Subaru Forester Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bags78 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,194

bags78

Ana Kamp
iyi günler.98 2000model arası subaru almayı düşünüyorum fakat araç hakkında fazla bilgim yok.aradığım özellikler fiyatı düşük olsun,motor gücü yeterli olsun,vergisi avantajlı olsun,ve kullandıkça başıma dert olmasın. kullanım amacım offroad yarışlarına giderken yarış aracımı römorka bindirip şehirler arası yol yapmak,diğer zamanlarda da aile 4x4 dü olması.daha önceçok çeşitli arazi araçlarım oldu.kimi konforlu değildi,kiminin motor gücü römork çekmeye yetmiyordu.en son vitara 1.6 jlx se römork taktım aracı 2.vitesten 3.vitese atamadık motor gücü yetmedi.sormak istediklerim
1:98 eski forester lerin motor gücü(2.0)römork çekmeye(üzerinde samurai taşıyacak)uygunmudur.
2:parça sorunu varmıdır ve çok pahalımıdır
3:vitara gibi diferansiyel kovanları aliminyummudur yoksa pik dökümmüdür.
4:kronik sorunları nelerdir
5:alırken nesine dikkat edilmelidir (örn.vitaranın arazide hırpalanmışlarınınkuleleri içe yatık olur ve araç devamlı aks arızası çıkarır)
6:diyelimki motor bitti .yeni motor yapmanın maliyeti nedir.
7:manuel vites olsun istiyorum tavsiye edermisiniz

Etiketler
Ynt: Subaru Forester Hakkında

Parça sorunu pek yaşanmaz ama hangi şehirde olduğunuza göre değişebilirde. Çıkmacılarda parça bulunabiliyor ve fiyatı orta halli diyebilirim.

Bahsi geçen modellerde turbo var genellikle ve 200 bg civarında güç ile yüksek tork sunuyor. Çekmede bir sorun olacağını sanmam. Çok kronik sorunu yok, hatta yok diyebilirim. Manuel vites bulmak biraz zor ama. Manuel bulursanız bir iyiliği hi-low kolu olması, bu da birşey çekerken çok faydalı oluyor, konuyu Subaru başlığında okuyabilirsiniz.

Alırken 4x4 sistemini ve altında vuruk vs.'yi kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

ilginiz için ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

bir subarucu olarak ve bir forester kullanıcısı olarak ben sizin sorunuzu çok çok daha ayrıntılı yanıtlayabilirim...
öncelikle römork çekecekiseniz manuel ve turbolu foresterlardan uzak durun, çünkü hi lo seçeneği turbosuz manuel foresterlarda bulunur, turbo manueller ise performans olarak sizi hiç bir 4x4 ün tatmin edemiyeceği kadar tatmin edecektir ancak, düz yolda sorun olmaz ama, özellikle bir rampada römorkla durmuşsanız kalkarken devrijaj balatasını bitirirsiniz...
otomatik turbo bir forester sizin işinizi görecektir, çünkü otomatiklerin 1. vites oranı manuellere göre farklıdır ve rampada römork değil tanker bile çekersiniz....

kronik sorunlara gelince, motorla ilgili herhangi bir sıkıntı olmaz çekiş sistemindede sorun olmaz. benim aracım 300binde çekiş sisteminden vida bile değişmedi ama yinede kontrol etmekte fayda var...
özellikle kontrol etmeniz gereken şeyler ise tanesi 1300 lira civarında olan arka süspansiyonlar olacaktır, foresterlarda kullanılan özel havalı süspansiyonlar arkaya nekadar yük yüklerseniz yükleyin aracın yüksekliğini aynı seviyede tutar ve römork için çok kullanışlıdır, bu özelliğinden dolayı pahalıdırlar ve patladığı zaman aracın arkası bariz şekilde çöker, ayrıca bu süspansiyona verecek parası olmayanlar yine forester için olan ancak bahsettiğim özelliğe sahip olmayan yan sanayi amortisör takmış olabilir, bu sizin için sorun olmazsa sorun yok, ama aracın sürüş kalıtesi düşer...

ayrıca düşünürseniz, tek süspansiyona 1300 lira gibi bir fiyat vermektense benim gibi 2100 lira gibi bir maliyete 4 adet coilover alabilirsiniz... bu seti taktıktan sonra araçtan inmek istemeyebilirsiniz :D

benim aracımın motoru 280 binde bizden kaynaklanan bir hata sonucu kol kırdı blok patlattı, japonyadan yeni short sandık blok geldi ortalama 9 bin tl gibi fiyat tuttu toplamasıyla birlikte...

alacağınız aracı istanbul maslakta subarucu olan doğan ustaya gösterebilirsiniz, yada içeren köyde cadde motora... ankarada ise torg garage işinizi görecektir

çok daha ayrıntılı bilgi için subaruimpreza.org

yigittorun' Alıntı:
ayrıca düşünürseniz, tek süspansiyona 1300 lira gibi bir fiyat vermektense benim gibi 2100 lira gibi bir maliyete 4 adet coilover alabilirsiniz... bu seti taktıktan sonra araçtan inmek istemeyebilirsiniz :D

Kullandığınız Coilover kit hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz? Yükseklik ayarı ne şeklilde yapılıyor? Aracın yüksekliği hangi aralıkta değişiyor? Sürüş konforunda veya yol tutuşunda önemli bir değişme oluyormu? Tavsiye edeceğiniz bir marka ve uygulama noktası varmı? Teşekkürler

@yigittorun, aramıza hoşgeldin. jackal_078 dediğine katılıyorum. Ayrıca aracın fotoğrafları da varsa makbule geçer. Bir de aracında LPG var mı?

sayın yiğittorun tam anlamıyla sorularıma cevap oldunuz ilginize teşekkür ederim.

selam
vergiden tasarruf etmek için 2003 yerine 1999 alırsam çok özellik kaçırırmıyım. özellikle öğrenmek istediğim iki model arasında tekerlekler arası güç dağıtım sisteminde fark varmıdır. teşekkürler

2004 ve 2003 kasa aynı ve bu sene itibariyle aynı vergi diliminde. Eski kasalar daha güçlü motora sahip ama daha çok benzin tüketiyor. İç aksamda farklı. Aktarma sistemleri klasik Subaru.

tesekkurler gezengen
tekerlerin askıda boşa dönmesini engelleyen ltd özelliği en düşük hangi modelde bulunur
internette kuzey amerika için aşağıda verilen listedeki modeller turkiye içinde geçerlimidir
1999 Forester S de
ltd varmıdır.
teşekkürler

Other North American Subaru models with LSD, either as standard equipment or available as an option:
2000-2002 Forester S (All Weather Package)
2003 Forester XS
2000 Legacy GT, Outback
2001-2003 Legacy (all)
2003 Baja

Benim aracın (2003 model) kitapçığında sınırlı LSD bazı modellerde vardır diyor. Ama açıkçası ben aracımda var mı yok mu bilmiyorum. Birde donanım olarak Amerika biraz daha farklı. Bir üst başlıkta vermiş olduğum kullanma klavuzları var çeşitli modeller için. Oraya da bakabilirsiniz başka bilgiler için isterseniz.

biraz geç oldu kusura bakmayın...
coiloverlar d2 marka taiwan malı, subaru forester için özel üretim modeli... en yüksek seviyeye ayarlandığında aracın yüksekliği oem oluyor isteğe göre düşürürsünüz... sertlik ayarını en yumuşağa ayarladığım zaman oem sertliğinde olacak şekilde yay takmalarını istedim o şekilde üretim yapıp yolladılar, türkiye distüribitörü maslak atatürk oto sanayi sitesinde bulunan racer corner, firma sahibi fatih gündüz...

aracımda lpg yok

yigittorun' Alıntı:
biraz geç oldu kusura bakmayın...
coiloverlar d2 marka taiwan malı, subaru forester için özel üretim modeli... en yüksek seviyeye ayarlandığında aracın yüksekliği oem oluyor isteğe göre düşürürsünüz... sertlik ayarını en yumuşağa ayarladığım zaman oem sertliğinde olacak şekilde yay takmalarını istedim o şekilde üretim yapıp yolladılar, türkiye distüribitörü maslak atatürk oto sanayi sitesinde bulunan racer corner, firma sahibi fatih gündüz...

aracımda lpg yok

Valla yazının başını hatırlamam gerekti ama faydalı bir bilgi oldu, teşekkürler :smiley: Kaça mal oldu acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR