Standart Araç ile Kayışdağı Tırmanışı (13 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fbmy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,604
Ynt: Standart Araç ile Kayışdağı Tırmanışı (13 Haziran 2009)

Gaza gelmene gerek yok abi, sen o gün hava almaya çıkacağım deyipte sonrasında haber çıkmayınca,hava rüzgarlıydıda Ahmet baba havalanıp uçtumu diye merak ettim sadece..Gözüm havalarda kaldı,bir haber bekliyordum :smiley: Ayrıcaaaa... belki kaput açmadın ama suda çırpınanda ben değildim,en azından kaputta açsak o sudan yüzümüzün akıyla çıkmasını becerdik en nihayetinde..Evelallah daha genciz,ihtiyarlamadık :smiley: ve unutmadan,şimdi gaza gelirde kayışdağına çıkayım dersen,bende çok yakınım, haber ver yolu göstereyim, kaybolursun sonra birde seni aramayalım...

anerkad' Alıntı:
Bak gaza gelir şimdi çıkarım.Kuru havada vız gelir bana oralar gerçi taze çamurda farketmez.hiç kaput açmadım daha açmamda.....

Etiketler

paylaşım için teşekkürler

hocam cok guzel yapmissin, bugun ben de aynen tek basima ciktim kayisdagina. isterseniz konusup bir de beraber cikalim.. cok guzel olabilir..

Bende kıştan bir foto ekleyeyim dedim.
Standart vitara ile ;

karda kayışdağı.jpg

gakyildiz' Alıntı:
Standart vitara ile ;
Karlı yolları öyle aşmısınya araç standart bravo yani

gakyildiz' Alıntı:
Standart vitara ile ;
Son dik çıkışı diyor iseniz o kısımı sağda kalan paralel yoldan çıktım. Gerçi 1,6 4Low ile güç problemi yaşatmıyor lastikler yumuşak karda yeterince tutunamadığı için (belki MT olsa çıkardım) o son çıkışta patinajda kalıyorum.
sinaa' Alıntı:
son duzlukte zorluk olmadi mi? araciniz 1.6 degil mi?
Benim vitara ile beraber arkadaşım da standart chevrolet tahoe ile (wrangler mt lastikli) çıktı aynı yere.

Alıntı işini becerememişim kusura bakmayın.
ayrıca teşekkür ederim aracım adına ;)

Lastiklerim kulağımı çekti onları standart saydım diye.
BF Goodrich All Terrain papuçlar vardı aracın ayaklarında. Onların da katkısı olmuştur mutlaka karda tırmanmaya.

gakyildiz' Alıntı:
Lastiklerim kulağımı çekti onları standart saydım diye.
BF Goodrich All Terrain papuçlar vardı aracın ayaklarında. Onların da katkısı olmuştur mutlaka karda tırmanmaya.
Hım öyle desene bende diyorum asfalt lastigi ile bayır yukarı nasıl çıkmıştır diyodum. :smiley:

son yokusu sordum cunku ben de gecen gun sizinkiyle ayni olan, standart lastik ve arac ile tepeye ciktim ancak kuru toprak yolda klima kapama + 4Low anca ucundan yetti, devir 2-3 bin arasinda kaliyordu %80 gaz verirken..
paralel yol mantikli bir secim olmus bu arada :smiley:

sinaa' Alıntı:
son yokusu sordum cunku ben de gecen gun sizinkiyle ayni olan, standart lastik ve arac ile tepeye ciktim ancak kuru toprak yolda klima kapama + 4Low anca ucundan yetti, devir 2-3 bin arasinda kaliyordu %80 gaz verirken..
paralel yol mantikli bir secim olmus bu arada :smiley:

Ben gerek kuru gerek ise yağmurlu havada orayı çıkabiliyorum. Karda beceremedim.
Aşağıdan çok yavaş gelmemek
2. vitese almamak (çünkü yokuşun sonuna doğru 1 düşmek gerekiyor, vites değişimi de patinaja neden oluyor)
Gaz pedalını da aradan döşemeye dokundurmak (hep tam gaz değil o zaman yokuşun bitimi çok sıkıntı oluyor)
benim çıkışıma yardımcı olmakta.
Ayrıca benim lastiklerim orjinal 27" yerine 28" yani 1" daha büyük. Bu da çıkışıma dezavantaj yaratmakta.(%3 daha az tork lastikten yere)
Birde sağ koltukta oturup "dur araba arkaya devrilecek, çıkmaz burayı" vs diyen ko pilotlar çıkışıma dez avantaj yaratmakta :smiley:

gakyildiz' Alıntı:
Ben gerek kuru gerek ise yağmurlu havada orayı çıkabiliyorum. Karda beceremedim.
Aşağıdan çok yavaş gelmemek
2. vitese almamak (çünkü yokuşun sonuna doğru 1 düşmek gerekiyor, vites değişimi de patinaja neden oluyor)
Gaz pedalını da aradan döşemeye dokundurmak (hep tam gaz değil o zaman yokuşun bitimi çok sıkıntı oluyor)
benim çıkışıma yardımcı olmakta.
Ayrıca benim lastiklerim orjinal 27" yerine 28" yani 1" daha büyük. Bu da çıkışıma dezavantaj yaratmakta.(%3 daha az tork lastikten yere)
Birde sağ koltukta oturup "dur araba arkaya devrilecek, çıkmaz burayı" vs diyen ko pilotlar çıkışıma dez avantaj yaratmakta :smiley:

tavsiyenizi dikkate alacagim bir sonraki seferde, bir de zaten 2. vitese gecmemek icin vitesi L konumuna aldim, sonrasinda dediginiz gibi sıkıntı olmasın diye. eger isterseniz bir gun size eslik etmek de isterim. hatta su adreste duyurum var, minik bir de rota cizmistim kendi capimda. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35555

Selam herkese,

Bende teriosla çıktım ve araçta 4 low seçeneği yok.Sadece merkez dif. den kitleniyor.Dik yokuşun (ferhat paşa tarafı) sonunda bir ara kalıcam zannettim ama çıktı.Bu arada araçta 2 kişi idik.Gücü yetersiz low seçeneği olsa diye düşünüyordum.Fakat low seçeneğinde bile benim yaşadıklarımın benzeri olmuş.Teriosta low yok ama hafiflikten kazanıyor sanırım...

Ayrıca kayışdağına çıkmak isteyen arkadaşlar Sina Bey konu açmış kendinizi ekleyebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35555

1 2 3 4 çıktım low tabii standart asfalt lastiği...(iyi havada)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR