Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 630,925
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Levent Abi seyfettin abi teşekkür ederim, hoş buldum.
Levent abi planı anladığına sevindim.

Bagaj kapağı yukarı doğru açıldığında kullanacak bir yapı olacak.
Kullanım dönemlerine göre ihtiyaç halinde bagaj kapağı çevresine branda-tente dönme fikrim var.
Esas gölgelik olarak aracımın tavanında bulunan port bagaj bağlantı yuvalarına bir bağlantı yapmak bana daha gerçekçi geliyor.
Vinç gibi kaldırma-indirme sistemlerinde kullanılan "mapa" adı verilen "halkaya kaynaklı vida" diye basitçe tarif edebileceğim parçaları tavandaki bu yuvalara takıp sürekli orada bırakacağım. Çadırcıda, kestirip o mapalardan bağlayacağım çadırı ön taraftan da 2 direk ile germeyi düşünüyorum. Kullanılmadığı zamanlarda "uyku tulumu kılıfı" gibi bir çanta içinde tutmayı düşünüyorum.

Kamp bagajım sırasıyla,
solda, üst üste 2 çekmece,

ortada, sola doğru açılacak kapak,

sağda, sağa doğru açılacak diğer kapak.

Kapaklı olan toplamda 2/3 lük alana temiz ve pis su bidonları, küçük tüp, mangal ve kömürü gibi sık kullanılmayacak malzemeler.
Çekmecelerde de bilinenen mutfak el aletleri...

Üst yüzeyde, ufak tek göz bir ocak ve lavabo musluk yerleştireceğim.

Aklımdaki fikirler bunlar üzerine. Allah fırsat verdiği taktirde sırasıyla gerçekleştirmeyi planlıyorum.

Selamlar.

Etiketler

İbrahim bey Hoşgeldiniz, Dileklerinizin gerçek ve gönlünüze göre olması temennisi ile Sevgi ve Saygılar.

merhabalar,ben tekin çetin emekliyim yalnız yaşıyorum. Uzun yıllar karavan hayalim vardı gezmeyi,doğayı seviyorum.Henüz karavanım yok bazı nedenlerden ve bütçemin kısıtlı olması nedeniyle hangi tür karavan sahibi olmam gerektiği konusunda karar verebilmiş değilim.Bu saatten sonra ev yaşamı beni bunalıma sokar zaten sizlerden , tecrübeleriniz doğrultusunda yardımlarınızı bekliyorum.Çekme karavanla şehir içinde park ve kullanım imkansız.Alkovanlı da aynı meraklı gözler ve sorgulamalar nedeniyle olmayacağından en mantıklısı camper diye düşünüyorum.Fakat çürüğü çarığı olmayan yarı yolda bırakmayacak bir panelvan bulmak zor bulsak bile karavana dönüşümü uzun sürüyormuş karar veremedim.Bir fikir verirseniz sevinirim.Teşekkürler,saygılar.

Tekin Bey, hoş geldiniz! :smiley:

Birkaç günlük üyeliğinizin ardından bu satırları yazdığınıza göre, sanırım birkaç gün forumu incelemiş olmalısınız. Bu incelemeyi sürdürmenizi önerir ve salık veririm. Karavan/kamper konusunda, sizin olanak ve koşullarınız ile gereksinim duyduğunuz konuları en iyi siz bileceksiniz. Bildiğimiz, yaşınız, emekli olmanız, yalnız yaşadığınız ve bütçenizin kısıtlı olması. (Bütçe kısıtlılığı, size özgü olmayıp genelin sorunudur... ;))

-Forumda, merak ettiğiniz hemen her konuda bilgi bulabilirsiniz.
-Bütçenizi iyice bir gözden geçirin; en yüksek ne miktarda bir harcama yapabilirsiniz? (Burada
belirtmek zorunda değilsiniz)
-Sanırım kamper düşünüyorsunuz.
-Hazır bir kamper mi alacaksınız, yoksa kendiniz yapmak ya da yaptırmak istiyorsunuz? Bu üç
seçeneğin de kendine göre artısı, eksisi vardır.
-Alacağınız ya da yapacağınız/yaptıracağınız kamperde olmazsa olmaz donanımlar nelerdir? Bir liste
yapın ve bütçenize göre, elemeler yaparsınız gerekiyorsa.
-İvedi bir karar almayın; forumu okuyun, okuyun ...

Kolay gelsin. :smiley:
Cavid Sezen

hoşbulduk,herkese teşekkürler.İnşallah birggün karavanım olur ve sizlerle belki dağda belki bir deniz kıyısında şahsen tanışmamız ve sohbetlerimiz olur.Hepinize iyi akşamlar,saygılar.

Hoşgeldiniz Tekin bey,

kamperi kendi yapan arkadaşlardan zamana yayarak 1-2 yılda bitirende var, bir kaç ay içinde yaptırabilenlerde oldu.
Siz bu maceraya kendinizi ne kadar iyi hazırlarsanız süreci o kadar verimli kullanırsınız. Kolay gelsin.

Hoşgeldiniz Tekin bey.Karavan kiralayıp deneme yapmanızda şıklardan birisi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR