Suzuki Jimny Lastik Seçimi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MEHMET KALAYCI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,993
Ynt: Suzuki Jimny Lastik Seçimi ?..

jımny de hastalık sanırım benim araba titreme (70-80 km aralığında)balans ayarlı jantlarda eğrilik yok ön takımla alakalı sanırım.lastiklerden değil benim üstünde orjınaller varken daha çok yapıyodu(birhayli eskiydi lastikler)değişince daha az yapıyor ama yapıyor.

Etiketler

Belli referansların dışına çıkılan jant-lastik kombinasyonlarında görülebiliyor maalesef.

Ama tabi,bakmadan net bişey söylemek yanlış olur.

benimki hatalı lastik değil hatalı lastikçilermiş
lastikçim yıllardır bu çevrede ençok lastik satan yerlerden 1 i sipariş verdiğim lastiklerin geldiğini haber verdiler hafta içi gündüzleri işte olduğum için kardeşim götürdü taktırdı akşam kullandım korkunç balans vuruyodu ertesi gün arıyarak düzeltmeleri için tekrar gönderdim akşam baktım olmamıştı
anadolu yakasının en iyisi olduğu sandığım ratbalansçıya gerekiosa jantları düzeltmek için götürdüm liftte lastikleri cevirdiler jantlar düzgün lbu lastikte yapar dediler ezbere cevapla gönderdiler
azim yaptım topkapıda jantçılar var oraya gittim düzelttin jant verin 70 km ye çıktıktan sonra arabam balans vurmasın dedim onlarda kaldırdı lastikleri cevirdi lastikler bozuk jantlarda 1 şey yok dediler
ordan çıkıp bir hışımla lastikçime döndüm
bf yi michelın satıyomuş haber verelim dediler bir süre sonra yetkiliyle görüştüm sorunu çözebilmek için yıldızbakkalda başka 1 yetkili servislerine gönderdiler orda lastiği balansa taktık ve mesele orda ortaya çıktı lastiklerde balans tutturulamamıştı okadar kötüydüki bağzısında 110 gr hata veriyodu ve lastik basıncı 41 bardı (26 Bar Olması Lazım)
sonuç olarak eski tip balans makinası ve ezbere verilen cevaplardan dolayı eziyet çekmişim

YENiHAYAT' Alıntı:
benimki hatalı lastik değil hatalı lastikçilermiş
lastikçim yıllardır bu çevrede ençok lastik satan yerlerden 1 i sipariş verdiğim lastiklerin geldiğini haber verdiler hafta içi gündüzleri işte olduğum için kardeşim götürdü taktırdı akşam kullandım korkunç balans vuruyodu ertesi gün arıyarak düzeltmeleri için tekrar gönderdim akşam baktım olmamıştı
anadolu yakasının en iyisi olduğu sandığım ratbalansçıya gerekiosa jantları düzeltmek için götürdüm liftte lastikleri cevirdiler jantlar düzgün lbu lastikte yapar dediler ezbere cevapla gönderdiler
azim yaptım topkapıda jantçılar var oraya gittim düzelttin jant verin 70 km ye çıktıktan sonra arabam balans vurmasın dedim onlarda kaldırdı lastikleri cevirdi lastikler bozuk jantlarda 1 şey yok dediler
ordan çıkıp bir hışımla lastikçime döndüm
bf yi michelın satıyomuş haber verelim dediler bir süre sonra yetkiliyle görüştüm sorunu çözebilmek için yıldızbakkalda başka 1 yetkili servislerine gönderdiler orda lastiği balansa taktık ve mesele orda ortaya çıktı lastiklerde balans tutturulamamıştı okadar kötüydüki bağzısında 110 gr hata veriyodu ve lastik basıncı 41 bardı (26 Bar Olması Lazım)
sonuç olarak eski tip balans makinası ve ezbere verilen cevaplardan dolayı eziyet çekmişim

Diğer kısımlara girmeden minik bir düzeltme yapalım :smiley:

Bar değil Psı olmalı :smiley:

Sonuçta düzelmiş olması sevindirici. :smiley:

evet ya en sonunda kullanabiliorum rahat rahat
basınç birimi hatalı olabilir ben 26 yı ayarlarım olur biter :smiley:

Alper Bey merhaba,

4 lastiği kaça aldınız sorması ayıp.

Teşekkürler şimdiden..

Alps' Alıntı:
Metin Bey,

2006 öncesi ve sonrası Jimny'lerde tampon veya davlumbaz boşluğu açısından fark yok.
Hatta 2006 sonrası ön tampon iki parça olduğundan sis farlarının üzerinde durduğu alttaki siyah parçanın çıkarılması ve kalan parçadaki yan kısımların kesilmesi yeterli oluyor.

Güvenli sürüşler,

Alper Zümrüt

Alper Bey merhaba,

Konu çok eski ama siz bu işlemi nerde yaptırdınız? Şu an bende yaptıracağım.

arkadaşlar konu eski ama yeni başlık açıp kirlilik yapmamak için buradan devam etmeyi daha uygun gördüm. 2 ay kadar önce ben de bir jimny aldım ve yavaş yavaş aracımda bazı değişiklikler yapmak istiyorum. ilk etapta maliyeti en düşük olan direksiyon amortisörü ile başladım. sıra lastiklere geldi. aracın üzerinde 195/70/15 minibüs lastiği takılı. lastikler yeni ancak ben değiştirmek istiyorum. arazi + şehir içi kullanan, ağır offroad yapmayan kullanıcılar gibi ben de BF GOODRİCH AT düşünüyorum. bu lastikleri kullanan arkadaşların standart hali ile bu hali arasındaki yakıt tüketimi, çekiş ve yol tutuş değişimi hakkında fikirlerine ihtiyacım var. aracın lastiğini BF yaptığımda en azından bir kaç ay yükseltmesiz kullanmak durumundayım. yükseltmesiz hali ile BFye ofset yaptırsam sürtme olur mu ? sorular biraz fazla oldu ama iş dolayısıyla internete az girdiğimden biraz soru birikti.

marten' Alıntı:
arkadaşlar konu eski ama yeni başlık açıp kirlilik yapmamak için buradan devam etmeyi daha uygun gördüm. 2 ay kadar önce ben de bir jimny aldım ve yavaş yavaş aracımda bazı değişiklikler yapmak istiyorum. ilk etapta maliyeti en düşük olan direksiyon amortisörü ile başladım. sıra lastiklere geldi. aracın üzerinde 195/70/15 minibüs lastiği takılı. lastikler yeni ancak ben değiştirmek istiyorum. arazi + şehir içi kullanan, ağır offroad yapmayan kullanıcılar gibi ben de BF GOODRİCH AT düşünüyorum. bu lastikleri kullanan arkadaşların standart hali ile bu hali arasındaki yakıt tüketimi, çekiş ve yol tutuş değişimi hakkında fikirlerine ihtiyacım var. aracın lastiğini BF yaptığımda en azından bir kaç ay yükseltmesiz kullanmak durumundayım. yükseltmesiz hali ile BFye ofset yaptırsam sürtme olur mu ? sorular biraz fazla oldu ama iş dolayısıyla internete az girdiğimden biraz soru birikti.

Selamlar Hayırlı olsun, Jimny orjinal ebadı 205 70 15 sizin lastik daha ufak kalmış. BU ölçüde alırsanız yakıtta değişiklik olmaz. Lastik büyütecekseniz ara ölçü var mı bilmiyorum ama bende 235/75/15 Federal Courgia MT var, normal olarak yakıt artıyor. Aracı yükseltecekseniz orjinal boyutları ufak kalıyor. Çok hoş olmuyor.
Almak istediğiniz lastiğin ölçülerini belirtmediğiniz için olacakları söyleyemiyorum. BF'ye offset yaptırmak demişsiniz, janta demek istemişsiniz sanırım, buda yapmak istediğiniz nihai değişiklikle alakalı.

Seçtiğiniz lastik markasında problem yok, çok popüler ve beğenilen bir lastik. Siz bu forumları okuyarak ve araştırarak ne yapacağınıza, reçetenize karar verin yardımcı olmaya çalışırız.

cevap için teşekkür ederim. kendi yazımı okuyunca ben de eksiklikleri farkettim :p şöyle düzelteyim :

BF goodrıch 215/75/15 düşünüyorum. bu lastiği en azından bir süre yükseltmesiz kullanacağım. eğer girdiğim arazilerde sıkıntı yapmazsa hiç yükseltme de yapmayabilirim, çünkü araç günlük kullandığım araç ve güvenlik konusunda endişeliyim. anlatmak istediğim şuydu; bu ebattaki lastik, yükseltme yapmadan ancak sığıyormuş. ben güvenlik açısından cantlara 2-2,5 cm ofset de yaptırsam o zaman sürter mi ? çünkü emsal olabilecek bir araç görmedim, kafamda da canlandıramıyorum. oturduğum şehirde benden başka jimny kullanıcısı olmadığından fikir alışverişi de yapamıyorum.

marten' Alıntı:
cevap için teşekkür ederim. kendi yazımı okuyunca ben de eksiklikleri farkettim :p şöyle düzelteyim :

BF goodrıch 215/75/15 düşünüyorum. bu lastiği en azından bir süre yükseltmesiz kullanacağım. eğer girdiğim arazilerde sıkıntı yapmazsa hiç yükseltme de yapmayabilirim, çünkü araç günlük kullandığım araç ve güvenlik konusunda endişeliyim. anlatmak istediğim şuydu; bu ebattaki lastik, yükseltme yapmadan ancak sığıyormuş. ben güvenlik açısından cantlara 2-2,5 cm ofset de yaptırsam o zaman sürter mi ? çünkü emsal olabilecek bir araç görmedim, kafamda da canlandıramıyorum. oturduğum şehirde benden başka jimny kullanıcısı olmadığından fikir alışverişi de yapamıyorum.

http://www.tiresizecalculator.info/
sitesine lastik ölçülerinizi girin, yeni lastiğinizle orjinal çapından 1,5 cm fazla bir lastik kullanıyorsunuz ve yerden yüksekliğinde ise 0,75 cm fark yaratacak, farkı siz bile anlamayacaksınız. Yani gerek yok offset'e. Birer birer gidin bence. Lastikleri takın, bakın fark yapıyorsa ya offset yapasınız yada spacer koyarsınız. Offset ile de sürteceğini sanmıyorum. Arkada problem olmaz zaten ama yükseltmeden offset yapılmadığından önde ne olur siz deneyeceksiniz bunu.
Not: Ben trafikte Jimny'ye geniş taban asfalt lastiği takılı olduğunu gördüm, problem olmayacağını tahmin ediyorum.

arkadaşlar 205/70/15 orijinal ebat bir a/t lastikle, yükseltme olmadan, orijinal janta max ne kadar ofset verebiliriz, bilgisi olan var mı ?

marten' Alıntı:
arkadaşlar 205/70/15 orijinal ebat bir a/t lastikle, yükseltme olmadan, orijinal janta max ne kadar ofset verebiliriz, bilgisi olan var mı ?

Bunu neden yapmak istiyorsunuz.
Çünkü zaten lastikleriniz orj ebat ve jantınızda orjinal,yükseltmede yok .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.