Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,358

Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Kullanılan toplam oy
    836
Ynt: Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

Bende bu anketi cok dikkatle takip ettim hiç yazmadım ama arada ezici bi ustünlük var üzerine tartişmanın bi anlamı yok bence :smiley:

Etiketler

önder abi o çektiğim cj land çekerken kendinide batırmıştı yani gene ne olduysa 110 bi land yüzünden oldu ben 10 metre streple cj land e bağlıyken ikisini birden gerigeri hafif eyimde vurdurup çıkarttım ortadaki allahtan land değildi :smiley: uzardı yoksa ...

Bununda canlı şaidi cem dir inanmayan sorabilir ..

Anket mevzuatına gelince tofaşın çok satıldığı senelerede en iyi araç ne diye sorarsan doğan derlerdi e saolsun ortalık land kaynıyo 3 e 5 e satılıyo halk jip i olduğu düşünülünce ankette oluşan "doğan vari" ezici üstünlüğünde sebebi belli...

Ha şimdi suzuki de çok lada da çok diyeceğinizi biliyorum bende suzukide var ama ben iyi dersem kendim utanırım :smiley:

Bencede sizin düşünceniz çok doğru

"Bu S..dik yarışına burada son veriyor verdiğim rahatsızlıktan dolayı kendi adıma özür diliyorum. Artık bu konuda yazmak istemiyorum."

Amerikan üstünlüğü belli ikinci mühim değil :smiley:
...

arkadaşlar neden kimse pajerodan bahsetmemiş...pajerolar da yenilir yutulur araçlar değil...

navaraextreme' Alıntı:
Anket mevzuatına gelince tofaşın çok satıldığı senelerede en iyi araç ne diye sorarsan doğan derlerdi e saolsun ortalık land kaynıyo 3 e 5 e satılıyo halk jip i olduğu düşünülünce ankette oluşan "doğan vari" ezici üstünlüğünde sebebi belli...

Ha şimdi suzuki de çok lada da çok diyeceğinizi biliyorum bende suzukide var ama ben iyi dersem kendim utanırım :smiley:

Bencede sizin düşünceniz çok doğru

"Bu S..dik yarışına burada son veriyor verdiğim rahatsızlıktan dolayı kendi adıma özür diliyorum. Artık bu konuda yazmak istemiyorum."

Amerikan üstünlüğü belli ikinci mühim değil :smiley:
...
`

:smiley::smiley: Cok ilginc denk gelmis, land icin halk jipi denmesi... Cunku cj "civilian jeep" yani "halk jipi" demek degil mi :smiley::smiley::smiley: Yanlis mi biliyorum yoksa...

senelerdir pajero kullanırım hafta sonu mitsubishi buluşmasında debriyaj yandı o vaziyette bile parkuru tamamladım hatta vinçlenen araçların geçemediği yerlerde bile 2 çeker geçtim.
mıtsubıshı nası bişi güzel bişi ;D ;D ;D ;D

eksperoto' Alıntı:
senelerdir pajero kullanırım hafta sonu mitsubishi buluşmasında debriyaj yandı o vaziyette bile parkuru tamamladım hatta vinçlenen araçların geçemediği yerlerde bile 2 çeker geçtim.
mıtsubıshı nası bişi güzel bişi ;D ;D ;D ;D

Mitsubishi'nin en sevdiğim parçası altimetre, sıcaklık ve eğim gösteren aparatı... diğer markalarda bu tarz başarılı bir aksesuar yok.

tabii bir de eski kassa Galant VR4 (eğer model adını doğru hatırlıyorsam)... ben bir tane edinemeden, aracın TR'ye ithalatı bitti.

arkadaşlar otokar hangi yılda başladı defender imalatına. otokarında kupası alüminyummu. ingiliz veya otokar nasıl anlaşılıyor. sanıyorum otokar 1990 dan sonra imalata başladı. mesela 1992-93 alüminyum kasa defenderler var. bilgi verirseniz sevinirim. bugünlerde defender avına çıktım nasipse tabi. dodgem var ama çok hantal geliyor.saygılar...

doçhasan' Alıntı:
arkadaşlar otokar hangi yılda başladı defender imalatına. otokarında kupası alüminyummu. ingiliz veya otokar nasıl anlaşılıyor. sanıyorum otokar 1990 dan sonra imalata başladı. mesela 1992-93 alüminyum kasa defenderler var. bilgi verirseniz sevinirim. bugünlerde defender avına çıktım nasipse tabi. dodgem var ama çok hantal geliyor.saygılar...
Hasan bey otokar 87 den buyana defender toplamakta defenderin ingilizmi otakarmı olduğu en basıtı seri numarasından anlaşılır
defenderlerin hatta 46 senesinden beri aliminyum olarak üretilmiştir sadece seri 2 lerde bmc üretimi sac olarak uretilmiştir modellerini hatırlayamıyorum ama piyasada çok az miktarda var bunlar kafanıza takılmasın
defender otokar 93 senesinden sonra motor değişikligine giderek td200 -td300 td5 olarak devam eder
ve 83 modelden aşası defender degil seriestir seri3-2-1 diye aşa doğru iner
işin en garantisi 83 ve 87 model araları defenderle kesinlikle ingilizdir daha doğrusu otokar değildir

arkadaşlar otokar veya ingiliz malı olanda kalite veya dayanıklılık gibi konularda fark oluyor mu

pixelyus' Alıntı:
arkadaşlar otokar veya ingiliz malı olanda kalite veya dayanıklılık gibi konularda fark oluyor mu
kalite farkı kaporta ve şase kısmında var birazdaha geç çürümeye başlar diğer kısımlar aynıdır

Vaay Toyota da jeep i geçmiş ankette ;D Sesleri çıkmıyor ama derinden bastırmışlar.

Toyota'nın en iyi olduğunu bir çok Jeep.ci kabul ediyor bence ;D Zaten son günlerde baya bir ataktalar, gerek LR gerekse Jeep'ten geçişler var Toyota'ya :D

aslında sizin biligileirnize dayanarak bir kaç sorum olacak ...
ilk başlangıç için bütcem 15.000 ile 20.000 arası dır.

sizce yeni başlayan biri için en ideal araç hangisidir ?
aracı modifyeli mi almalı yoksa orjinal halde mi almalı ?
2. el bir off-road alırken nelere dikkat etmeli ?

ozdemiry' Alıntı:
aslında sizin biligileirnize dayanarak bir kaç sorum olacak ...
ilk başlangıç için bütcem 15.000 ile 20.000 arası dır.

sizce yeni başlayan biri için en ideal araç hangisidir ?
aracı modifyeli mi almalı yoksa orjinal halde mi almalı ?
2. el bir off-road alırken nelere dikkat etmeli ?

Özdemir bey merhaba;

Sorunuz uzun ve derin bir konu, Ankette yüksek oy almış markaların sayfalarına aklınızda oluşmuş modelleriyle ilgili sorular sorarsanız daha net cevaplar alırsınız.

Herkesin arazi aracından beklentileri farklıdır, hepsinin ruhsatında arazia aracı yazar ama onunla yapmayı planladığınız şeylere göre herkesin çok beğendiği bir araç sizin hiç işinizi görmeyebilir. Bu yüzden beklentilerinzide yazarsanız sorularınıza net cevaplar gelecektir.

Selamlar

reha' Alıntı:
Selamlar,
bence araç markası tartışması, yabancıların "dini konular" dediği cinstendir.. yani, tartışması olmaz, kişiye özeldir.. ama özellikle ve genellikle "teknik olmayan" dayanakları vardır. Aynı, çok güzel yemek yıkayan, çamaşır yıkayan ve dünyalar güzeli bir insanı ( bay yada bayan ) eş olarak seçmeyebileceğiniz gibi.. kimya işi yani ( tabii bence )

Ama yeri gelmişken belirteyim, bence Land Rover.. hangi Land Rover derseniz önce Defender , sonra da Discovery I.. niye derseniz...
1. "her yere giden tek araç" ünvanına sahiptir ( teknik olarak çok doğru olmayabilir ama nam-ı böyle işte )
2. kendine has bir müthiş sadeliği vardır
3. sizi asla yolda bırakmayacağı hissini verir ( genelde de hissiyat doğrudur )
4. hiçbir lüksü yoktur, zaten "lüks arıyrosanız arazide doğada ne işiniz var?" sorunusunu siz hep sorar gibidir

dikkat ederseniz, benim Defender'i sevmemin nedenlerinden hiçbiri ne motor gücüne ( ki, kullandığım defender sadece 68Hp. gücünde) , ne dingil mesafesine ( 110inch şase oldukça uzun bir ölçüdür) ne tırmanma yeteneğine ( bu motorla nereye tırmanıyorsunuz?) , ne hızına ( otoyolda 90km. max hız ) ne de lüksüne (araçta cam dahil herşey yakın kumandalı) bağlı.. sadece kimya uyuşması işte.. o yüzden , sevdiğiniz araçları tekrar değerlendirmeyi düşünürmüydünüz? sevgiler, reha ::smiley:
Sanırım defender sevenler çok gibi Reha bey in açıklaması yeterince güzel ve ben de aynen defender sahibiyim.

http://www.youtube.com/watch?v=rI9q8OGmaac

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR