Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,365

Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

• Kullanılan toplam oy
    836
Ynt: Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?

Siz şimdi discolara range lere hatta defenderlara lüks değilmi diyorsunuz sevgili abilerim benim aracım 71 model :smiley:

1.Yağmurda yada hızlı suya girdiğimde aracın içinde gözlük ve şnorkel takmak zorunda kalıyorum
2.Ayda bir bütün ampullerini ve elektrik tesisatını neredeyse yeniliyorum .
3.Suya girdiğimde pedallar kayboluyor hislerimle buluyorum
4.Klimam doğal cam
5.Isıtmam orjinal çorum :smiley: sağdaki pişiyor soldaki donuyor
6.Silecek otomatiğim yok sürekli açıp kapatıyorum
7.Westinghouse um yok frene abandığımda basınçtan koltuk bağlantıları çatırdıyor
8.Koltuklarım sabit ne yatar ne kalkar nede ileri geri kayar model
9.Birinci vitesim senkromenşsiz
10. Selektör düymesine ulaşmak için ayağımı rolcage ve debriyaj arasında bale yaptırtıyorum
11.Buğ için beş parmak bide avucumun içi var

vs. vs. vs. ...

Daha binlerce şey söyleyebilirim ama onu çok seviyorum ondan aldığım keyifi ne Ml den ne Navaradan Nede başka bir araçtan alabiliyorum yağsız bile çalışıyor ama beni hiç yolda bırakmıyor ...

Etiketler

Bence en iyi arazi aracı en iyi ve en kolay modifiye edilebilir olandır..... karakterini, özünü kaybetmemiş olandır...
Gidin JK'ya bakın CJ'le hatta Willys'le ne kadar ortak yanı var..

30 sene geçti ama herkes hala kağıt mendile selpak diyor...

There is only one...

PS. Benzini bitsede (gaz değil), "rica ettiğinde" çalışıp benzinciye kadar dur kalk trafikte 3-5km daha gidendir ;D
anlatsamda inanmazsınız zaten... ::smiley:

orkun senin canavarı bugün Atinin orda gördüm ,1-90 lıkboyumla yanında kayboldum diyebilirim vallahi triblex ev gibi 3 kat olmuş ,35 lastiklerde şahin tekeri gibi duruyor galiba caterpillar lastiğinden aşağısı ufak kalıcak gibi geldi bana işin şakası çok hoşuma gitti güle güle kullan

;D üzerindekiler 33 Tarık'cım bu hafta kurtulucaz onlardan inşallah.. 

teşekkür ederim
;D

bu işe başlamadan bende çok çelişkide kaldım.. Defender mı yoksa cj mi diye.. şimdilerde 1980 cj-5 im var, ve ne kadar doğru bir tercih yaptığımı anladım. Bu araçlar o kadar basit ve sağlam ki, çok defalar arazide arıza yapmama rağmen çekici yüzü görmedik. Şekil olarak da LR dan daha çekici.. Tabi bu kişisel tercih meselesi.. Burada ki tartışmalardan da hep iyi ki jeep sahibiyim diye kapattım bilgisayarı. Teknoloji, bana aracı zayıflatıyormuş gibi geliyor. elektronikten nefret ediyorum. Zaten gündelik kullandığımız araçlarda yeterince konfor ve özellik var. Offroad aracı kesinlikle 2. araç olmalı ve asfaltta 80 i geçmemeli diye düşüyorum. Aracın içinde soğuk havalarda üşümeli sıcaklarda yanmalı, taban döşemesi olmamalı, ses yalıtımı olmamalı, radyo teyp vs olmamalı, yolda giderken aracın sesini dinleyip keyif almalıyım. Jeep & LR rekabeti de aynı futboldakine benziyor ve hiç bitmeyecek gibi..

Göktuğ bende senin gibi düşünüyordum,

Gittim normal aracımın yanına ebadıma uygun bir cj7 aldım, Doğal olarak yolculuklarımda kullanamadım, normal aracım ekonomik , hızlı ve konforuydu.

Hep yolda başım derde girdiğinde Cj7 garajda uyuyordu, ben kah 4 gün yoğun kar yağışı altında mahsur kalıp tek başıma donma tehlikesi geçirdim, kah 2000 rakımlı ıssız yollarda, buzda kayarak bir hendeğe yuvarlanıp 5-6 saat sonra yoldan geçecek bir çöp kamyonunun beni almasına muhtaç kaldım, Telsizim ve telefonum kifayetsiz kaldı. Bunun gibi onlarca vukuat. Bu durumda CJ evde süt vermeyen bir inek beslemeye benzedi. hak etmediği otu yiyip yatıyordu.

amacım sadece haftasonu eğlence amaçlı off-road olsa evde yine tutmayacaktım, yerine br defender alacaktım en azından uzun soluklu kamplar için daha uygun bir araç olduğunu düşünüyorum.

Disco ile neler yaptım biliyormusun 1 yılda Türkiyenin doğusundan batısına her kasabasını dolaştım tam 45 000 km , Sarıkamışın Sarıçamlarını, Karadenizin Yeşilini, Erzurumun karını, Hakkaride kardelenleri, Kiliste fıstık ağaçlarını, Gündoğmuşta güneşin batışını , kaş ta dalgıçları, İğneadada balığın tadını Disco ile keşfettim.

Yağ ve filtre dışında sıfır masrafla, sıfır arızayla.

Araçlara bakış açımız farklı LR lar hem on hem off-road kullanıabilir araçlar , full teçhizat ve 7 kişiye kadar hem seyahat edebilirsin hemde off-road yapabilirsin. CJ burada gokart gibi kalıyor sadece beli amaç için kullanılabilir. Bu sebeple karşılaştırılmalarını uygun bulmuyorum.

Ayrıca basitlik konusunda her iki aracıda kullanmış biri olarak , 98 yılından sonra üretilen LR ları tartışma dışı bırakarak, kesinlkle jeep ten çok basit, gellike tamiri arazide mümkün araçlardır.

Genelde LR ların elektronik olduğu hakkında bir kanı var ama bunun sebebini ben anlayamadım, bu araclari cigerine kadar biliyorum, yuruyeninde elektronik kullanilmiyor (98 sonrasi haric).Discolarda defendere gore elektronik olan sunroof, cam ve klima ki bunlarinda arizasi sizi yolda birakmaz. Yurur aksam ise neredeyse tıpatıp aynı ve 50 yıldır değişmedi.

Selamlar

Yavuz abi tek araç fikri çok güzel ama aylık ortalama yaptığım yol 8 bin km. Yani sıfırdan araç alıyorum 2 sene de 200 bin . Uzun yol aracı olarak yüksek bir araç benim kullanma şeklime uygun değil. Yüksek hızlarda ve genelde gece araç kullanıyorum. Vakumlu kış lastiklerim asfalttan inmeyen megane için yeterli geliyor. Ama evde oğlumun oyuncak defender ı var. İri lastikli, hoşuma gitmiyor değil..(annesi almış jeep diye)

:smiley:

Dünyada birçok savaşın kazanılmasını sağlayan tek araç ...
Dünyada girmediği ülke yok ...
Dünyada en çok satmış 4x4 ...
Dünyada Tamiri bütün ustalarca yapıla bilen tek 4x4 ...
Dünyada en çok bağımlısı ve kullanıcısı olan tek 4x4 ...

Evet kliması yok ama kalbi ve gururlu bir geçmişi var ...

:smiley:

LR dicolarda arka diferansiyel kiti varmı hrici olarak üretiliyormu ?

TATRA' Alıntı:
LR dicolarda arka diferansiyel kiti varmı hrici olarak üretiliyormu ?
LR3'ten önceki Discovery'lerde arka diferansiyel kilidi opsiyonel olarak piyasada ARB ve Eaton gibi markalar tarafından üretildi. Bir kaç marka daha var ama TR'de satıldıklarını görmedim. LR3'te ise arka diff lock standard olarak geliyor.

sanrım böyle harici transmission modifikasyonları ,en uygun LRve ladada yapılır .

Disco 1 için hem ön hem arka kilit kitleri mevcut, arka için 100% kilit, pnömatik veya limited slip , ön için ise pnömatik veya limited slip lerden birini tercih edebilirsiniz.

kitler defenderlerle aynı, sadece spline üretim yılına göre 10 veya 24 oluyor, 94 ve öncesi Disco,Def,RRC, 10 spline, 1994-1998 için 24 spline Defender için 98 den sonrada 24 spline olarak devam ediyor.

Selamlar

Discovery'nin 2.0 litrelik ve v8 3.9litrelik benzinli versiyonları arasından hangisini önerirsiniz? yakıt sarfiyatları ne civardadır (%50 otoban %50 şehir içi trafiği kullanımında)

sharkhunter' Alıntı:
Discovery'nin 2.0 litrelik ve v8 3.9litrelik benzinli versiyonları arasından hangisini önerirsiniz? yakıt sarfiyatları ne civardadır (%50 otoban %50 şehir içi trafiği kullanımında)

Selam;

Bu sorunun cevabını ben de uzun süre araştırmış ve hangisini alacağım konusunda kararsız kalmıştım. Ama sizin için cevap basit gibi duruyor. Eğer araziye çıkmayacaksanız, MPI motor V8 motora göre doğal olarak daha az yakar ve sanırım size daha uygun. Ama almadan önce bilin ki, standart Disco MPI ile normal bir aracı karşılaştırmamanız gerekiyor. Zira çok çabuk hızlanan veya 2.0 litrelik motoru ile normal bir binek aracın yaktığı kadar yakan bir araç değil.

Ben 1998 model MPI sahibiyim. Standart hali ile 175kmh hıza rahat ulaşıyordu. yakıtı 12-15lt/100km gibi idi. yola, koşullara ve o anki kullanım tarzıma göre değişiklik gösterirdi.

Ne zaman ki aracı arazi için modifiye etmeye başladım sorun orada başladı. Hız 130'a düştü, yakıt 15lt'den aşşa inmedi. Çekişi düştü, doğal olarak... bırakın otobüsü, tır sollamaya çekinir olmuştum.

Dolayısı ile, eğer araziye çıkmayıp, aracı standart hali ile kullanacaksanız; V8'e göre hem vergi hem de yakıt açısından ekonomik olacaktır. Eğer illa ki V8 derseniz, düz vites alın. Hem ataklık hem de yakıt açısından avantajınız olur. Otomatik vites V8 şehiriçinde bazen 25lt'ye kadar tüketebilir. Düz vites ise 15-17lt arası tüketir diye biliyorum. Forumdaki V8 kullanıcısı abilerimden bilgi alabilirsiniz.

Hayırlı günlerde kullanın. Hangisini alırsanız alın, hız yapmayın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri