Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,363

Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Kullanılan toplam oy
    836
Ynt: Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

selam millet yeni katıldım siteye bence bu tartıstıgımız konuda land rover tartısmasız number one tabiki bunu izleyen hilux land cruıser cherokee cj ler ve bide suzuki ama unimog dodge gmc unutmamak lazım bunlar baba jepler ama land rover hem ucuzlugu hem yakıt tasarrufu hem saglamlıgı hem hafifligi hem bol parçası hemde off road ve arazide gösterdigi basarılardan dolayı 1 numara

Etiketler

Anket te öyle diyor zaten,

THE BEST FOUR BY FOUR BY FAR ;)

[attachment=1]

2934208621_728585b785.jpg

fakat jeep ve toyotanın hakkını yememk lazım land roverdan sonra en iyiler cherokee cj ler ve toyota

bence toyota yazın bir fj crusier görmüştüm harika brşeydi sanırım bg plaka

Maalesef hepsi yanlış

" En iyi arazi aracı, Arkadaşının aracıdır" ;D

gevis' Alıntı:
Yazılanları ilgiyle izledim bence bazı kriterler oluşturup ona göre değerlendirilmesi gereken geniş paylaşıma yer veren ilginç bir konu.Örneğin:
1-Yakıt
2-konfor,
3-Yedekparça fiyatı,
4-2.el fiyatı,
5-gürültü,
6-hız,
7-hem gündelik kullanım hem de offroad'a uyumluluk
8-arıza sıklığı,
9-Park kolaylığı (kapalı parklara girebilme yukseklik vs)
10-dönüş açısı vs
vs vs uzar gider
eklemelerle daha da zenginleştirilebilir
bunlardan bazıları polemiğe yada daha yumuşak ifade ile sohbete ve tartışmaya açık göreceli konular bazıları da sayısal tartışmaya açık olmayan konular böylece okuyana daha aydınlatıcı olabilir diye düşünüyorum.Hatta tablo bile oluşturulabilir:

marka model>> LR def LR dis JP chk JP cj5 JP cj7 T lcr SZ vit vs vs TOPLAM puan
1-yakıt
2-konfor
3-yd fiyat
4-2. el f
5-gürültü
6-hız
7-uyum
8-arıza
9-park
10-d açı

gibi 10 üzerinden değerlendirme yapılabilir her oy veren kişi ilede o noktanın ortalaması alınır,
fazla teknik oldu galiba ama keyifle kullanılan bir değerlendirme yapılır
selamlar

katılıyorum bu sekilde degerlendirelim
acıklamalarıyla

En iyi arazi aracı, engel aşabilendir. En kötü çamurdan bile mekanik ve elektronik arıza olmadığı sürece çıkarsın. Ama engeli aşamazsan geri dönersin... Bu sebepten dünyanın en çok modifiyeye açık aracı ve modifiye edillen aracı en iyi arazi aracıdır.

Bence yukardaki liste ancak istatistik ile doldurulabilir, aksi taktirde gerçeği yansıtmaz... ankatör göndermek lazım sanayiye :smiley:

Jeep Parking Only: All others don't make it up here anyway.....

Jeepcj7' Alıntı:
En iyi arazi aracı, engel aşabilendir. En kötü çamurdan bile mekanik ve elektronik arıza olmadığı sürece çıkarsın. Ama engeli aşamazsan geri dönersin... Bu sebepten dünyanın en çok modifiyeye açık aracı ve modifiye edillen aracı en iyi arazi aracıdır.

Bence yukardaki liste ancak istatistik ile doldurulabilir, aksi taktirde gerçeği yansıtmaz... ankatör göndermek lazım sanayiye :smiley:

Jeep Parking Only: All others don't make it up here anyway.....

ehehehe

Jeep lerde sanayiden çıkabilse engelleri nebiçim aşacak ama .... aşırı modifiyeden sanayiden çıkamıyorlar. ;D

Jeepcj7' Alıntı:
Ben üstüme alınmıyorum artık ;D

Çıktınmı sonunda sanayiden ;D bence çok uzun sürmez yine evini özler. ;D

Konu başlığından ben en iyi modifiye edileni anlamadım sanıyorum kastedilen daha çok standard haliye engel aşabilenler, yada arazi aracı dendiğinde ilk akla gelenler.

Jeep te Toyota dan sonra en çok oyu almış daha ne olsun ;D

Offroad oyunlarında yaptık testini :smiley: Herşeyin üstünden geçiyor.. Süspansiyon sistemi çok çok iyi, Lastiklerin çamur performansı bekletilerimin çok üstünde..
Kazasız belasızda döndük... şimdi V8'i toplamaya geldi sıra... ;D

Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir? sorusu pazarda satıştaki araçlar için geçerli ise Landlar hemen kaybetti zaten.. yeni nesil arazi araçları yok... Jeep açık ara önde gider.. Toyota'ya saygım sonsuz... JK ile FJ Cruizer kapışır... Std haliyle bu ikisini herhangi bir zeminde alt edebilecek araç henüz başka üreticide yok... Belki Tata mühendisleri yapar yakında ;D ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri