Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,361

Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Kullanılan toplam oy
    836
Ynt: Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

İğneada civarında Sivriler köyünden resimdekilere benzer bir Lamborghini traktör benim XJ.i çamurum içinden çıkarmıştı, bir saniye falan sürmüştü ;D Sonra gerçekten düz duvar gibi bir yere tırmanıp bana yol verdi geri geri çıkmam için, biz çıkınca o XJ.i yutan yeri asfaltın üstünde gidiyormuşcasına geçti ve ormanın içinde kayboldu :D

Etiketler

Mert,

CJ'i traktör sınıfına koydun galba ::smiley: bizim eşşeklerde yayla yayla gezer, geziyorda... 80km hızla dünyanın öbür ucuna dinlene dinlene giderim valla....

Azmettikten sonra, dinlene dinlene, yayla yayla, yayanda gezilirde Mertin dediği o değil başka bişey ;)

senin CJ traktörün biraz daha uysalı oluyor Orkuncum :smiley: CJ yi insanlara nasıl önerelim yayla gezmek kamp atmak için, bu amaçla jeep alayım diyen kişi bence XJ veya ZJ alsın doğru değil mi?
"En iyi arazi aracı hangisidir?" sorusunun cevabını da kişinin tarzı belirler bunu demek istedim
Servis istatistiklerine göre en sorunsuz araç Toyota
Modifikasyona en açık araç Jeep
Dünyada üretilen Defender'ların %70 i halen trafikte olduğu için en dayanıklısı Land Rover
Standart haliyle en iyi araç Unimog
diyebiliriz ;) ama tartışılır tabii, sonuç itibarıyla yine en iyi arazi aracı herkesin kendi kullandığı araçtır :smiley:

BolbuzJack' Alıntı:
İğneada civarında Sivriler köyünden resimdekilere benzer bir Lamborghini traktör benim XJ.i çamurum içinden çıkarmıştı, bir saniye falan sürmüştü ;D Sonra gerçekten düz duvar gibi bir yere tırmanıp bana yol verdi geri geri çıkmam için, biz çıkınca o XJ.i yutan yeri asfaltın üstünde gidiyormuşcasına geçti ve ormanın içinde kayboldu :D
Lamborgihini traktör Trakya'da hiç görmedim ama o Lombardini marka olabilir kanımca, çünkü Trakya'da MF ve Lombardini çok tutan bir marka :D

Gördüğünüzde Lombardini'den ayırt edebileceğinizi anlarsınız, aşağıda ki gibi bir şey rengide aynı....

P_147_C_1.jpg

en iyi arazi aracı arazide en rahat hareket eden aractır bir de insanın sahip oldugu arazi aracıdır koşular şartlara ve tercihlere göre degişir

En iyisi ; Arazi lastikleri, vinci ve kilidi olandır. Kilitsiz bir 4x4 ancak 2 çekerdir. arka kilit ile 3 çeker, ön kilit ile 4 çeker olur. Yeni sistem güç dağılımı olanlardan bahsetmiyorum.

jeep' Alıntı:
En iyisi ; Arazi lastikleri, vinci ve kilidi olandır. Kilitsiz bir 4x4 ancak 2 çekerdir. arka kilit ile 3 çeker, ön kilit ile 4 çeker olur. Yeni sistem güç dağılımı olanlardan bahsetmiyorum.
katılıyorum saydıkların olmassa 4x4 tam bir 4x4 olmaz

yeni nesil hilux hakkında ne dusunuyorsunuz, ben aracımın arazi performansı hakkında halen pek fikre sahip degilim standart lastiklerimden dolayı..
bfg at ler ve vinç ile doga gezilerinde sorun yasatır mı sizce bana?

hilux cok güçlü bir arac toyotanın favorim olan modeli ama bir dezavantajı var uzun kasası oldugu için yükseltsende dik yada egimli yerlerde pasif kalır arkası vurur ama vinc koyacaksan hiç farketmez

Değişik bir boyut getireyim konuya , En iyi arazi aracı, lazım olduğunda "Arazi Olmayan" araçtır ;D

En iyi arazi aracı markası Jeep'tir, Jeep arazide doğup büyümüş ve arazide büyümeye devam etmektedir. 4x4 modellerinin hepsi arazide kullanılabilir, hepsinin after market modifiye parçaları mevcuttur. Dunyada arazi için en çok modifiye edilen, arazide en çok kullanılan markadır. Birçok arazi aracı Jeep'ten kopyalanarak başlamıştır, bunların içinde Landrover ve Japonlarda var... hatta Landroverın ilk modeli Centre Steer, Jeep şasesi üzerine yapılmıştır... Toyota'nın ilk ürettiği 4x4, 2. dünya savaşında Japon ordusu tarafından ele geçerilen Bantam üzerinden "geriye mühendislik" ( reverse-engineering) yapılarak üretilen AK-10 (FJ serisinin dedesi)....
Jeep artık selpak mendil gibi olmuştur,
A: abi Jeep aldım
B: hayırlı olsun, aa oğlum bu Jeep değil, Suzuki
A: Suzuki Jeep bu abi 4x4
B: git
(Suzukiciler alınmasın örnektir)
gidi diyologlar yaygındır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri