Suzuki Jimny 2010 Proje

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Pschiptuning Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 236
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,043
Ynt: Suzuki Jimny 2010 Proje

180 beygir , 2500 kilo standar taraclar bile 33 lastiklerde zorlanabiliyor, performansi dusuyor ve arazide aks, difrasiyel, sanzuman arizalari artiyor. Bu yuzden jimny ye fazla gelir bu lastikler bence. Ama yururu komple degistirip guclendiricekseniz, motoru 130 beygirlere cikarticaksaniz, fotograflarda gordugunuz gibi jimny ler yapabilirsiniz. Ama acikcasi boyle bir arac yaparda satarsaniz ikinci elini almak istemem ;D

Etiketler

yuzen_adam' Alıntı:
Motorun gücünü yükseltmek suzukiler için gerçekten gerekli birşey. Ancak şöyle bir sorum olacak. Bol tozlu, sulu, çamurlu ortamlarda kullanılan motorun ömrünü etkilermi? Arazideyken araçlarımız bazen hava filtresinden içeri bir miktarda olsa su alıyor, bu supercharger böyle birşeyden etkilenirmi? Aklıma gelmeyen sorularda var yakın zamanda gelir heralde ;D ;D Birde Karbüratörlü bir suzuki motoruna nasıl bir güçlendirme yöntemi uygulayabiliriz??

Emme manifoldu içine giren toz ve kum taneleri tabiki etkiliyecektir ama supercharger mekanik bir turbo gibi 800 devir de de 8000 devir de de devrede olcaktır. Emiş kısmı filtre edilen havayı emip kasnaktan aldığı tahrik ile 0.5 ila 0.6 bar civarında ( Supercharger kasnağının çapına göre ) basınç basıcaktır. Turbo benznli yada turbo dizel araçlar gibi düşünebilirsiniz. Ama supercharger in avantajı turbo gibi belli bir devirden sonra küt die gelmiycektir. Sürekli ayağınızın altında olucaktır.. Benim de tercih sebebim bu.

Karbüratörlü motorlar ile fazla çalışma fırsatım olmadı ama basit ce Avans tabancası ile kullandığınız yakıt oktanına göre 2 ila 3.5 puan avans ile 12:8 13.5 wideband afr yakıt değerlerinde güzel güç alabilrisiniz karbüratörlü aracınızda ( Distribütör ünüz buna izin veriyor ise ).

Özel mesaj atan arkadaşlarım war onlara cevap veremiyorum sanırım bellirli bir mesaj sayısına ulaşmam lazım en kısa zamanda cevaplıyacağım

Tempus' Alıntı:
180 beygir , 2500 kilo standar taraclar bile 33 lastiklerde zorlanabiliyor, performansi dusuyor ve arazide aks, difrasiyel, sanzuman arizalari artiyor. Bu yuzden jimny ye fazla gelir bu lastikler bence. Ama yururu komple degistirip guclendiricekseniz, motoru 130 beygirlere cikarticaksaniz, fotograflarda gordugunuz gibi jimny ler yapabilirsiniz. Ama acikcasi boyle bir arac yaparda satarsaniz ikinci elini almak istemem ;D

Farklı ve olmayanı yapmak inanın .çok hoş. bakalım hayırlısı . ben uzun süre beraber olucağım bir araç hazırlamak peşindeyim .. bakalım zmaan ne göstericek . biz 30 lara inelim en iyisi .

omergin' Alıntı:
eger yurtdısı baglantınız var ise bf in 33-10.5-15 lastigini edinmeye çalısın.. hem yukseklikten vazgeçmezsiniz hemde aracı ciddi manada daha az yormus olursunuz..

daha agresif desen olsun derseniz silverstone un 33-10.5-15 lastigi turkiyede var, 330 lira civarı idi fiyatı..

Bu arada tam mt deil de AT desen tercihimdir.

Pschiptuning' Alıntı:
Farklı ve olmayanı yapmak inanın .çok hoş. bakalım hayırlısı . ben uzun süre beraber olucağım bir araç hazırlamak peşindeyim .. bakalım zmaan ne göstericek . biz 30 lara inelim en iyisi .

30 larda kalir ama disa ofseyli jant kullanirsaniz, yada spacerla disari alirsaniz jantlari istediginiz agresif goruntuyu zaten alirsiniz. Aracinizda sorunsuz her arazi kosulunda size hizmet eder :smiley: Fazlada masraf etmezsiniz. Benim eski aracimda 33 lastik vardi, 35 takicakdim hatta. Ama simdi suzuki var 30 lari kullaniyorum mecburen aracin verimli kapasitesi o cunku .

Tempus' Alıntı:
30 larda kalir ama disa ofseyli jant kullanirsaniz, yada spacerla disari alirsaniz jantlari istediginiz agresif goruntuyu zaten alirsiniz. Aracinizda sorunsuz her arazi kosulunda size hizmet eder :smiley: Fazlada masraf etmezsiniz. Benim eski aracimda 33 lastik vardi, 35 takicakdim hatta. Ama simdi suzuki var 30 lari kullaniyorum mecburen aracin verimli kapasitesi o cunku .

-40 et ofset war spacer sız bile agresif durur diye düşünüyorum.. 30 - 10.5 x15 aklımda

dronder' Alıntı:
Hadi hayırlısı

Sağolun ...

Bu arada Sd Performance dan e mail aldım. Ürün detayları ve rakam hakkında

Hi Barbaros Bayrak,

Thank you for your e-mail with your interested in our developed "Jimny" kit.

Our full kit price is USD3,800/set, incl. (1) C15-60 Supercharger, (2) Oil cooler set, (3) Jimny Kit & Bracket, (4) Hoses,
(5) Re-program "Trust E-manage ECU" (piggyback), (6) Fuel Injector, etc.

Details of list is attaching and all the taxes & shipping/freight charge will not incl. in this price.
More details will be forwarded with arrangement of delivery if you find the cost is OK.

Any query, please let us know.

Best Regards,
SD Performance Co.

Ürün piggy back dediğimiz harici beyin kontrol ünitesi ile kontrol ediliyormuş . Artı daha büyük enjektörler. Ve yurt dışı rakamı 3800 usd. !-2 sorum olucak firmaya. Rakam kısmını hallettikten sonra gönlümde yapmak war .. Bakalım hayırlısı

http://**.com/files/382944646/Rotrex_Superchargers_Kits_Cover_Lists_for_Jimny.pdf.html

ürün hakkında detaylı pdf bilgi. ( Download linki 60 günlüktür )

bence çok güzel bişey çıkacak ortaya şimdiden sabırsızlıkla bekliyorumm
farklı olmak güzeldir
şimdiden emeğinize sağlık

Barbaros bey performans konusunda tr de sayılı kişilerden biridir ve profesyonel çalışmaktadır.Kullanılacak yükseltme kiti de kendini kanıtlamış bir sistem.Projenin bitmesini bekliyoruz hafta içide garajında ziyaret edecem , iyi çalışmalar.

wanted' Alıntı:
bence çok güzel bişey çıkacak ortaya şimdiden sabırsızlıkla bekliyorumm
farklı olmak güzeldir
şimdiden emeğinize sağlık

Çok teşekkürler. Biraz zaman alıcak gibi ama bakalım iyi şeyler olcak .

kaneruslu' Alıntı:
Barbaros bey performans konusunda tr de sayılı kişilerden biridir ve profesyonel çalışmaktadır.Kullanılacak yükseltme kiti de kendini kanıtlamış bir sistem.Projenin bitmesini bekliyoruz hafta içide garajında ziyaret edecem , iyi çalışmalar.

Çok sağolun :smiley: ... Ziyaretiniz bekliyorum .

Belki sizin aracınızla hiç alakası yok ama edindiğim bilgilere göre güç problemi galiba suzukilerin genelinde var. Vitaralarla off road yapanların genelde motora mudahale ettiklerini çok duydum Keza 1 yıldır sahibi olduğum swift te aynı şekilde. Araba gitmiyor diyebilirim. en ufak bayırda 2. vitese düşüyorum servisi dahil bi kaç ustaya gösterdim her şey normal dediler ama 150-160 km ile gitmek için 300 km ile gidiyormuşcasına arabam naz yapıyor. ama sırf tüpü olmadığı halde az yaktığı için kıyıp ta satamıyorum....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR