Büyük Afrika Yolculuğu Için Araç Seçimi, Fikir Ve Önerilerinizi Bekliyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan basturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34

basturk

Ana Kamp
Hepinize merhaba arkadaşlar,

Forum içerisinde seyahat yazılarımı paylaşmaya çalışıyorum. Türkiye'nin 81 ilini, Avrupa'nın 21 ülkesini arabayla tek seferde dolaştım. Bunun dışında değişik coğrafyalarda sırt çantası ile uzun seyahat tecrübelerim var. Önümde bir kaç yolculuk var lakin onların programlanması benim için oldukça kolay. Burada ki asıl konumuz büyük bir Afrika yolculuğu ve bunu arabayla yapmak.

Ben seyahatleri genelde ekonomik olması adına Volkswagen Polo veyahut Tiguan aracımla yapıyorum fakat Afrika yolculuğunda daha düşük bütçeli ve yolu tamamlayacak araç düşüncem var. Kuşkusuz ki seçim yaparken herkes SUV arazi aracı önerecektir ama burada ki ihtiyaç arabanın Afrika kıtasında bozulması veyahutta kazaya karışması durumda terk edilecek bir bütçede olması.

Hali hazırda araştırmalarım sonucunda, Afrika'da en çok gözüme takılan araç w202 kodlu 93-2000 yılları arasında üretilen Mercedes C serisi fakat böyle bir araçla yola çıkmak içerisinde zaman zaman konaklamak için uygun değil çünkü ülkemizde SW araç kültürü olmadığı için bu kasalar hep sedan.

Gözüme takılan diğer modeller ise Toyota'nın bir çok Corolla ve Avensis modeli lakin bunlarda da SW araç bulmak ve bütçe tutturmak oldukça zor. Afrika'da Toyota, Nissan, Mazda, Daihatsu gibi Japon arabaları oldukça fazla gözüküyor ve bu nedenle bunların içinden de modeller listemde.

Bir çok ülkenin Fransız sömürgesi geçmişi olması ve hali hazırda etkilerinin sürmesi orta Afrika'da Fransız araçlarının çok fazla görülmesine etken diyebiliriz. Güney Afrika'da ise Volkswagen modelleri oldukça fazla ama ülkemizde Volkswagen fiyatları normalin üstünde.

Peugeot 206 modelini yakından incelediğim zaman aslında asfalt üzerinde bile bir çok ön takım problemleri olan model. Yine de ekonomik ve gerektiğinde terk edilecek bir araç olduğu için tercih edilebilir gibi geliyor. 206 SW modelinin üzerinde ülkemizde 1.4 dizel modelleri mevcut. Böyle bir araç alındığı taktirde turbo revizyonu, enjektör bakımı ve alt takıma baktıktan sonrası altında darbeleri önlemek için saç eklemek gibi işler yapılabilir.

Böyle bir yolculuğa 99 Yaris, 96 Mazda 323 gibi modellerle çıkan bir çok insan var. Ülkemizdeki araç fiyatları maliyetlerine bakınca sizin önerecek olduğunuz başka modelleri görmek ve üzerine konuşmak isterim.

Yolculuk rotası : Cebelitarık'tan Afrika'ya geçerek batı'dan Cape Town'a oradan sonra doğudan geriye şeklide olacaktır. Tüm fikirlerinizi duymaktan mutluluk duyarım.

1000131959.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR