smiley: Herkes tarafından anlaşılıyor mu?
Bir de tabi wohnwagen'a ne deniyor?
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

tanerer' Alıntı:
Wohnmobil'in Türkçesi mi gezenev? :smiley: Herkes tarafından anlaşılıyor mu?
Bir de tabi wohnwagen'a ne deniyor?

Öncelikle şunu belirteyim; dil, sözcük konularının uzmanı değilim ama ortaokul yıllarından bu yana, Türkçe öğretmenim, öğretmen-yazar Halil Şahan sayesinde ilgi alanım içindedir. :smiley: ;)

"Gezenev" sözcüğünün yaratıcısı, oğlumdur. Daha okula gitmediği küçük yaşlarında, oyuncak bir karavanı vardı. "Bu nedir" diye sorduğumuzda, "gezenev" derdi ve en sevdiği oyuncaktı. :smiley: Şimdi ise, babasının ilgisi olduğundan ancak ayıp olmasın diye az da olsa ilgileniyor gibi görünüyor. :( Neyse, bu sözcüğü daha sonra ben, genel anlamda "karavan" yerine kullandım ve zaman zaman kullanıyorum. Benim kullanımımda "gezenev", "çekme karavan, motokaravan, kamper"i içermektedir. Herkes anlıyor mu diyorsunuz; sanırım anlaşılıyordur; en azından "gez-en" ve "ev" sözcüklerinin birleştirilmesi ile oluşmuş. Gezenev sözcüğü, benim naçizane önerimdir. Teknolojiyi, dolayısıyla kavramları yaratan biz Türkler olmadığımız için, hak verirsiniz ki sözcükler yabancı. Batılılardan alıyor ve kullanıyoruz. Karavancılık, çok yaygın bir hobi olmadığı için, bu kavramlara Türkçe karşılıklar da bulun(a)muyor. :(

"Wohnmobil" için, "motokaravan"; "wohnwagen" için "çekme karavan" kullanılıyor.

Bir ara aşağıdaki başlıkta tartışılmıştı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23192.msg183225#msg183225

Umarım, yardımcı olabilmişimdir. :-\

Cavid Sezen
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

gezmen' Alıntı:
Öncelikle şunu belirteyim; dil, sözcük konularının uzmanı değilim ama ortaokul yıllarından bu yana, Türkçe öğretmenim, öğretmen-yazar Halil Şahan sayesinde ilgi alanım içindedir. :smiley: ;)

"Gezenev" sözcüğünün yaratıcısı, oğlumdur. Daha okula gitmediği küçük yaşlarında, oyuncak bir karavanı vardı. "Bu nedir" diye sorduğumuzda, "gezenev" derdi ve en sevdiği oyuncaktı. :smiley: Şimdi ise, babasının ilgisi olduğundan ancak ayıp olmasın diye az da olsa ilgileniyor gibi görünüyor. :( Neyse, bu sözcüğü daha sonra ben, genel anlamda "karavan" yerine kullandım ve zaman zaman kullanıyorum. Benim kullanımımda "gezenev", "çekme karavan, motokaravan, kamper"i içermektedir. Herkes anlıyor mu diyorsunuz; sanırım anlaşılıyordur; en azından "gez-en" ve "ev" sözcüklerinin birleştirilmesi ile oluşmuş. Benim naçizane önerimdir. Teknolojiyi, dolayısıyla kavramları yaratan biz Türkler olmadığımız için, hak verirsiniz ki sözcükler yabancı. Batılılardan alıyor ve kullanıyoruz. Karavancılık, çok yaygın bir hobi olmadığı için, bu kavramlara Türkçe karşılıklar da bulun(a)muyor. :(

"Wohnmobil" için, "motokaravan"; "wohnwagen" için "çekme karavan" kullanılıyor.

Umarım, yardımcı olabilmişimdir. :-\

Cavid Sezen

Bilgi için teşekkürler. Ben çok beğendim "gezenev" terimini. Belki Türk Dil kurumuna öneri iletilebiliyordur dışarıdan.
Aslında ben karavan konusuna Almanya'da merak sardığım için "markise" gibi kelimeleri de burada öğrendim ve Türkçe'de ne deniyor bilmiyorum. Hatalı kelimeler kullanırsam kusura bakmayın.
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Şu an bilgisayarım çok ağır çalışıyor; yanıtınızı gör(e)medim. :( Yukarıdaki yazıma küçük bir ek yaptım... ;):smiley:

Cavid Sezen
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

gezginzi dostlara bursadan selam olsunn. ben bursa/ gemlikde oturmakdayım ve mumkun oldukca arabamla ege taraflarına gezmeye gidiyorum 1 aydır tüm yazıları okudumm nerdeyse karavanla ilgili ve her camper yapımında yapılanları gördükçe hayranlıkla izledim ve imrendimm doğrusu niyetim h100 lerden almatı takip ettikçe starex, ondanda ducato ya döndüm ve sizin tavsiyelerinizle. burdada arada kaldımm ducatonun hangisi yanlızca dizel olanımı jtd mi yoksa tdı yada d mi hangisi beni üzmez bilemiyorum ve bu konuda da bir yazı bulamadım umarım umarım yakın zamanda bunada karar kıldıkdan sonra yanınınızda bende yer alırım .simdilik sizi burdan izlemekle yetiniyorum . herkezin deposu dulo olması ümidiyle hoşcakalın şimdilikkk
 



Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Yeni ve acemi bir karavancı olarak aranıza katıldım, 50 yaşında, evli ve bir evlat sahibiyim. İmaj Karavan yapımı Peugeot Boxer 15m3 Camper'ımız ile ilk uzun gezimizi kurban bayramı tatili dolayısıyla Kapadokya'ya yapmayı planlamaktayız.

Umarım dönüşte paylaşacak güzel şeylerimiz olur.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,247
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst