Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,310
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Merhaba;
Ben İlker ÇOBANOĞLU. 1972 İstanbul Gazi Osman Paşa doğumluyum. Halen Gazi Osman Paşa'da oturmaktayım.
Edirne Keşan'lıyım. 14 ve 6 (5 dersem kızıyor.) yaşlarında iki kızım var. Beyaz eşya tamir atölyem var. İşimden dolayı uzun süreli tatile çıkamıyorum. Karavan merakım çok öncelere dayanıyor. Bu siteyi keşfedene kadar bu kadar meraklısı olduğunu bilmiyordum. Net'te karavan ile ilgili aramalarımda hep bu site karşıma çıkıyordu, ben de üye oldum. Sitedeki paylaşımları çok beğeniyorum. Düşünsenize buradaki paylaşımları yaşayarak öğrenmeye çalışsak yıllarımız giderdi.
Hedefimde 250 4x4 dodge çift kabin karavan yapmak var ama çok uzun bir süre sonra olacak gibi...
Şimdilik bizim doblo ile Cem beyin yaptığı gibi pratik çözümlerle idare edeceğiz.

Etiketler

Teşekkür ederim Yücel bey. benim de sizin gibi iş icabı küçük bir araca ihtiyacım olduğu için şimdilik ikinci bir araç olarak karavan zor görünüyor. Böyle pratik çözümlerle idare edeceğiz.

İlker Bey,
Herşey bir anda oluvermiyor. Bazen de önemli olan mevcut olanı en iyi şekilde değerlendirebilmektir. Yarın ne olacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz.
Ancak gelecekte karavan istiyorum. Az yakan veya yakıtı az etkileyenler ise favorim. İki araç alma şansım şimdilik yok, gelecekte de büyük bir ihtimalle olmayacak. Ayrıca bence kampçılık biraz da anlık fırsatları değerlendirebilmekle ilgili. Yani her türlü donanımımın sadece gezi amacıyla çıkılan yolculuklarda değil tüm mecburi yolculuklarda da yanımda olmasını isteyenlerdenim. Ve yaptığım yolculukların yüzde 85-90ı mecburi. Bu sebeplerden Mini çekme karavanlar veya camperler gibi bana fazla yük olmayacak bir şeyler düşünüyorum.
Sizin gelecekte düşündüğünüz araçlar da harika bir seçenek aslında. Özellikle As250 Lerin 4x4 ve hidrolik direksiyonluları bir harika. Fiyatları da çok uygun. İnşallah ileride böyle bir karavan yaparsınız. Ama benim şu sıralardaki durumum ve amaçlarıma bu araçlar uygun değil. En az maliyetle en fazla yolu yapabilecek çözümleri birinci planda tutuyorum. Bu açıdan bakıldığında mini ticari araçlar ise harika. Doblo ile de pek çok şey yapılabilir. Cem'in yaptıklarını biliyoruz. Arka koltukları tümden feda edebilirseniz çok daha kullanışlı ve maliyet etkin çözümler üretilebilir. Bunun dışında araç üzeri çadır denenebilir. Asfaltta ve şehir içinde her aklınıza gelen yerde yatamasanız da çadır da hiç fena bir seçenek değildir aslında. Yani çözümler çok çeşitli. Ve zaman içerisinde pekçoğunu denememiz mümkün, Ama bugünü de elden kaçırmadan...
Selamlar,

İlker Bey, hayal ettiklerinizin gerçeğe dönüşmesi dileğiyle, hoş geldiniz..

Cavid Sezen

Teşekkür ederim Cavid bey.Herkesin hayallerine kavuşması dileğiyle.
Yücel bey haklısınız bizde çareler tükenmez.

İlker bey hoş geldiniz önemli olan istemek hayatta bir amacınız olsun bende yaklaşık 20 yıl sonra hayallerime kavuştum .(hoş tadilatını bitirebilirsek tabi)

ilker bey merhaba
hoşgeldiniz
bende gaziosmanpaşada ikamet ediyorum
ayrıca keşan dogumluyumgörüşmek üzerere hoşcakalın

Yusuf bey hoşbulduk, çalışmalarınızı zekle takip ediyorum ALLAH yardımcın olun. Bizlerede karavancılığın çok uzak olmadığını gsteriyorsunuz.
Cengiz bey hoşbulduk,belki yapacak çok işiniz var ama emin olunki nasıl bittiğini siz bile anlamıyacaksınz çünkü zevkle yapılan
işler insanı yormaz.
Şükret bey hoşbulduk evet hem hemşeriyiz hemde aynı semtte oturuyoruz,bende tanışmak isterim hoşçakalın

Merhaba
Nihat Zaloğlu
58 yaşında 7 yıldır emekli beden eğ. öğretmeniyim.
urfalıyım,51 yıldır Ankarada oturmaktayım
Evli 2 evladım var.
Gezmeyi Doğayı çok seviyorum.
7 yıldır hundai minibüsümle Türkiyenin çok yerini gezdim,aynı zamanda kamp yaptım.
Bu yıl 2007 11,5 m3 dukato panelvan aldım.
Kısmetse 2 yıl içinde karavana dönüştürmek istiyorum.(ötveden ötürü)
Hayalimi gerçekleştireceğimden sitenizden çok önceden faydalanmaya başladım.Çok'da faydalanacağımı sanıyorum.Çünkü içinde çok değerli yazılar var.
Şimdilik hepinizi sevgiyle kucaklar saygılar sunarım .Zaloğlu

Nihat Bey, hoşgeldiniz...
Kararınızın hayırlı olmasını dilerim(Ducato panelvandan kamper). Forumun size çok şey kazandıracağı açık; sizin de foruma katkılarınızı bekleriz.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR