Suzuki Jimny 2010 Proje

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Pschiptuning Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 236
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,286
Ynt: Suzuki Jimny 2010 Proje

Bence böyle güzel düşünceler ile yola çıkıldıktan sonra 33 lastik çevirecek bir jimny görmek güzel olacaktır... Yurtdışında yapılıyorsa buradada yapılabilir.

Etiketler

yuzen_adam' Alıntı:
Bence böyle güzel düşünceler ile yola çıkıldıktan sonra 33 lastik çevirecek bir jimny görmek güzel olacaktır... Yurtdışında yapılıyorsa buradada yapılabilir.

:smiley:

Düşünceleriniz için teşekkür ederim.. Artı olarak şuna emin olun bizim imkanlarımız yurt dışından çok daha fazla .. Şİmdiye kadar 10-11 adet jimny nin ecu sunu tune edip gönderdim yurt dışına ki bunun 6 sı yunansitan kaynaklı idi. Sadece yapmamz gereken doğru arge ve emniyetli üretim yapmak. Gelen lift kiti Kendi markamız ile üretmeyi bile düşünüyorum procomp amortisör kullanarak.

Pschiptuning' Alıntı:
:smiley:

Düşünceleriniz için teşekkür ederim.. Artı olarak şuna emin olun bizim imkanlarımız yurt dışından çok daha fazla .. Şİmdiye kadar 10-11 adet jimny nin ecu sunu tune edip gönderdim yurt dışına ki bunun 6 sı yunansitan kaynaklı idi. Sadece yapmamz gereken doğru arge ve emniyetli üretim yapmak. Gelen lift kiti Kendi markamız ile üretmeyi bile düşünüyorum procomp amortisör kullanarak.

Bencede bizdeki imkanlar dışarıdan çok daha fazla. Kendi düşüncelerimizi kolaylıkla üretebiliyoruz. Ama yine söylüyorum. Yapmışken 33 lastik olsun. 31 lastikli çok jinmy var

yuzen_adam' Alıntı:
Bencede bizdeki imkanlar dışarıdan çok daha fazla. Kendi düşüncelerimizi kolaylıkla üretebiliyoruz. Ama yine söylüyorum. Yapmışken 33 lastik olsun. 31 lastikli çok jinmy var

LAstiklerimiz hazır :smiley: kit gelsin direk onları takıcaz.. :smiley: haber vericem öncelikle size

ortaya güzel bi araç çıkacak sanırım bu kadar parça siparişden snr araç gırtlağa kadar dolu olacak minik dev ;D ;D ;D

jan' Alıntı:
ortaya güzel bi araç çıkacak sanırım bu kadar parça siparişden snr araç gırtlağa kadar dolu olacak minik dev ;D ;D ;D

Evet. daha aklımda çok şey war ama . Basit olarak size anlatıyım

Geçen hafta Fatih Yılmaz adlı arkadaşımın Jimny sini tune ettik. Krankda stock aracı 82 hp ölçtük . tune işleminden sonra + 7 hp 9 nm gibi bir değer aldık. 97 oktan yakıt olsa idi 1-2 hp daha alabilridik.

Jimny yi almadan evvel yüksek dereceli eksantrik çok araştırdım . Fakat japonya dahil hiçbir ülkede üretilmemiş. Sadece Taiwan da bir firma Rotrex C-15-60 supercharger kit kullanarak 131 hp tekerde almışlar . Firmaya mail attım . Ürünü düşünüyorum.

20091208171009451.jpg

20091208171143596.jpg

20091221150808563.jpg

öncelikle hayırlı olsun diyorum ve seni tebrik ediyorum kararlı ve ne yapmak istediğini biliyorsun küçük devi sabırsızlıkla bekliyorum

örnek1' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun diyorum ve seni tebrik ediyorum kararlı ve ne yapmak istediğini biliyorsun küçük devi sabırsızlıkla bekliyorum

Çok teşekkür ederim. İnanın sizden fazla ben sabırsızım . Bu ilk off road aracım hazırladığım . Daha evvel büyük turbo drag ve cadde otomobilleri hazırladım ve hala hazırlıyorum ama bunun heyecanı çok başka oluyor

BU arada Jimy için 9.5 sıkıştırma motora c15 - 16rotrex biçilmiş kaftan gibi duruyor.

RotrexTM C15-16

Power Range1 : 30-130 Hp
Max Mass Flow Rate : 0.11 kg/s
Peak Input Shaft Speed : 15,900 rpm
Peak Impeller Speed : 201,500 rpm
RotrexTM C15-60

Power Range1 : 50-200 Hp
Max Mass Flow Rate : 0.18 kg/s
Peak Input Shaft Speed : 11,840 rpm
Peak Impeller Speed : 150,000 rpm

Enjektör ve ecm gereklimi diye mail attım . Aldığım cevabı ürün rakamı ve teknik detaylar olarak buraya yazıcam ki arkadaşlar da fikir sahibi olurlar.

+ 40-50 hp ve 80-90 nm tork ile jimny hakikaten muhteşem olur. Bu gün bi 40-50 km yaptım .. bu halinin hakikaten güce ihiyacı war.

eger yurtdısı baglantınız var ise bf in 33-10.5-15 lastigini edinmeye çalısın.. hem yukseklikten vazgeçmezsiniz hemde aracı ciddi manada daha az yormus olursunuz..

daha agresif desen olsun derseniz silverstone un 33-10.5-15 lastigi turkiyede var, 330 lira civarı idi fiyatı..

Motorun gücünü yükseltmek suzukiler için gerçekten gerekli birşey. Ancak şöyle bir sorum olacak. Bol tozlu, sulu, çamurlu ortamlarda kullanılan motorun ömrünü etkilermi? Arazideyken araçlarımız bazen hava filtresinden içeri bir miktarda olsa su alıyor, bu supercharger böyle birşeyden etkilenirmi? Aklıma gelmeyen sorularda var yakın zamanda gelir heralde ;D ;D Birde Karbüratörlü bir suzuki motoruna nasıl bir güçlendirme yöntemi uygulayabiliriz??

omergin' Alıntı:
eger yurtdısı baglantınız var ise bf in 33-10.5-15 lastigini edinmeye çalısın.. hem yukseklikten vazgeçmezsiniz hemde aracı ciddi manada daha az yormus olursunuz..

daha agresif desen olsun derseniz silverstone un 33-10.5-15 lastigi turkiyede var, 330 lira civarı idi fiyatı..

30Lu ölçüye düşmeyi düşünmüyor değilim. insa olabilir. tekrar tekrar ilginiz için teşekkür ederim. 33-10.5-15 ölçü atina dan temin edebilyorum lastik resimlerini istedim. marka olarak bildircekler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri