Suzuki İçin Port Bagaj

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,172
Ynt: Suzuki İçin Port Bagaj

Bende aracım için düşünüyorum portbagaj ama karar veremedim. Thule ranger 90 düşünmüştüm ülkemizde hırsızlar yüzünden güvenilir gelmedi, Pasific 100'ü tercih edecektim fastgrip tutma sisteminden dolayı, o da pahalı oluyor.

Kısacası Ocean 100 veya Standart sepet alacağım. sepette de kilit sistemi yok malesef. Az ses yapacak birşey istiyorum esasta ama siz ne önerirsiniz?

Etiketler

GezenGen' Alıntı:
Bende aracım için düşünüyorum portbagaj ama karar veremedim. Thule ranger 90 düşünmüştüm ülkemizde hırsızlar yüzünden güvenilir gelmedi, Pasific 100'ü tercih edecektim fastgrip tutma sisteminden dolayı, o da pahalı oluyor.

Kısacası Ocean 100 veya Standart sepet alacağım. sepette de kilit sistemi yok malesef. Az ses yapacak birşey istiyorum esasta ama siz ne önerirsiniz?

ilk sayfada benim bi kaç resmim var, gayet kullanışlı ve çoooook ucuza mal oldu, sağlamlığını da çok kere test ettik, hatta bugun bile... ses çok yapmıyor. bugün yaklaşık 50 kg yük vardı toplamda

[attachment=1]
[attachment=2]

CIMG1431.jpg

CIMG1427.jpg

ilyasfb' Alıntı:
merhaba mustafa bey ve tüm arkadaşlarım tüm yorumlarınız ve fikir paylaşımlarınız için herkese tek tek teşekür ederim çalışmamı son olarak sis farlarının montajını yaparak sonuçlandırdım.
Gene aynı sistemle kutu kare profili keserek ve mat siyah folyo kaplama yaptım yannız elektirik tesistını çekmek için baya kafa yordum hepsini profilin içinden geçirerek tek tek lehimledim ve gene su oluklarından sag taraftan şaseyi sol taraftan artıyı geçirdimki fitilerden 2 kablo geçip şişkinlik yapmasın diye ve busayede tekbir kablo gözükmüyo sonrada elektirkçime götürdüm araya 2 role koydu 1.role sisler yandıgı anda kablonun ısınmaması için 2role de selektörlere sısleri baglamak için gene arada 2.bir dügme var ona bastıgımda selektör işlemini yaparken sislerde yanıyo isterseniz dügmeyi kapatıyosunuz ozamanda devredn çıkıyo baya etkili bir selektör oluyo denedim ;D sisleri en düşük seviyeye aldım kımsenın gözünü almasın diye ve kısacası ile çok menunum sıra arkaya 2sis farı aldım onların montajında ama bu konuda daha fazla yorum ve foto ekliyip arkadaşların kafasını şişirmek istemiyorum bu yüzden konu ile son yorumlarımı ve fotolarımı koymak istedim herkese selamlar

İlyas Bey, port bagajın ön tarafına monte ettiğiniz sis lambaları, kendinden kapaklı bir model mi ?

Mustafad' Alıntı:
İlyas Bey, port bagajın ön tarafına monte ettiğiniz sis lambaları, kendinden kapaklı bir model mi ?
mrb.bir süredir şehir dışındaydım yazılarınızı şuan görüyorum kusura bakmayın evet sis farları kendiliginden kapaklı(kayar kapaklı mekanızma özellikle seçtim) hepsi burda com dan almıştım ama kapak mekanızması biraz dandik blginiz olsun selamlar

yerbezi' Alıntı:
ilk sayfada benim bi kaç resmim var, gayet kullanışlı ve çoooook ucuza mal oldu, sağlamlığını da çok kere test ettik, hatta bugun bile... ses çok yapmıyor. bugün yaklaşık 50 kg yük vardı toplamda
merhaba sertan bey
aracınızdakı desenli figürlere benzer bişeyler yaptırmayı pilanlıyorum bu desenleri araç ruhsatına işlettinizmi polisler veya tüv de bir sıkıntı çıktımı merak ettim :smiley:
[attachment=1]
[attachment=2]

ilyasfb' Alıntı:
Merhaba.bir süredir şehir dışındaydım yazılarınızı şuan görüyorum kusura bakmayın evet sis farları kendiliginden kapaklı(kayar kapaklı mekanızma özellikle seçtim) hepsi burda com dan almıştım ama kapak mekanızması biraz dandik blginiz olsun selamlar

Yanıt için teşekkürler, port bagaj güzel olmuş. Selamlar.

Desenleri ruhsata işli değil, muayeneden sonra yapmıştım, henüz gelmedi vakti. Polis açısından da bir sıkıntı yaşamadım.

Desenleri kendiniz yapmaya çalışabilirsiniz; reklamcıdan 2mtx2mt büyüklüğünde beyaz folyo alıp kendim yaptım ve yapıştırdım. Bana 10-20TL. gibi bir rakama mal oldu. Böyle olunca da ruhsata işletmedim, sorun olduğu zaman sökerim düşüncesi ile.

yerbezi' Alıntı:

Cevap için teşekkürler. Benim aracım Forester ve daha alçak. Stepne, çadır gibi malzemeler koymayı düşünüyorum ama alçak olduğundan çalma/stepneye zarar verme vs. gibi olaylara karşı daha korumasız olurmuşum gibi geliyor.

yerbezi' Alıntı:
Desenleri ruhsata işli değil, muayeneden sonra yapmıştım, henüz gelmedi vakti. Polis açısından da bir sıkıntı yaşamadım.

Desenleri kendiniz yapmaya çalışabilirsiniz; reklamcıdan 2mtx2mt büyüklüğünde beyaz folyo alıp kendim yaptım ve yapıştırdım. Bana 10-20TL. gibi bir rakama mal oldu. Böyle olunca da ruhsata işletmedim, sorun olduğu zaman sökerim düşüncesi ile.
Mrb reklam işiyle ugraşan araç giydirme işlemi yapan büyük bi firma ile iş yapıyorum zaten onlarla bu konuyu görüşücem sizede bilgi veririm çünkü bu polis takımına hiç eyvallahım olmadı bugune kadar sudan sebeplerle durdurulup canımı sıkmalarını istemiyorum geçen tepe lambalarına bile böyle mırın kırın eder gibi oldular ben 1 polis memuruyla konuşurken araç içinde 2polis benim aracın tepe lambalarını göstererek bişeyler konuşuyodu bana bişey demediler ama aracım hakkında konuştuklarını duydum söktürüyümmü filan diyo yanındakıne oda arabanın markasını sordu sonra bişey demediler bu yüzden hazır şuan çeki demirini taktırıp ruhsata işleticekken bu işlemide yapıp o şekilde muayne yaptırıyım diyorum çünkü bir polis arkadaşla konuştum araçta teknik degişilki yapmışsın adı altında aracı parka bile çekme yetkileri var bu arkadaşlarda tabiri caizse kıllık yapmak isterse sizle ugraşıyo bende her işini kanunı yapan ve bu konularda polislerle muhatap olmak istemiyen biri olarak projelendirmeyi uygun gördüm başıma gelen ufak bi olayı anlatıyım şuan moda olan yapışmalı ledler varya farlara
yapışan ondan kardeşim kendi aracına yaparken benim diger aracıma yaptırmış bunun yüzünden 2 kere durdurdular beni araçta başka hiçbirşey yok neymiş bu teknik degişiklige giriyomuş ya ceza yazcaz yada parka çekeriz arabayı dediler düşünün bu yüzden artık nefret ettim hiçbiri ile ugraşmak istemiyorum zaten ağamsın paşamsın diye agız egcek biride degilim hal böyle oluncada en ufak detayları düşünüyorum yardımınız için teşekürler

ben OTS den montblanc vısta 320 modelini aldım jımny ye daha yeni spariş verdim yarın öğlen gelcek umarım, kilitli güvenilir geldi bana bir firmayla daha görüştüm ama OTS ile anlaştık,h.sonu ege rallisi var seferihisarda oraya gideceğimden dolayı fotoğrafları haftaya eklerim kullanımla ilgili bilgileride buraya yazarım,ben çok araştırdım ama türkiyede malesef çok pahalı bu ürünler ve bir kaç şirkette ciddiyetle iş yapıyo malesef çok yok,İzmirde hiç yok zaten,

mrb.bagajınız hayırlı olsun ankaradamı yaşıyosunuz bilmiyorum ama ankara dakı ots firmasının ne ticari ahlakını nede müşteriye yaklaşım tarzlarını hiç begenmedim ve kendi üretimleri buda ne kalitede tartışılır ben bu işlerde dünya markası olan thule yi tek geçiyorum bunun haricindeki bagajlara karşıyım araştırın eger aldıgınız bagajdan ya ucuz yada en fazla 50tl fark verirsiniz morelinizi bozmak istemem yannış anlamayın ama ots çok çok düşük kalitede bir firma en son 1 ay önce aracım otoparkta iken bi arkadaş aracın bagajını merak edip kartını aracıma bırakmış istersenız onunda tel verebilirim ots den bagaj almış baya dertli benim bagajla barız bi fark var ve yaklaşık 900-1000tl rakamlara satmış bu kazıgı nası yedim diye üzülüyodu bu arkadaşların mantıgı şu olmuş aaa bak nasılsa bunu yaptıracak başka yer yok diye düşünüp fiyatı 2ye katlıyolar bu ticari ahlaka sıgmıyo allahtan büyük marketler ve int.denen bişey var onlarda olmasa bu insanların kucagına düşmekten kurtulamazdık bu yüzden ots firmasını ve gözünü para bürümüş patronlarını unutmucam sizde bi düşünün derim saygılar

Şimdi geldi bagaj OTS nin kendi üremi değil montblanck vısta diye bir model şimdilik depo aracında takınca yazarım şikayetlerimi bu bagajla ilgili şimdilik görüntü güzel ,ots firmasının sahibiyle görüştüm defalarca yaklaşımı iyiydi bana karşı daha önce yazdığım gibi bagaj marketlede görüştüm ama nasip ots ye imiş,büyük marketlerde satılanlardan bende baktım(netten) 325 tl ye alanabiliyor ama 70 km hız ı geçersen garanti vermeyiz açılabilir dediler, OTS den Hüseyin beyle görüştük Tlf ndaki yaklaşımı iyiydi umarım problem çıkmaz ama çıkarsada umudum ilgilencekleri yönünde,sizin bagaj sürecininizi okumuştum ama izmirde işte gidip yerinde inceleme şansımız malesef yok adamlar 70-80 de açılır dedimi alamıyoruz cesaret edipte,sözle iş yapıyoruz anlıcağınız ben kendi imkanlarım dahilinde çok araştırdığımı düşünüyorum artık yapcak bişey yok zaten aldık ??? ??? ???
Dediğim gibi kullandıkça yazarım şikayet yada olumlu yanlarını,ben bu siteden çok şey öğrendim insanların işine yaraması için resimde eklicem ,

merhaba serkan bey
Bu siteden hepmiz bişeyler ögrendik amaçta zaten birbirimize yardımcı olup deneyimlerimizi aktarmak yannız siz bu başlık adındaki yazıları okumuşsunuz ona ragmen ots tercih etmeniz cesaret meselesi tabiki sizide anlıyorum fazla seçenek olmaması bagaj işinin yaygın olmaması bu arkadaşlara gitmeye mecbur kılıyo ama ankara civarında olsaydınız yardımcı olabilirdim artıkalmışsınız hayırlısı olsun diyelim güzel günlerde kullanmanız dilegiyle hayırlı osun
Diger bu bahsedilen 70 km geçersen açılır hatta patlar vsvs... muabetleri külliyen yalan zaten bagaj kilitleniyo hem ayakları hemde bagajın kendisi bagajı takalı 7-8ay oldu sanırım ben çok testler yaptım hatta şuan kız kardeşimin opel corsa sına ve diger bi arkadaşımada aracına port bagaj aldık ilk başlarda biraz tedirgin oluyosunuz fakat bagaj işi yapan 1-2firmayla daha görüştükten ve ciddi manada yıllardır kullananlarla konuştuktan sonra 70km geçince patlar çatlar vsvs diyenlerin yalan söylediklerini önemli olan ayak sistemlerinin iyi oturturulması oldugunu ögrendim ve uzun yolda 110-120km süratle çok seyahat ettim en ufak bi sorun çıkmadı ayriyetten kardeşimde 140km süratle otobanda hiçbir sıkıntı olmadıgını söylediler tabiki üstünüzde bi bagaj oldugunu düşünerek süratler yapmakta fayda var ama 70km geçmezsenız garantiye girer vsvs olursa garantiye girmez diyolarya siz 65km ile giderken veya 70km hızla giderken uctu gitti bunun ispatını nası yapıcaksınız size diyecekleri cümle şu beyfendi bu süratle bu port bagaj bu hale gelemez bizimde yetkililerimiz var inceletelim filan derler ordanda bi iş çıkmaz yıllardır karavan çeken biri olarak sürate karşı direnç hesaplamalarını çok iyi bilirim kaldıkı bir karavan ortalama 900-1000kg yük çekerken bile 80km ile gidiyorumki kulandıgım araçtan en olarak -40cm boy olarakta 100cm geniş böyle bir ek aracı çektiginizi düşünün port bagaj komik kalıyo karavanla en tedbirli gidelerden biri olarak 80km hemen hemen hiç geçmem digerleri gene 100-120km ile gider lafı uzatmayım ama biraz daha bu sürat mevzularını araştırın derim ozaman anlarsınız ne demek istedigimi port bagajın 1-2olumsuz yönü olur sadece ortalam %5 -%7 yakıtınızda artma olur bazı artaçlarda rüzgar sesi yapar birde kapalı otoparklara dikkat etmeniz yeterli yarın antalayaya gidicem yazınıza dönüş yapmam zor olabilir selamlar :smiley:

Thule Pacific 100 - mont blanc vista 320 modellerini 2009 gv3 için tavsiye eder misiniz? aracın bagajı 200 lt olduğu için tatillerde portbagaj iyi olur diye düşünüyorum ama
1 hiç sökmeden bütün yıl kullanılabilir mi,
2 yakıtı %5-10dan daha fazla etkiler mi, araç zaten 1.70,
3 ses yapar mı, tıkırtı veya rüzgar sesi,
4 taşıyıcı barları ile toplam maliyeti ne olur,
5 bursa çevresindeki illerde taktırabileceğim tavsiye edebileceğiniz yerler var mı veya suzuki servislerinden temin etmek daha mı iyi olur,
pek bilgim yok kusura bakmayın. bi öceki kasadan bir örnek;

big_12889125um3.jpg

ilyasfb' Alıntı:
merhaba serkan bey
Bu siteden hepmiz bişeyler ögrendik amaçta zaten birbirimize yardımcı olup deneyimlerimizi aktarmak yannız siz bu başlık adındaki yazıları okumuşsunuz ona ragmen ots tercih etmeniz cesaret meselesi tabiki sizide anlıyorum fazla seçenek olmaması bagaj işinin yaygın olmaması bu arkadaşlara gitmeye mecbur kılıyo ama ankara civarında olsaydınız yardımcı olabilirdim artıkalmışsınız hayırlısı olsun diyelim güzel günlerde kullanmanız dilegiyle hayırlı osun
Diger bu bahsedilen 70 km geçersen açılır hatta patlar vsvs... muabetleri külliyen yalan zaten bagaj kilitleniyo hem ayakları hemde bagajın kendisi bagajı takalı 7-8ay oldu sanırım ben çok testler yaptım hatta şuan kız kardeşimin opel corsa sına ve diger bi arkadaşımada aracına port bagaj aldık ilk başlarda biraz tedirgin oluyosunuz fakat bagaj işi yapan 1-2firmayla daha görüştükten ve ciddi manada yıllardır kullananlarla konuştuktan sonra 70km geçince patlar çatlar vsvs diyenlerin yalan söylediklerini önemli olan ayak sistemlerinin iyi oturturulması oldugunu ögrendim ve uzun yolda 110-120km süratle çok seyahat ettim en ufak bi sorun çıkmadı ayriyetten kardeşimde 140km süratle otobanda hiçbir sıkıntı olmadıgını söylediler tabiki üstünüzde bi bagaj oldugunu düşünerek süratler yapmakta fayda var ama 70km geçmezsenız garantiye girer vsvs olursa garantiye girmez diyolarya siz 65km ile giderken veya 70km hızla giderken uctu gitti bunun ispatını nası yapıcaksınız size diyecekleri cümle şu beyfendi bu süratle bu port bagaj bu hale gelemez bizimde yetkililerimiz var inceletelim filan derler ordanda bi iş çıkmaz yıllardır karavan çeken biri olarak sürate karşı direnç hesaplamalarını çok iyi bilirim kaldıkı bir karavan ortalama 900-1000kg yük çekerken bile 80km ile gidiyorumki kulandıgım araçtan en olarak -40cm boy olarakta 100cm geniş böyle bir ek aracı çektiginizi düşünün port bagaj komik kalıyo karavanla en tedbirli gidelerden biri olarak 80km hemen hemen hiç geçmem digerleri gene 100-120km ile gider lafı uzatmayım ama biraz daha bu sürat mevzularını araştırın derim ozaman anlarsınız ne demek istedigimi port bagajın 1-2olumsuz yönü olur sadece ortalam %5 -%7 yakıtınızda artma olur bazı artaçlarda rüzgar sesi yapar birde kapalı otoparklara dikkat etmeniz yeterli yarın antalayaya gidicem yazınıza dönüş yapmam zor olabilir selamlar :smiley:

Merhabalar tabiki siz kadar tecrübem yok bu konuda h.sonu ege rallisini seyretmek için geceden s.hisar beyler köyüne gittim bagaj alır almaz taktım zaten,,ses yapmadı yolda ki gayaa bozuk yollarda dağa çıktım,yakıtı ölçemedim ama genel olarak iyiydi,dediğm gibi izmirde mecburiyet durumu var,umarım problem olmaz,dönünce yazarsınız iyi seyahatlar size yolunuz açık olsun,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR