Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,359

Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Kullanılan toplam oy
    836
Ynt: Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

Orkun Bey;

CD'yi Philips üretti ama sanırım en iyi CD çaları onlar yapamıyor... gibi diyaloglar da mevcuttur :smiley:

En iyisi şu "marka bağımlı" konuşmaları bir yana bırakalım. Bir ürün, sahibinin kullanım amacına hizmet ediyorsa, o kişi için en iyisidir... Bu "en iyi" kavramı da her kişi için farklı olacaktır.

Etiketler

Hoppa ben marka bağımlısımıyım şimdi ::smiley: sadece yiğidin hakkına yiğide verelim dedik... arazi araçlarını karşılaştırmanın bir yolu yok, herbirinin iyi olduğu yerler var o yüzden biraz tarihçeden bahsedeyim dedim ;D ;D ;D böylece formda araç almayı planlayan arkadaşlarımız aydınlansın...

Bu arada Philips ilk CD'yi üretti hala en iyi CD'leri üretiyor, rakipleride var ama çoğunda patent parasıda alıyor. CD çalar başka konu.. bunu bizim konu ile bağdaştıramadım....

Jeepcj7' Alıntı:
Hoppa ben marka bağımlısımıyım şimdi ::smiley: sadece yiğidin hakkına yiğide verelim dedik... arazi araçlarını karşılaştırmanın bir yolu yok, herbirinin iyi olduğu yerler var o yüzden biraz tarihçeden bahsedeyim dedim ;D ;D ;D böylece formda araç almayı planlayan arkadaşlarımız aydınlansın...

Bu arada Philips ilk CD'yi üretti hala en iyi CD'leri üretiyor, rakipleride var ama çoğunda patent parasıda alıyor. CD çalar başka konu.. bunu bizim konu ile bağdaştıramadım....

Orkun varya eğer tarihçe dersen batağa saplanırsın, iyice araştırırsan aslında jeep in atası bantam ın ingiliz Firması Austin in olduğunu görürsün, American bantam Cars ın büyük ortağı , Austin-Rover dir. Willys ve Ford ihaleyi kaybetmiştir, ilk seri GPW, Austin Bantam (meşhur 12, 10 ve 9 delikli ızagaralılar) tarafından üretilmiş 1200 küsür adet galiba (hatta ilk prototip ingiltede üretilmiş güvenlik sebebiyle amerikaya taşınmıştır) daha sonra aynı şartların willys e sağlanması ingiliz lord u Sir Austin i ;D kızdırıp üretimden tamamen çekilmesine sebep olmuştur. ilk model 49 günde üretilmiş adı holabird, revize edilmiş hali bugaboo imiş. GPW ismi ise amerikan savunma bakanlığının ürettireceği araca verdiği isim.

CİP ismini CJ lere mal etmek ise bambaşka bir konu, ticari bir firmanın erken davranıp herkesin arazi araçlarına verdiği ismin telaffuzuna benzer bir bir ismin (jeep) tescil edilmesinden ibaret.

Biz CİP derken Jeep demek istemiyoruz aslında siz öyle anlıyorsunuz. ;D

Biliyorum American Austin olmasaydı bu kadar ufak bir araç yapamazlardı heralde :smiley: Ama sizin Sir Austin 41'de öbür dünyaya uçmuş bile, bir de zaten 30'lar da ekonomik krizde ABD'de yatırım yapacak kadar parlak fikirliymiş ;D Ilk prototip nerde üretilmiş bilmem ama 49 günde gelişmiş, 75 günde teslim edilmiş...

Jeep ismide GP (General Purpose - Genel Amaç'ın baş harflerinin GP GP (Geypi diye okunuyor) diye diye Jeep olmasından kaynaklanmış... Ben en eski 54 model M38A1'in kaportasında gördüm Jeep yazısını... Willys'lerin MB'lerin ön plakalarında var mı bilmiyorum.. Zaten ABD'de Jeep'te başkasıda yokmuş o zaman, erken davranmakla alakalı değil :smiley:

Siz Cip dediğiniz anda biz Jeep anlıyoruz ve seviniyoruz... bak adamın Landı var ama Şahin'e Mustang arması yapıştıran adam misali Jeep diyor .... vah canımm şeklinde... ::smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Orkun varya eğer tarihçe dersen batağa saplanırsın, iyice araştırırsan aslında jeep in atası bantam ın ingiliz Firması Austin in olduğunu görürsün, American bantam Cars ın büyük ortağı , Austin-Rover dir. Willys ve Ford ihaleyi kaybetmiştir, ilk seri GPW, Austin Bantam (meşhur 12, 10 ve 9 delikli ızagaralılar) tarafından üretilmiş 1200 küsür adet galiba (hatta ilk prototip ingiltede üretilmiş güvenlik sebebiyle amerikaya taşınmıştır) daha sonra aynı şartların willys e sağlanması ingiliz lord u Sir Austin i ;D kızdırıp üretimden tamamen çekilmesine sebep olmuştur. ilk model 49 günde üretilmiş adı holabird, revize edilmiş hali bugaboo imiş. GPW ismi ise amerikan savunma bakanlığının ürettireceği araca verdiği isim.

CİP ismini CJ lere mal etmek ise bambaşka bir konu, ticari bir firmanın erken davranıp herkesin arazi araçlarına verdiği ismin telaffuzuna benzer bir bir ismin (jeep) tescil edilmesinden ibaret.

Biz CİP derken Jeep demek istemiyoruz aslında siz öyle anlıyorsunuz. ;D

Vallahi Yavuzcuğum bizlere türkülerimizi sevdiren bu iki büyük üstadı da ayırt etmeden severim.
Ama Binali Hoca üflemeli sazlarda , rahmetlik Ali Ekber Çiçek ise vurmalı sazlarda usta.
Artık ona siz kendi aranızda karar verin.
Hanginiz vuracak , hanginiz üfleyecek ? ;D

Jeepcj7' Alıntı:
Jeep ismide GP (General Purpose - Genel Amaç'ın baş harflerinin GP GP (Geypi diye okunuyor) diye diye Jeep olmasından kaynaklanmış... Ben en eski 54 model M38A1'in kaportasında gördüm Jeep yazısını... Willys'lerin MB'lerin ön plakalarında var mı bilmiyorum.. Zaten ABD'de Jeep'te başkasıda yokmuş o zaman, erken davranmakla alakalı değil :smiley:

o yazı çakmadıııır 54 de jeep diye bişey yok henüz. Türkiyedeki araç ruhsatlarında bile CJye kadar üretilmiş olanlarda marka kısmında willys yazar, CJ den sonrakilerde Jeep yazar.

GP "gey pi" diye okunuyorsa durum çok sakat demektir, şahsen ben öyle ismi olan br arabaya binmem, binilmesinide tavsiye etmem ;D

benim bildiğim GPW ki aracın adı bu, bu ismi veren USA savunma bakanlığı ve her 3 araç prototipinin isiminin sonunda bu harfler var okunuşu "ci pi vi" daha sonradan GP yani "ci pi " ye dönüşüyor.

İlk prototip ve üretim hakkı bantam ın , daha sonra projeler ford ve willys e verilip aynısı ürettirilince, Austin, protesto edip projeden çekiliyor , elindeki 2700 küsür araç dışında üretim yapmıyor.

mogzilla' Alıntı:
Vallahi Yavuzcuğum bizlere türkülerimizi sevdiren bu iki büyük üstadı da ayırt etmeden severim.
Ama Binali Hoca üflemeli sazlarda , rahmetlik Ali Ekber Çiçek ise vurmalı sazlarda usta.
Artık ona siz kendi aranızda karar verin.
Hanginiz vuracak , hanginiz üfleyecek ? ;D

;D ;D ;D üflemektense vurmayı tercih ederim valla.

Geliyor bir darbe daha ;

"Jeep" isminin tescil tarihi 1963 isteyen araştırsın. ;D

satınalan kaiser, üretim yeri brezilya, üreten ford ;D ilk proje Austinden çalıntı , bunu Amerikan savunma bakanlığı bile kısmen kabul etmiş , ford ve willys e Bantam ın "Technical Paperwork" leri içeriden sızdırılmış olabilir diye.

mogzilla' Alıntı:
Buldun tabii ufak tefek çocuğu. ;D
Şaka bir yana patrondan fırça yemezsek iyidir.
Sedatın gözleri üstümüzde. :D

İki üç gündürde uykusuz hırsını bizden çıkarabilir, ben artık susiim biraz ;D

Ya orkun abi sabret şu trial etabını açalım yanınada söz land mezarlığı açıcam arkandan gelmeye çalışan landleri bağlar bağlar çekeriz hurdalığa :smiley:))))) Karşısınada bi jeep galerisi koyarız nasıl olsa yerde büyük jeep ini alana bi bidon benzin bide kibrit hediye gitsin land ini yaksın ....

Jip dediğin erkeksi olur jip dediğinde güç olur jip dediğinde böle kaya gibi şase olur demir olur saç olur jip dediğin sağlam olur buyrun bakın sanayide yatan jiplere çoğu ... Neymiş land hadicanım aliminyum konserve kutusu :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,820
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR