Su'daki Yansımalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 403
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,489
Ynt: Su'daki Yansımalar

"Alara Çayı" fotoğrafı daha bir hoşuma gitti; gözünüze, elinize sağlık Ülker Hanım!... :smiley:

Cavid Sezen
Not: Bu yılı anlatmaya ne zaman başlıyorsunuz diye sorabilir miyim?

Etiketler

Teşekkürler, Cavid Bey...

2011 gezimizden henüz dönmedik. Sanırım, kasım sonu gibi anlatıma hazır oluruz...

Selamlar...

Ülker&Yavuz

Alara fotoğrafı İskandinav yarım adasını anımsattı sanki.Elinize sağlık,iyi geziler.

egeli' Alıntı:
Teşekkürler, Cavid Bey...

2011 gezimizden henüz dönmedik. Sanırım, kasım sonu gibi anlatıma hazır oluruz...

Selamlar...

Ülker&Yavuz

Gezi anı ve fotograflarınızı merakla bekleyenlerdenim. Bu arada bizde siz gezginlerimize güzel süpriz hazırlığındayız.
Selamlar.

Selamlar,Bunlarda benden olsun. :smiley:[attachment=1][attachment=2]

Gelmerbahn (83).jpg

Gelmerbahn (85).jpg

Arkadaşlar, başta Levent Bey olmak üzere herbiri sanat eseri niteliğinde olan resimleri öncelikle çekenleri, sonra çeşitli yerlerden derlenmiş fotoğrafları ekleyenleri ve yorumları ile formu renklendiren herkesi kutluyorum. Seyrederken aldığım keyfi inanın anlatmaya kelimeler yeterli gelmiyor. Gece yarısını geçen şu saatlerde tesadüfen incelediğim ilk sayfa resimlerini görünce 15 sayfayı da incelemeden bırakamadım. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Resimlerini zevkle izlediğim değerli üstadlarımızın eserleri yanında lafı bile edilmez ama benim de çorbada tuzum olsun diyerek birkaç resmimi ekledim.

Acarlar Longozu

DSCF2432.jpg

DSCF2434.jpg

Acarlar Longozu
Bilmeyenler için birkaç bilgi: longoz'un anlamı su basar ormanı demekmiş.
Sakarya İli Kaynarca-Karasu arsında bulunan ve Türkiyenin İğne adadan sonra 2. büyük longozu olan Acarlar Longozu dünyada da kendi sınıfında ilk sıralarda bulunuyor. Taban alanı mevsime göre değişmekle birlikte tamamen suyla kaplı olan orman yeni yeni ziyaretçilere açılmakta, çeşitli bitki ve hayvanlara özelliklede göçmen kuşlara ev sahipliği yapmakta.

DSCF2440.jpg

DSCF2443.jpg

Tesisi işletenlerden aldığımız bilgiye görebirçok bitkinin sadece bu longozda bulunduğunu öğrendik.

DSCF2456.jpg

DSCF2457.jpg

So olarakda Asos cıvarında dağlar arasında bir dere. Bu manzarayı gördüğümde çok hoşuma gitti. Aracımla birkaç yüz metre geçtikden sonra geri geri gelip dere üstündeki köprüden cep telefonum ile çektim. Yanımda bulunan eşim benim "birşey bulmuş gibi!" aniden durup geri geri gelip resimleri çekmemi hayretle ve esefle karşıladı. Zira Ayvacıkdan yerini bilmediğimiz bir yörük köyüne köylülerin tarifi ile gidiyorduk ve havanın kararmasına az kalmıştı. Ama o manzara gerçekten çok güzeldi ve ıssız köy yollarında karanlığa kalmaya bence değerdi. Burada sizlerle paylaşmak varmış...

234.jpg

gidip görerek çekilmiş (kalitesi önemli değil) resimler hazırlardan(internet) daha önemli bence, hem aynı yere gitmiş olsakta o güzelliğin belki farkında olmadığımızı anlatıyor hemde yeni yerler keşfetmiş oluyoruz, ellerinize sağlık :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR