Ssang sohbet köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sabri yucel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 334
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 144,913
Ynt: Ssang Sohbet Köşesi

Herkese iyi akşamlar.
4.5 cm spacer
on arka 5 cm suspansiyon yükseltme
2.5 cm kupa yukseltmesi
Bunların hepsi tamam cepte.
İşin zirt dediği yer lastik şuan aracın üstünde 245/76 16
Düşündüğüm ve ikilem hatta üçlemde kaldığım ebatlar. Bunlar chipsiz motora uygulanacak ona göre de hareketetmek gerek.
Ebatlar;
265/75 16
275/70 16
285/75 16

Bana yardımcı olur musunuz???

Etiketler

Orçun, ben motora tuning yaptırdığım halde 265x75x16 limitlerde kalıyordu. standart motorda bunun üstüne çıkmanı tavsiye etmem. BU ölçüdede lastik çok bulunmuyor zaten, 265 70 16 da kalman peformans açısından iyi olacaktır. Amaç görüntü ve yakıt önemli değilse büyük lastik olabilir.

lastikler hazır.
Spacerler de nasipse Rüstem Abi sağolsun Salı günü elimde.

Lakin Şnorkel lazım; yok mu bi babayiğit bu işi çözebilecek...

Bende lastikleri yeniledim.
Nankang n889 m/t 285/75/16

DSC_0168.jpg

IMG_20131111_225637.jpg

DSC_0175.jpg

DSC_0174.jpg

ben 235 /85 /16 taksam direksyonu tam kırınca davlumbaza değermi diye düşünüyorum...sizin taktığınız lastiklere bak...ne yaptınız davlumbazlarımı söktünüz...ben mi çok korkuyorum yoksa...birde bu kadar geniş lastik yakıtı çok etkilemezmi...birde dişli lastiklerin yol sesi nasıl...almak istiyorum ama uzun yolda sıkıntı verir diye korkuyorum..

cavdare' Alıntı:
ben 235 /85 /16 taksam direksyonu tam kırınca davlumbaza değermi diye düşünüyorum...sizin taktığınız lastiklere bak...ne yaptınız davlumbazlarımı söktünüz...ben mi çok korkuyorum yoksa...birde bu kadar geniş lastik yakıtı çok etkilemezmi...birde dişli lastiklerin yol sesi nasıl...almak istiyorum ama uzun yolda sıkıntı verir diye korkuyorum..
Abi
davlumbaza surtuyor
Yakiti artiriyor
Asvaltta ugultu yapiyor (hemde fena)
Ama 5 cm yukseltiyor ve daha 4 cekere alacak camur bulamadim, 2 cekerde isimi goruyor
İslak veya. Kuru asvaltta yol tutusta bir problem yok...

ediz bey sizin lastikleri görünce açıkçası içim biraz rahatladı..
lastikleri internetten almayı düşünüyorum, dolayısıyla deneme şansım olmayacak. zaten bu kadar çekinmemin sebebi de buydu, ya uymazsa ne yaparım diye..
sizinkilerle kıyaslayınca benim almayı düşündüğüm lastiklerde çıkabilecek sorunların üstesinden gelinebilir.

Ekli dosyalar

• Ads?z.jpg
    Ads?z.jpg
    51.9 KB · Görüntüleme: 504

cavdare' Alıntı:
ediz bey sizin lastikleri görünce açıkçası içim biraz rahatladı..
lastikleri internetten almayı düşünüyorum, dolayısıyla deneme şansım olmayacak. zaten bu kadar çekinmemin sebebi de buydu, ya uymazsa ne yaparım diye..
sizinkilerle kıyaslayınca benim almayı düşündüğüm lastiklerde çıkabilecek sorunların üstesinden gelinebilir.

öncelikle cevabınız için teşekkürler...bendede 44mm spacer ve 30mm get var sanırım sürtme olmaz...265*75 le yükseklik aynı ancak 3 cm daha dar olduğu için biraz daha içeride kalır diye düşünüyorum...
bu arada size bir şey daha sorayım..10 gün önce ses vardı Erzurum servise gittim gergi hidroliğini değiştiler...2-3 gün önce farklı bir ses duydum..kaputu açtığımda vantilatör kayışının vurduğunu gördüm(belirli aralıklarla kasnaklardan birinde atlıyor gibi) motor biraz çalıştıktan sonra ses gitti..van servise gittim durumu anlattım..bunlarda otomatik gergi var...soğuktandır...biraz çalışınca otomatik ayarlar dediler... bu sabah aynı şeyi yine yaptı...sonuçta bu servise gitmeden öncede otomatik gergi idi ozaman yapmıyordu...siz araçları içimizde en iyi tanıyan kişisiniz..bununla ilgili bilgi yada görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum...

Gergi zincirini ayarlayan motor üzerinde vida benzeri bir parça bulunuyor, zamanla aşınma sonucu ses yapmaya başlıyor.Sanırım bu parçanın değişmesi gerekiyor.

o parça değişti zaten..ses vantilatör kayışından geliyor...onuda rutin bakım kapsamında değiştiler ama ya iyi ayarlayamadılar yada taktıkları kayış sıkıntılı...araç ilk çalıştığında kasnağın birinde ileri geri atlıyor...başka bir yeride bozmasa bari..

cavdare' Alıntı:
öncelikle cevabınız için teşekkürler...bendede 44mm spacer ve 30mm get var sanırım sürtme olmaz...265*75 le yükseklik aynı ancak 3 cm daha dar olduğu için biraz daha içeride kalır diye düşünüyorum...
bu arada size bir şey daha sorayım..10 gün önce ses vardı Erzurum servise gittim gergi hidroliğini değiştiler...2-3 gün önce farklı bir ses duydum..kaputu açtığımda vantilatör kayışının vurduğunu gördüm(belirli aralıklarla kasnaklardan birinde atlıyor gibi) motor biraz çalıştıktan sonra ses gitti..van servise gittim durumu anlattım..bunlarda otomatik gergi var...soğuktandır...biraz çalışınca otomatik ayarlar dediler... bu sabah aynı şeyi yine yaptı...sonuçta bu servise gitmeden öncede otomatik gergi idi ozaman yapmıyordu...siz araçları içimizde en iyi tanıyan kişisiniz..bununla ilgili bilgi yada görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum...
Abi iyi aksamlar. Öncelikle 265ler surtme yapacak kupa yukseltmen gerekecek spacer Sökmen de çare olmayacak. Ben yeni 265 taktım heryere surtuyo davlunbazlari dogradim resmen gene de kafi olmadı caprazlarda surtuyor. 265 yerine ya 245 ya da 255 tercih et bence. Yakitda artiyor nerdeyse 50 krs hatta arazide 65 krs oldu.
Ben kara kara düşünüyorum kupayı da 2.5 cm yukselttigimde de surtecekse satılık lastiklerim var. :smiley:

Orçun hangi konu başlığında bilmiyorum ama, benim yaptığım yükseltme get ölçüleri ve spacer ölçüleriyle 265 leri hiç biyere sürtmeden biyerleride kesmeden kullandım.

Abi 5 cm Ediz abinin site de yayınladığı ölçüleri baz alarak yaptırdım.
Senin lastik yanakları 75 miydi 70 miydi? Çünkü arada 1 inç farkediyor.
İç davlunbazlara surttu kestik hatta arkalara bile surtuyo caprazlarda.
Kuoa yukselince bu sürtme işi kesilir mi? Foto cekip koyacam birazdan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR