merhaba serkan bey
Bu siteden hepmiz bişeyler ögrendik amaçta zaten birbirimize yardımcı olup deneyimlerimizi aktarmak yannız siz bu başlık adındaki yazıları okumuşsunuz ona ragmen ots tercih etmeniz cesaret meselesi tabiki sizide anlıyorum fazla seçenek olmaması bagaj işinin yaygın olmaması bu arkadaşlara gitmeye mecbur kılıyo ama ankara civarında olsaydınız yardımcı olabilirdim artıkalmışsınız hayırlısı olsun diyelim güzel günlerde kullanmanız dilegiyle hayırlı osun
Diger bu bahsedilen 70 km geçersen açılır hatta patlar vsvs... muabetleri külliyen yalan zaten bagaj kilitleniyo hem ayakları hemde bagajın kendisi bagajı takalı 7-8ay oldu sanırım ben çok testler yaptım hatta şuan kız kardeşimin opel corsa sına ve diger bi arkadaşımada aracına port bagaj aldık ilk başlarda biraz tedirgin oluyosunuz fakat bagaj işi yapan 1-2firmayla daha görüştükten ve ciddi manada yıllardır kullananlarla konuştuktan sonra 70km geçince patlar çatlar vsvs diyenlerin yalan söylediklerini önemli olan ayak sistemlerinin iyi oturturulması oldugunu ögrendim ve uzun yolda 110-120km süratle çok seyahat ettim en ufak bi sorun çıkmadı ayriyetten kardeşimde 140km süratle otobanda hiçbir sıkıntı olmadıgını söylediler tabiki üstünüzde bi bagaj oldugunu düşünerek süratler yapmakta fayda var ama 70km geçmezsenız garantiye girer vsvs olursa garantiye girmez diyolarya siz 65km ile giderken veya 70km hızla giderken uctu gitti bunun ispatını nası yapıcaksınız size diyecekleri cümle şu beyfendi bu süratle bu port bagaj bu hale gelemez bizimde yetkililerimiz var inceletelim filan derler ordanda bi iş çıkmaz yıllardır karavan çeken biri olarak sürate karşı direnç hesaplamalarını çok iyi bilirim kaldıkı bir karavan ortalama 900-1000kg yük çekerken bile 80km ile gidiyorumki kulandıgım araçtan en olarak -40cm boy olarakta 100cm geniş böyle bir ek aracı çektiginizi düşünün port bagaj komik kalıyo karavanla en tedbirli gidelerden biri olarak 80km hemen hemen hiç geçmem digerleri gene 100-120km ile gider lafı uzatmayım ama biraz daha bu sürat mevzularını araştırın derim ozaman anlarsınız ne demek istedigimi port bagajın 1-2olumsuz yönü olur sadece ortalam %5 -%7 yakıtınızda artma olur bazı artaçlarda rüzgar sesi yapar birde kapalı otoparklara dikkat etmeniz yeterli yarın antalayaya gidicem yazınıza dönüş yapmam zor olabilir selamlar
Merhabalar tabiki siz kadar tecrübem yok bu konuda h.sonu ege rallisini seyretmek için geceden s.hisar beyler köyüne gittim bagaj alır almaz taktım zaten,,ses yapmadı yolda ki gayaa bozuk yollarda dağa çıktım,yakıtı ölçemedim ama genel olarak iyiydi,dediğm gibi izmirde mecburiyet durumu var,umarım problem olmaz,dönünce yazarsınız iyi seyahatlar size yolunuz açık olsun,