Sizce Kyron Almalı Mıyım (duster'dan Sonra) ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,338
Ynt: Sizce Kyron Almalı Mıyım (duster'dan Sonra) ?

Kyron'un çok güçlü bir araç, duster'da o gücü bulamassınız. Hele 4x4 te bi kalkışı var, araca yüklendiğmde ben korktum. Koronda sport'u gösterdi arkadaş, diğer hiç bir kasalı olmayan araçta 4 bağımsız süspansiyon var dedi altına eğildim baktım adamlar yapmış.. Sanırım Türkiyede tek. Ayrıca satış danışmanı size birşey göstericem dedi yine korondo sportta, kaputu kaldırdı, şimdi tutun dedi, bir elinizle bırakın iki el ile açamassonız o kadar ağır, kaputun üstüne çık tepin çökmez. Ben dusterın kaputuna oturdum çöktü siz düşünün. Farklılıklar büyük.. He bu değildir ki duster kötü bir araba.. O kadar paraya bunları verebiliyor size, kyron 75 litre yakıtla 800 km gidiyor duster 43 litre yakıtla 700 km gidiyor. Dusterın kaçamadığı hiç bir balçık çıkamadığı hiç biryer yok yeterki altı oturmasın. Araba hafif oradan kurtarıyor. Benim teknoloji ile çok işim yok, yerden yüksek olsun çok yer göriyim yakıt bana batmasın derseniz duster, haricinde arttık biraz konfor biraz daha yükseklik derseniz korondo. İkiside farklı kulvarda gibi. Ben sırf konfor için tercih edicem, hem otomatik hem büyük motor, hem 4x4 hemde bu büyüklükte.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler

Bu arada Konfordan kastım, yağmur sensörü far sensörü ıvır zıvır teknolojisi.. Duster'da da 4x4'lerinde arka ve önler bağımsız süspansiyona sahip, yumuşak amortisörler.. Koltuklar vucüda oturuyor. Güzel arabadır duster, yakışıklı araçtır. 4 yıl geçti her yıkattığımda, çocuğum yok ama çoçuğuma bakar gib bakarım :smiley:

Bu arada Konfordan kastım, yağmur sensörü far sensörü ıvır zıvır teknolojisi..

Ben hiç sevmem böyle teknolojileri. Yok bilmemne sensörüymüş yok iphone'a bağlanırmış vs vs. Hepsinin üzerine min %40 ötv + %18 kdv koyuyorlar bu aralar - "konfor keyfi" nihai faturaya katlanarak yansıyor. Bir zamanlar diferansiyeli düğmeye basılınca değil tekmeyle vurunca kilitlenen arabaların muhabbetleri dönerdi, onlardan üretseler daha çok ilgi çeker, ama max. 1.6 motorlu olması lazım ;D Duster bu mantığa iyi kötü yaklaşmıştı, ama biraz daha sağlam kaportası olması ve kalite kontrolünün de biraz sıkılaştırılması lazım. Kendilerinin çabalarını takdirle karşılar başarılarının devamını dileriz. Kyron mu? motor biraz küçülmediği ve şanzıman makul fiyata 4 çekmediği sürece beni ilgilendirmez.

BIM01' Alıntı:
pardon korondo sport diyecektim.hem duster hemde kyron kullanmış birinin yorumunu arıyorum.kyron ile krondo sport şanzıman ve motor arasında çok fark yok şase dış görünüm faklı diye biliyorum.
Koranda sport ile Actyon sports aynı araçlar (zaten yurt dışında Actyon Sport diye üretiliyor) sadece ön tarafı değiştirilmiş. Daha önceki yazdığım mesajlarımı okursanız oradan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz

sakyuz' Alıntı:
Ben hiç sevmem böyle teknolojileri. Yok bilmemne sensörüymüş yok iphone'a bağlanırmış vs vs. Hepsinin üzerine min %40 ötv + %18 kdv koyuyorlar bu aralar - "konfor keyfi" nihai faturaya katlanarak yansıyor. Bir zamanlar diferansiyeli düğmeye basılınca değil tekmeyle vurunca kilitlenen arabaların muhabbetleri dönerdi, onlardan üretseler daha çok ilgi çeker, ama max. 1.6 motorlu olması lazım ;D Duster bu mantığa iyi kötü yaklaşmıştı, ama biraz daha sağlam kaportası olması ve kalite kontrolünün de biraz sıkılaştırılması lazım. Kendilerinin çabalarını takdirle karşılar başarılarının devamını dileriz. Kyron mu? motor biraz küçülmediği ve şanzıman makul fiyata 4 çekmediği sürece beni ilgilendirmez.
Aynen bende katılıyorum, zaten arazi tarzı araçlarda bence çok teknoloji olmamalı. Sensörüne çamur kaçar hata kodu verir sonra Düşersiniz usta peşine.Örneğin bizim şuan çalışdığım iş yerinde fiat linea kullanıyoruz. Şantiye ortamında kah tünele giriyoruz,kah tozun içine vs. Sözün özü her yer su-çamur-toz üçlüsünden ibaret. Geçen seneydi arabayı çalıştırdım, airbag arızası ve bilinmeyen bir arıza diye yazdı yol bilgisayarında,korktum aracı sevise götürdük usta baktı baktı birşey bulamadı hata kodunu sildi, airbag modülünü ve bağlı birtakım şeyleri değiştirdi bizim firmayada haliyle yüksek bir fatura kesti. Aracı aldım geldim şantiyeye.aradan bir ay geçti geçmedi aynı hata.gittik servise baktılar herşey sağlam oradan bir çırak geldi abi bu arabanın altı çamurlu görünüyor bir altını iyice yıkayım öyle bakalım dedi çocuk yıkadı geldi ne hatakodu nede başka birşey. Alt taraftaki kablo ve sensörler çamur yüzünden bı sorunu çıkarıyormuş, Düzgünce temizlendi ve izole edildi sorun çözüldü boş yere de airbag modülü değişmiş oldu.yani bu kadar sensör vs arazide dert. Nerde o lada nivalar, landrover Defender lar... Ben daha aracımla o kadar ağır araziye girmedim ve çok şükür herhangi bir sorunum yok, iyi ki de almışım diyorum.

Alt taraftaki kablo ve sensörler çamur yüzünden bı sorunu çıkarıyormuş, Düzgünce temizlendi ve izole edildi sorun çözüldü

Zannedersem bu izolasyon işini fiatın fabrikada yapması lazımdı. Benzer şekilde dusterın çamurlanınca motoru eline veren triger kayışı da belki zincir olmalıydı ya da bu tür toz kirden bir şekilde izole olmalıydı. Yani beni bunlar ilgilendirir yoksa ne yapayım yağmur sensörünü iphone'u vs yi ... Burası türkiye hyundai gelmiş fabrika kurmuş müdürü şikayet ediyor gazetede: "hem ucuza araba üretmemizi bekiyorsunuz hem de fiyata bunca vergi bindiriyorsunuz bunca senedir doğru dürüst kar etmedik..." diye dert yanıyor. kar ettiler mi hayrına mı araba üretiyorlar orasını bilemem ama haklı sayılır.
Geçen de ford-otosan'ın türkiye temsilcisi çıkmış arge merkezlerini gösteriyor kağıttan başlayıp projelendirip araba üretebilecek kapasiteleri varmış (motor dahil). E madem öyle arabayı görelim binayı değil diyesim geldi.. laf bunlar icraat nerde? ;) yoksa kyronun sensörü varmış şuymuş buymuş şu kadar paralık arabaymış, kalitesinden değil de üzerindeki fiyatı -yani vergi yükü yüzünden- makam arabası seviyesine ulaşmış, bu açıdan sosyal ortamlarda kullanışlı olması muhtemelmiş vs... boş iş bence.herkes neyin ne olduğunu zaten biliyor.

SERKANEFE' Alıntı:
Kyron'un çok güçlü bir araç, duster'da o gücü bulamassınız. Hele 4x4 te bi kalkışı var, araca yüklendiğmde ben korktum. Koronda sport'u gösterdi arkadaş, diğer hiç bir kasalı olmayan araçta 4 bağımsız süspansiyon var dedi altına eğildim baktım adamlar yapmış.. Sanırım Türkiyede tek. Ayrıca satış danışmanı size birşey göstericem dedi yine korondo sportta, kaputu kaldırdı, şimdi tutun dedi, bir elinizle bırakın iki el ile açamassonız o kadar ağır, kaputun üstüne çık tepin çökmez. Ben dusterın kaputuna oturdum çöktü siz düşünün. Farklılıklar büyük.. He bu değildir ki duster kötü bir araba.. O kadar paraya bunları verebiliyor size, kyron 75 litre yakıtla 800 km gidiyor duster 43 litre yakıtla 700 km gidiyor. Dusterın kaçamadığı hiç bir balçık çıkamadığı hiç biryer yok yeterki altı oturmasın. Araba hafif oradan kurtarıyor. Benim teknoloji ile çok işim yok, yerden yüksek olsun çok yer göriyim yakıt bana batmasın derseniz duster, haricinde arttık biraz konfor biraz daha yükseklik derseniz korondo. İkiside farklı kulvarda gibi. Ben sırf konfor için tercih edicem, hem otomatik hem büyük motor, hem 4x4 hemde bu büyüklükte.

teşekkür ederim serkan bey çok açıklayıcı ve faydalı bir yorum yazmıssınız.araçları birebir kullanan kişilerin yorumları her zaman faydalı ve tatmin edici

Bim abi :smiley:
Nasıl cevap vereyim bilemedim. Samimi olayım.

Araba konforlu, büyük araç tam istediğim gibi, son teknolojide sunulan herşey var araçta..

Eskiden metro kullanırdım şimdi kullanamıyorum, son 2 senedir araba ile gidip geliyorum, trafikte manuel araç illlallah ettirdi. Manuel vites olayı bile değiştirmem için büyük bi etken.

Evleniyorum, güvenlik ön plana çıkıyor, duster'da bu pek yok gibi.

Kampa olsun, soft offroad olsun gidip geliyorum..

Şimdi ben gidip şahin mi aliyim ?

Sn serkanefe
Kyron araç hiç kullanmadım fakat araçlardan çok iyi anlarım alacağınız araç sağlam bir araç sizin için değerlendirme kriteri yakıt sarfiyatı olmalı bence bu konuyu iyi araştırın saygılar sunuyorum.

2sene actyon sports 2 senede korando sports kullandım her turlu arazi sartlarında zorladım dag bayır kar camur eski mesajlarımda gorebılırsınız , kesinlikle inanılmaz saglam ve ekonomik makineler , şu an duster aracım var satıp kyron alacagım , yedek parca hıc sorun degil motor sanzıman actyon sportsla aynı ve zebil derecede bol parasına gore cok cok ıyı bir makıne bence .

Sabri bey merhaba,

Ben arabayı çok beğendim şuan sadece yakıt konusuna takıldım, 100 km 'de ne kadar yakıyor kyron? Şuan ki dusterınız 4x4 110 bg mi ? Ve duster'da kaç litre yakıyorsunuz ?

ağır offroad yapmıyorum fakat arazide önüme çıkan hafif çamur veya orta dereceli zorlu yol ve parkurlarda geziyorum. Suzuki grand vitara 1.6 2005 otomatik lpg' li kullanıyordum. standart hali ile sadece at lastik takarak kullanıyordum. grand vitara ile oldukça güzel yerler gezdim gayet de memnundum. alacak olanlara yine tavsiye ederim. bir gün araçları incelerken kyron dikkatimi çekti. gidip inceledim. test sürüşü yaptım. hiç aklımda yokken suzukiyi satıp kyron 4x4 aldım. tabi 2 çeker, 4 çeker ve 4 çeker low seçeneği var. yine standart hali ile sadece at lastik takarak kullanıyorum. gayet de memnunum. Suzuki ile gittiğim her yere kyron ile de gidebiliyorum. şimdilik bir sorun yaşamadım.

1- muhtemelen 2008 modeller tam otomatik. 2010 ve 2011 modeller tiptronik. o bahsedilen şanzıman sorunu bazı 2008 modellerde vardı ve garanti kapsamında değiştirildi. 2010 ve 2011 modellerde şanzıman sorunu yok.

2- tiptronik şanzıman çok başarılı.. yokuşta gerik kaçırma yok, vites geçişlerini asla hissetmiyorsunuz. eski vitaram tam otomatikti. kyron tiptronik şanzıman da tam otomatik konforunda.

3- yakıt olarak 1.6 grand vitara da lpg ile harcadığım aynı parayı harcıyorum.

4- duster' a göre belki biraz çok yakacak fakat çok daha büyük ve lüks bir arabanız olacak. , kyron 2 ton ağırlığında ve 2.0 motor oldukça başarılı ve yeterli.

5- tam fulunu alırsanız deri koltuk, otomatik far, otomatik yağmur sensörü, ısıtmalı deri koltuk, sunroof, belki aldığınız kişi taktırmışsa multimedyalı navigasyon cihazınız vs.. olacak. bir çoğunda geri görüş kamerası da takılı oluyor. bu arada ısıtmalı deri koltuğu da küçümsemeyin. soğuk havalarda motor ısınıp klimadan sıcak hava verene kadar koltuk ısıtması çok işe yarıyor.

6- uzun yolda gayet konforlu ve rahat. insanı yormuyor. dizel motor ısındıktan sonra oldukça sessiz.

7- arka bagaj çok geniş. arka koltuklar isterseniz düz yatıyor. arka koltukları yatırınca iki kişi arka bagajda çok rahat uyuyabilir.

8- duster'da otomatik vites seçeneği olmaması bir dezavantaj. duster hiç kullanmadım. muhtemelen kyron duster' dan sonra size oldukça lüx gelir. kyron monokok şase değil. arazi de sağlam olması için merdiven şase.

kyron fiyat/performans olarak değerlendirildiğinde alınabilecek bir araba. almaya karar verirseniz 2010 ya da 2011 model almaya çalışın. önemli olan modelden ziyade alacağınız arabanın kendisinin sorunsuz ve temiz olması.

Ahmet bey açıklamalarınız benim için çok kıymetli, teşekkür ediyorum. Kyron'u istiyoum evet benim yakışıklıdan da vazgeçemiyorum benim ilk aracım bu arada :smiley: ama kyron'u da almalıyım.

Kyron'un Full modelleri hangisidir?

serkan bey iki arada bir derde kalmış derler ya sizinkide o durum.işiniz zor karar vermek bazen okadar zor oluyor ki . allah yardımcınız olsun

SERKANEFE' Alıntı:
Ahmet bey açıklamalarınız benim için çok kıymetli, teşekkür ediyorum. Kyron'u istiyoum evet benim yakışıklıdan da vazgeçemiyorum benim ilk aracım bu arada :smiley: ama kyron'u da almalıyım.

Kyron'un Full modelleri hangisidir?

2010 ve 2011 modeller için yazıyorum. çünkü alırken 2008 ile 2009' ları araştırıp incelememiştim. ilanlarda xdi, exdi gibi modeller yazıyorlar. aslında iki çeşidi var: jant 16 inc ve 18 inc olan. iki jantın tipi değişik. incelerken fotoğraflardan fark ediliyor. 18 inc jant olanların hepsi full. ya da deri koltuk ve sunroof olanların hepsi full şeklinde.

16 inc jant olanlarda deri koltuk yok. yine 16 inc olanların bir çoğunda sunroof yok.

sonuç olarak deri koltuk var ve jant 18 inc ise full.

eğer at lastik takacaksanız 16 inc jantlarda daha çok at lastik seçeneği varken türkiye'
de şu an 18 inc orijinal boyutlarda at olarak sadece pirelli scorpion lastik var.

kyron hala aynı tipte yenisi üretiliyor. 2015 modelleri yurt dışında var. Euro 4 motor Avrupa birliği uyumluluk yasası nedeniyle türkiye' ye getirmiyorlar. rexton ve diğer modeller geliyor. gerçi çok sevdiğim ve sevdiğimiz Suzuki de artık jimny ve grand vitaraları türkiye' ye 2 yıldır getirmiyor. parça sıkıntısı olacağını sanmıyorum.

serkan bey , bendekı duster 110 beygır 6 ileri olan modelı , 1.5 dci olmasına ragmen 6 litre yerıne malesef 7.5 ltre yakıyor sehır ıcınde , arazıde tabıkı daha da artıyor , kyron sehir ici 9 litre yakıyor uzun yolda sakın kullanımda 7 litreye kadar iniyor actyon sportslardakı 141 begyırlik motor var uzerınde ,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.