Suzuki Jimny Lastik Seçimi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MEHMET KALAYCI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,995
Ynt: Suzuki Jimny Lastik Seçimi ?..

%90 asfalt kullanımı olacak ve her mevsim kullanabileceğim lastik arıyorum özellikle karda sorun yaşamamak ve kuru zeminde performanslı sürüş için.

Etiketler

Kar lastikleri konusunda fikrim yok izmirde pek kullandığımız bi şey değil...

Tunjimny' Alıntı:
%90 asfalt kullanımı olacak ve her mevsim kullanabileceğim lastik arıyorum özellikle karda sorun yaşamamak ve kuru zeminde performanslı sürüş için.

Şimdi, sizin bu yüzde ve beklentilerinizi tam olarak karşılayacak lastik üretilmiyor.

% 90 asfalt,her mevsim özellikle karda sorun yaşamamak ve kuru zemin performanslı ...

Burda seçim yapmalısınız.
a) %90 asfalt ve kuru zemin performansı önceliğiniz ise,kesinlikle iyi seçilmiş bir asfalt lastiği
b)Özellikle karda sorun yaşamak istemiyorsanız,yukardaki beklentilerinizi aşağıya çekmek kaydıyla A/T tipi bir lastik.

Ne yazıkki,lastik teknolojisi sizin yukardaki argümanlarınıza uyacak bir lastik üretemiyor,o yüzden iyi düşünüp,önceliklerinizi iyi süzerek en doğru seçimi yapmalısınız.

A/T tipi en uygun seçim gibi görünüyor marka öneriniz varmı aceba?

Tunjimny' Alıntı:
A/T tipi en uygun seçim gibi görünüyor marka öneriniz varmı aceba?

Eğer bu soru banaysa.
Ben ne yazıkki marka-model konusunda yorum,tavsiye v.s gibi konulara girmemeye özen gösteriyorum. :smiley:

telefonum 05332689464 merak ettiğiniz başka bişey olursa,sormaktan çekinmeyin lütfen. ;)

bence kışın kış lastiği takan biriyseniz A/T ye gerek yok.. ben şahsen asfalt lastiği kullanıyorum bmwlerin kullandığı 250kmye dayananlardan :smiley: ama tabi 120yi geçmem o ayrı mesele :smiley:

Jimny ile 120 km/h yi geçmemek en ideali zaten 4X4 konumdada en ideal hız 100 km/h.Bu arada bir şey dikkatimi çekti yazın pati çeken lastikler havalar soğumaya başlayınca daha iyi yol tutmaya başladı ::smiley:

lastiğiniz kış lastiği olmasın :smiley:

kış lastiği asfaltın sıcak olduğu yaz aylarında çok yumuşak geliyor o yüzden yere yapışmıyor :smiley:

Aracı Yukseltip yulkseltmemek te kararsızım uzerindeki lastiklerde orjinal lastikleri artık omru bitmis yukseltmeden capını buyutebilecegim lastik ebadınında sizin yazdıklarınıza gore 215/75/15 AT olarak algıladım bu lastigi bf goodrich olarak buldum tek korkum sert yol sartlarında araca vurması butarz bir sorun yasadınızmı onu ogrenmek istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

YENiHAYAT' Alıntı:
Aracı Yukseltip yulkseltmemek te kararsızım uzerindeki lastiklerde orjinal lastikleri artık omru bitmis yukseltmeden capını buyutebilecegim lastik ebadınında sizin yazdıklarınıza gore 215/75/15 AT olarak algıladım bu lastigi bf goodrich olarak buldum tek korkum sert yol sartlarında araca vurması butarz bir sorun yasadınızmı onu ogrenmek istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

Araçta şu anda takılı olan, yada orj ebat nerdir.
Bunları söylerseniz,düşündüğünüz 215/75 R 15 ler hakkında daha net fikre sahip olabiliriz. :smiley:

YENiHAYAT' Alıntı:
suzuki jimny at 205x70x15 standart üstündeki fabrikasyon lastik ebadı

Yine bu durumda,205/70 R 15 iyi seçilmiş bir A/T tipi lastik almanızı önericem size :smiley:

Toplamda 4 cm,araca etkisi bakımından 2 cm lik bir yükselme olucakki özellikle ıslak-kuru virajlarda sıkıntı olma ihtimali var.
Ayrıca,yükseltme olmadan,sürtme ihtimalinide unutmayın ki sürtmeden öte,seyir güvenliği daha önemli... :smiley:

nedense 215 x 75 x 15 beni daha çok cezbetti %5 lik çap farkıda normal düz yol şartlarında da 3.000 devirde 95 km de giden aracımı (otomatik vites) 3.000 devirde göstergede 95 yazmasına karşın 100 km de götürmüş olacak sanırsam araç biraz daha ekonomik olur
viraj olayına gelicek olursakta zaten şu anda standart lastiklerle zaten kuru havada bile olsa araç abuk subuk yattığından hızlı girme şansımız yok :(bunu 215 le 1 az daha iyi hale getirecem düşüncesindeyim kalkışlarda 1 az arabayı yavaşlatıcaak zorlayacak tabi onuda göze alıyorum
bf goodrich, pirelli, goodyear da lastikleri buldum diğer lastik fiyatlarıda bayramdan sonra elime geçicek
aracıda yükseltmeyi daha sonra yapıcam eğer ilerde yükseltirsem orjinal ebatlarda kalırsa lastik çirkin olur ama burda kullananlarca yazılanlara göre 215.75.15 sanırsam yükseltmesem bile sürtme yapmıyormus ve araçta görünüş olarakta daha şık durucak :smiley:
tabi bu fikirleri sizinle paylaşarak düşündüklerimde hatalarım varmı onu öğrenmek istiyorum

YENiHAYAT' Alıntı:
nedense 215 x 75 x 15 beni daha çok cezbetti %5 lik çap farkıda normal düz yol şartlarında da 3.000 devirde 95 km de giden aracımı (otomatik vites) 3.000 devirde göstergede 95 yazmasına karşın 100 km de götürmüş olacak sanırsam araç biraz daha ekonomik olur
viraj olayına gelicek olursakta zaten şu anda standart lastiklerle zaten kuru havada bile olsa araç abuk subuk yattığından hızlı girme şansımız yok :(bunu 215 le 1 az daha iyi hale getirecem düşüncesindeyim kalkışlarda 1 az arabayı yavaşlatıcaak zorlayacak tabi onuda göze alıyorum
bf goodrich, pirelli, goodyear da lastikleri buldum diğer lastik fiyatlarıda bayramdan sonra elime geçicek
aracıda yükseltmeyi daha sonra yapıcam eğer ilerde yükseltirsem orjinal ebatlarda kalırsa lastik çirkin olur ama burda kullananlarca yazılanlara göre 215.75.15 sanırsam yükseltmesem bile sürtme yapmıyormus ve araçta görünüş olarakta daha şık durucak :smiley:
tabi bu fikirleri sizinle paylaşarak düşündüklerimde hatalarım varmı onu öğrenmek istiyorum

Bakın burda şu sapma olasılığınıda düşünün lütfen.Yakıtı hesaplarken,sürtünen alanı ve aractaki aerodinamik değişimide düşünmek zorundasınız.

Sizde belirtmişsiniz,aracın yatması v.s...
Bende bunu diyorum zaten,tutuş sıkıntınız artıcak ne yazıkki.205 ten 215 geçişinizde unuttuğunuz çok önemli bir değişken var,oda araçdaki refrerans dışı yükselme.
Bu referans dışı yükseltöelerde tutuş ne yazıkki olumsuz etkilenir.
Üstelik kaygan zeminlerde geçerli olan,birim alana binen kuvvetin maximize edilmesi kuralıda unutulmamalı. ;)

Görüntü kısmına gelince,bu benim ilgi alanım dışında,ben daha çok teknik yönüne bakıyorum.Ki ayrıca,çamurluk ile lastik arasındaki mesafenin referanslar dışında kapanması tam aksine bence çok çirkin bir görüntü oluşturuyor.Zaten işin ruhuna aykırı bir durum ;)

215 lik bir lastik bence yükseltme yapılmadan uygulanmamalı.Ama ne yazıkki sürtmesin yeter mantığı öne çıktığından,işin teknik doğruları göz ardı ediliyor. :smiley:

arkadaşlar jimny marka aracıma yeni aldığım marshall kl 71 taktım şuanda gayet memnunum.

Görüntü002.jpg

Görüntü003.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR