Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,361

Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Kullanılan toplam oy
    836
Ynt: Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

Jeepcj7' Alıntı:
Offroad oyunlarında yaptık testini :smiley: Herşeyin üstünden geçiyor.. Süspansiyon sistemi çok çok iyi, Lastiklerin çamur performansı bekletilerimin çok üstünde..
Kazasız belasızda döndük... şimdi V8'i toplamaya geldi sıra... ;D

Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir? sorusu pazarda satıştaki araçlar için geçerli ise Landlar hemen kaybetti zaten.. yeni nesil arazi araçları yok... Jeep açık ara önde gider.. Toyota'ya saygım sonsuz... JK ile FJ Cruizer kapışır... Std haliyle bu ikisini herhangi bir zeminde alt edebilecek araç henüz başka üreticide yok... Belki Tata mühendisleri yapar yakında ;D ...

Kazasız belasız İyi günlerde kullan.

jeep i de hintliler alıyormuş diye duydum. ;D

Yani nesil arazi araçları var New Defender, Tata en az 10 yıl aynı parçalarla üretmek zorunda, videoyu izlersen baya iyi olmuş. üstelikte 60 yılda siluet hala aynı .

http://www.newcarnet.tv/Land%20Rover-Defender%2090_car_video.html?section=interactive&id=203

Otokar eskisini bir 20 yıl daha üretir, yenisi içinde anlaşma yapmışlar.

Satış rakamlarına bakarsan jeep te landrover de nal toplar, kia veya Hyundai açık ara lider.

Toyotaya eskiden beri hayranlığım var FJ cruiseri ilk gördüğümde çok beğendim ama inceleyince çağın yeniliklerinden nasibini aldığını gördüm, benim için yine Toyotalar içinde FJ 80 , bir numero .

Etiketler

Benzinli Sorento'yu 4wheelandoffroad dergisinden test etmişlerdi ve sınıfında iyi bulmuşlardı... arazide hiç görmedim, göremicemde heralde... Mahindra 50 senedir Jeep üretir... alırsa iyi mi olur bilmem ama yabancıya gitmez...Nissan'da işin içinde diye duydum....
ABD'de GM'in de ayağı çukurda zaten... yakında hepsi el değiştirecek...

En iyisi, en modifiyelisi, Yavuz abi 2 sorum olacak.

1- Neden MT lastik var aracında, fabrikadan çıktığında da varmıydı?
2- Kilit, tampon vs değiştirmeden ya da MODİFIYE etmeden çıkabiliyormusun araziye?

Biz biraz abartmış olabiliriz, ama hala yetmiyor inanın.

jeep' Alıntı:
En iyisi, en modifiyelisi, Yavuz abi 2 sorum olacak.

1- Neden MT lastik var aracında, fabrikadan çıktığında da varmıydı?
2- Kilit, tampon vs değiştirmeden ya da MODİFIYE etmeden çıkabiliyormusun araziye?

Ben modifiyelisi kötü demedim, konu başlığında onun sorulduğunu sanmıyorum dedim.

1- Aracımda MT lastik yok. BFG AT kullanıyorum, eskidende MT leri günlük hiç kullanmadım, sadece arziye çıkarken takıp çıkıyordum, eve döner dönmez değiştiriyordum.

2- O kadar modifiye ediyorum, arazi tek başına zevkli olmuyor grup halinde gidince, standard bir discovery II nin, standard bir toyota hilux un, benim girdiğin heryere girdiğini, öyle yada böyle benim aştığım her engeli aştığını (ki her engeli aşmak zorunda değilsin etrafından dolaşma şansın var.) görünce yaptıklarımız lüzumsuz geliyor insana. Üstelikte standard araçlar düz yolda bizden daha güvenli, daha hızlı ve dah ekonomik gidiyorlar ozaman yaptıklarımız daha da mantıksız geliyor.

Selamlar

Yavuz Bey, Sizin arazi şartlarınız ağırlaştırmanız lazım :smiley:
Bence en iyi arazi aracı Lamborgini ve Valtra... bugun tanıştım bu çocuklarla aklım gitti... Yarın test etmeye çalışıcam...

Bak bunlar iyiymiş ;D

modifiye isterlermi sence ? ;D

Özellikle inceledim ne eklenebilir diye klima bile var yaw :smiley:
Esasında seri aynamaruti konabilir 50-55km/h hıza çıkıyorlar ;D aaa bide vinç yok ama.... gerekte yok heralde...

bu araclar otobana cıksa hemen alırdım bi tane ama zevkli olmaz herhalde yani hiç batma korkun yok lastiklere baksana düz duvara tırmanır :smiley:

Orkun hocam fotodan anlaşıldıgına göre 59.500 euro fiyatı var bunun tr ye girişi falan sanırım cok malıyetlı olur maliyet performans kıyaslanırsa arazide en iyi olsada tercih edilebilir değil
zaten arazı aracı da değil ama bunun la dagı tası asmak ta muthiş olur her eve lazım

chirak' Alıntı:
Orkun hocam fotodan anlaşıldıgına göre 59.500 euro fiyatı var bunun tr ye girişi falan sanırım cok malıyetlı olur maliyet performans kıyaslanırsa arazide en iyi olsada tercih edilebilir değil
zaten arazı aracı da değil ama bunun la dagı tası asmak ta muthiş olur her eve lazım

türkiyede aynı sekilde ucuz larıda var
http://www.sahibinden.com/1997new_holland_l-95_orjinal_klimali_kabinli_4x4_hakiki_italyan_WQQaXQQ10146678WQQpXQQdisplayitem&keyword=4x4%20traktör

bu resimler nasıl

landie%20tractor.jpg

Chelsea%20Tractor.jpg

Herşeyin üstünden geçilecek diye birşey yok :smiley: böyle bir aleti arazide devirmek daha kolay bence... akıl almaz yerlerden inip çıkmak gibi... Mesela hep aklımda benim motor kulaklarını kopardığım geçen seneki Kumbaba gezisindeki kanal var.... Faruk XJ'i sokacaktı nerdeyse.... böyle 5-6 tane yer var aklımdan çıkmayan...

En komiği bu aletlerin CJ'den luks olması :smiley:

Arazide gezip nerede batarım diye arananlara göre en iyi arazi aracı o fotoğraftaki traktörler, ama yayladan yaylaya gezeyim rota yapayım şurada bi kamp atayım doğanın tadını çıkarayım diyenlere göre bence seçenek çok; XJ, Disco, Defender, Land Cruiser veya Pajero olabilir hangisi gözünüze hoş görünüyorsa o ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri