Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 351
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,729
Ynt: Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

d2 yi carettaya monte ettireceğim,montajı yapacak arkadaş mazot deposunun içeride olamayacağını söyledi,kokudan duramazsınız dedi,çünkü hava alması için deponun kapağına küçük bir delik açılıyormuş,eski karavanda depo dışardaydı,bir keresinde çok soğuk bir havada mazot yoğunlaşmıştı ve ısıtıcı çalışmadı,gündüz hava ısınıp mazot çözülünce ısıtıcı çalıştı

Etiketler

Öncelikle Herkese Merhabalar,

Cihazımız ile ilgili teknik kataloğumuz basılmadan burada paylaşacağımı söylemiştim.

SHAVA DH4000 cihaz için TEST KABİN ÖLÇÜM sonuşları aşağıdaki gibidir;
ISIL GÜÇ(W) : 4032
YAKIT TÜKETİMİ (LT/H): 0.4
AĞIRLIK (KG) : 5.1
EBATLAR (mm3) : 395x170x185
MAX. ÇALIŞMA YÜKSEKLİği (m) : 2000
EGZOST EMİSYON DEĞERLERİ : n: 10.9% k:0.27 1/m part. : 0.037g/m3
GÜRÜLTÜ SAYISI (DESİBEL) : Cihazdaki bir problemden dolayı önümüzdeki günlerde paylaşacağım.

SHAVA DH2000 cihaz için TEST KABİN ÖLÇÜM sonuşları aşağıdaki gibidir;
ISIL GÜÇ(W) : 2160
YAKIT TÜKETİMİ (LT/H): 0.1
AĞIRLIK (KG) : 4,3
EBATLAR (mm3) : 380x120x130
EGZOST EMİSYON DEĞERLERİ : n: 40,6% k:1.21 1/m part. : 0.198g/m3
GÜRÜLTÜ SAYISI (DESİBEL) : Cihazdaki bir problemden dolayı önümüzdeki günlerde paylaşacağım.

Belirtmek isterim ki sizler için bazı bayilerimize test formları gönderdik. Doğa koşullarındaki cihazın tepkisini ve performansı değerlendirmek adına ilerde kullanıcıların bilgi formlarını tek tek paylaşacağım.

SHAVA DH2000 cihaz için;

* Cihazın kaç kademeli ısıtma ve üfleme modu var? Webasto airtop 2000 ST gibi iki kademeli mi? Yoksa Eberspacher Airtronic D2 gibi 4 kademeli mi?

** Bu ısıtma ve üfleme modları için ayrı ayrı elektriksel tüketimleri nelerdir?

*** Isıl güç 2160 watt max. olmalı.. Düşük kademede çalışırken ürettiği ısıl güç ne kadardır?

**** 0,1 lt/saat olarak verilen yakıt tüketimi düşük kademede çalışırken tüketim olsa gerek. Bu değer Webasto Airtop 2000 ST için düşük kademede 0,12 lt/saat, yüksek kademede 0,24 lt/saat'tir. Cihaz yakıt tüketimi açısından gerçekten bu kadar cimri mi yoksa yanlış bir değer verilip eksik bir açıklama mı yapılmış?

Cihaz tek kademeli olarak yalnızca 2160 watt üflüyorsa bu güçte 100 ml./saat yakıt tüketimi hiç mantıklı gelmedi.

Cem Bey,
Eberspacher D2 kullanmaktayım çok da memnun değilim.
Benim kullandığım ısıtıcıda sağa sola döndürülen ve üzerinde çokdan aza doğru yönlendiren bir işaretin olduğu yuvarlak bir düğme var.
En yoğun çalışan bölümde her zaman sorunsuz çalışıyor ama özellikle minumum noktaya yakın yerlerde canı istediği zaman çalışıyor.( Daha önce açıklanan dış hava sıcaklığından dolayı) Yani daha ılık havalarda mantıken çalışması gereken az ısı da değil de yüksek ısı modunda çalışıyor.

O yüzden Eber'e ait bahsettiğiniz 4 çalışma mod unu anlayamadım. Ben mi yanlış yapıyorum ya da kaçırdığım bir şey mi var?

Aliço' Alıntı:
Cem Bey,
Eberspacher D2 kullanmaktayım çok da memnun değilim.
Benim kullandığım ısıtıcıda sağa sola döndürülen ve üzerinde çokdan aza doğru yönlendiren bir işaretin olduğu yuvarlak bir düğme var.
En yoğun çalışan bölümde her zaman sorunsuz çalışıyor ama özellikle minumum noktaya yakın yerlerde canı istediği zaman çalışıyor.( Daha önce açıklanan dış hava sıcaklığından dolayı) Yani daha ılık havalarda mantıken çalışması gereken az ısı da değil de yüksek ısı modunda çalışıyor.

O yüzden Eber'e ait bahsettiğiniz 4 çalışma mod unu anlayamadım. Ben mi yanlış yapıyorum ya da kaçırdığım bir şey mi var?
(Çok dikkat ettim , umarım hatalı bir şey yazmadım. :smiley: )
Sevgilerimle,
bu sorun bendede var,muhtemelen tüm d2 lerde var,ama çözümü var,ayar düğmesini aşırı kısığa getirmeyin,yani alt 1/3 den daha fazla düşürmeyin,ben o kritik yere bir kağıt yapıştırdım,onun altına indirmiyorum

Shava' Alıntı:
Öncelikle Herkese Merhabalar,

Cihazımız ile ilgili teknik kataloğumuz basılmadan burada paylaşacağımı söylemiştim.

SHAVA DH4000 cihaz için TEST KABİN ÖLÇÜM sonuşları aşağıdaki gibidir;
ISIL GÜÇ(W) : 4032
YAKIT TÜKETİMİ (LT/H): 0.4
AĞIRLIK (KG) : 5.1
EBATLAR (mm3) : 395x170x185
EGZOST EMİSYON DEĞERLERİ : n: 10.9% k:0.27 1/m part. : 0.037g/m3

SHAVA DH2000 cihaz için TEST KABİN ÖLÇÜM sonuşları aşağıdaki gibidir;
ISIL GÜÇ(W) : 2160
YAKIT TÜKETİMİ (LT/H): 0.1
AĞIRLIK (KG) : 4,3
EBATLAR (mm3) : 380x120x130
EGZOST EMİSYON DEĞERLERİ : n: 40,6% k:1.21 1/m part. : 0.198g/m3

Belirtmek isterim ki sizler için bazı bayilerimize test formları gönderdik. Doğa koşullarındaki cihazın tepkisini ve performansı değerlendirmek adına ilerde kullanıcıların bilgi formlarını tek tek paylaşacağım.

Cihazdaki bir problemden dolayı önümüzdeki günlerde paylaşacağım. Cihaz derken DESİBELMETRE demek istemiştim umarım yanlış anlaşılma olmamıştır.

Sorulan diğer soruları da cevaplarsanız hem hepimizin merakını gidermiş, hem de başka yanlış anlamaları engellemiş olursunuz.

Öncelikle kusura bakmayın geç yazdığım için gerçekten yoğunluk arasında size yardımcı olmaya çalışıyorum.
Cem Bey ' in sorularına gelirsek;

1- Cihazımızda 8 kademe ısıtma ve üfleme modu vardır. Cihazımız Dijital olduğu için ortam şartlarını nasıl istiyorsanız en kısa zamanda o konfor a getirmek için tasarlanmıştır.
2- Kademeler arası elektriksel tüketimi neden sordunuz bunu anlayamadım. Shava kabin ısıtıcılarını manuel olmadığı için ortam şartlarına bağlı olarak 8. kademeye en kısa sürede çıkmak için tasarlandı. Ortalama değerler verildi.
3-Yanlış anlatımdan dolayı bir özür dilemek istiyorum. Kabin ısıtıcı test cihazımız tam bir TIR kabini ebatlarındadır(4 m3). DH2000 için verilen 0,1 lt/h değer 4 m3'lük alan için saatlik yakıt harcama miktarıdır. 12 m3 alan için ayrıca bir bilgilendirme yapacağım.

Başka bir sorunuz varsa memnuniyetle cevaplayabilirim.

Fiyat konusunda bayilerimizden yardım alabilirsiniz.
Ama Patronum Ahmet Bey sadece karavancılara özel, 3 yıl tam garanti vermektedir.
İnfo adresimizden ulaşırsanız, sizlere yardımcı olurlar.

Shava' Alıntı:
Ama Patronum Ahmet Bey sadece karavancılara özel, 3 yıl tam garanti vermektedir.

Bu laf hiç sevmediğim bir tarz, aynı çalışmak için bir yere müracat edildiğinde, " siz telefonunuzu bırakın, biz sizi ararız" lafına benzer , hiç bir anlamı olmayan bir laf...
Biz, genel satıcı tarafından, ürünün tavsiye edilen, son kullanıcı fiyatını bilmek istiyoruz...Bayi ile iletişime geçmek demek, ya telefonla konuşmak demek yada, gidip vakit harcamak demek, iki şekildede iletişim kurmanın bir masrafı var, telefon ücreti veya yakıt ücreti....Üretici dağıtıcının tavsiye edilen son kullanıcı fiyatını burada öğrenirsek, iletişime geçerek masraf bile etmemiş oluruz...
Bayilerimizle iletişime geçin taktiğini hiç sevmiyorum, bundan anladığım, tek tek gelin, biz sizi ikna ederiz mantığı...

Shava' Alıntı:
bu cevabı bende algılayamadım...malzemeyi üreten sizsiniz, test yapan ve sonuclarını burada bizlerle paylaşan sizsiniz..niye ben fiyatı sizden öğrenmek varken bayilerden öğreneceğim..
bu ürünün bir satış fiyatı vardır ve her yerde aynı uygulanır...eğer aksi bir durum varsa biz buna (lütfen yalnış anlamayın) "kör tuttuğunu öper diyoruz"
eğer o kadar gizli bir fiyat politikanız varsa niye burada günlerce parmaklarınızı yordunuz bizimde zamanımızı aldınız... Karavancılar için 3 yıl garanti uygulayan sayın patronunuz, sanırım karavancılar içinde özel bir fiyatı burada bizlerle paylaşmakdan çekinmez...
Saygılarımla,

DH2000 12-24v Dijital 1050+KDV'dir. Montaj ücreti hariçtir.

DH4000 12-24v Dijital 1650+KDV'dir. Montaj hariçtir. (DH 4000 1 hafta içinde stoklarımızda mevcut olacaktır.)

Shava' Alıntı:
DH2000 12-24v Dijital 1050+KDV'dir. Montaj ücreti hariçtir.

DH4000 12-24v Dijital 1650+KDV'dir. Montaj hariçtir. (DH 4000 1 hafta içinde stoklarımızda mevcut olacaktır.)
teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR