Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,822
Ynt: Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

Merhaba arkadaşlar,
Çürük heryerde vardır o çürükler o kurumun yüz karasıdır, eğer rahatsız isen git şikayet et ne bekliyorsun.Ben on lira verip yüz lira verdim diyen çok kişi gördüm.
Benim çalıştığım kurumda okadar vardıki aynı maaşı alırdık arkadaşın 3-4 dairesi ve nakit parası vardı.Hatalı kim alanmı verenmi?Bence rüşvet alan nekadar ahlaksız ise verende o derece ahlaksızdır.Ekşi yiyenin karnı ağırır.

Ben aracıma fiber kabin işletmek için kabin ve fatura + montaj faturası Adana'dan gelmişti, tuv muayenesini yaptırıp gittim.
Tesil memuru hayır olmaz sen bunu il dışından aldın burada işletemezsin dedi.Bende nedenini sordum bana sadece işletemezsin dedim okadar dedi.
İlk işim bir kağıt alıp dilekçe yazdım << dilekçem ekindeki belgelerle birlikte olan fatura ve projeye göre araç ruhsatımın tekrar düzenlenerek tarafıma bildirilmesi, aksi halde var ise eksiklerin ve ruhsata işlenmesinin ne gibi engelleri olduğunun ilgili kanun ve yasaların maddeleriyle birlikte tarafıma bildirilmesi arz/rica ederim>> diye dilekçe yazıp ilçe kaymakamlığından havale ettirdim.
Üç gün sonra telefo edip gelin ruhsatınızı alın dediler ve gittim aldım.En güzeli dilekçe ile eklerini koyup havale ettirip işi öyle yapmak.
Kalın sağlıcakla.

Etiketler

Tempus' Alıntı:
Mert işte garip mevzular var. Normalde İstanbulda'da tonla proje çizilen onaylatan yer var. Ama kanunen burda yapamadıkları bişeyleri küçük yerlerde yapıyorlar.

Proje çizerken tamponun projesini çizse bile ruhsatta sadece vinç ekli diye yazabilir, yada arka tamponu çeki demiri projesine çizerken dahil etsede sadece çeki demiri olarak yazabilir.

Ben böyle öğrendim şimdiye kadar. Dediğim gibi bu işlerin kurdu bir muameleciyede para önemli değil hepsini işlet dediğimde işletilmiyor bunlar mevzuatta öyle bişey yok dedi. Bende merakla bekliyorum ne gelicek senden.

bir de her biri için ayrı proje mi çiziliyor yoksa tek projede sis port bagaj vinç tampon bir arada çıkabiliyoor mu acaba...hepsine ayrı ayrı yaptığın zaman çok fahiş bir proje ücreti çıkar. ben vinç için 950 tl proje parası verdim ...lütfen çok vermişsin diyen varsa demesin içime oturmasını istemiyorum ;D

Ben daha fiyat almadım ama içimden bir yerlerden bir ses çok vermişsin demek istiyor :D o ne ya bir proje çizimi 950 TL :eek: Ne yapıyolar ne çiziyolar çok merak ediyorum :D

Kürşat bey,
Akıl vermek gibi algılamayın beni,
Hani araç tadilatı yapan firmalar varya panelvanları alıp koltuklu minibüs veya vip araç haline getiren firmalar var.Nacizane onlarla görüşüp zaten sizlerin kullandıkları araçlar belli markalar onlar içinde tadilat projesi yaptırılıp tescil işlemi denense ne olur bunu düşünen arkadaşımız varmı.
Bazı firmalar bu tadilatlar için başta ulaştırma bakanlığı ve gerekli kurumlardan uygunluk belgesi alıyor ve onların işlemleri kolayca tescil edilişyor, bu işi merdiven altında yapan işletmelerde çok onlar fatura ve projeyi gidip büyük firmalardan alıyorlar.O projeler makine müh. odasından vize ediliyor, fiyatlandırmalar oda fiyatıdır sizden para almasa bile o rakamdan fatura kesmek zorundalar.Ben haritacıyım oda işleri hep aynıdır.
Bence onlardan birini denemekte fayda var.
Kalın sağlıcakla.

polis arkadaşlar ile ilgili anılarımızı anlatarak yanlış anlaşılmalara meydan verilebilecek her hikayemiziburada paylaşmayıuygun göremiyorum... ben iyi öğretmen sen iyi esnaf olamya çalışalım yeter .... her teşkilat tabiiki kişilerin elinde ama kişilerin -sorumsuz kişilerin - şahsında yargılanamaz...

aracın standart şekli nedir arkadaşlar...
absher araçta var mı?
her araç manuel vites mi?
her aracın iki tarafında geri viteslambası var mı?
her araçın tamponunda sis farı varmı? vsss...

çelik tampon böylle yapar -biliyoruz- 4 delici lam şöyle yapar -biliyoruz-
bunları kendimize göre mantıksalçıkarımlara göre değil, mevzuatı ne diyor...

birde ruhsatta kazması var küreği var önünde çelik tampon arkasında teneke bağlı gezen arabası var diyen bir araba ruhsatında yazılı gören varsa ... haydin gösterin..
hepsinden öte bir hukuki boşluk mu var...
tartışacak bişey oyk ayrıca göster kardeşim madde nedir.... bu bu bu yasak... adını koyacaksın yasağın... yoruma açık olmayacak kadar net yazmalı kanun da ruhsat hanesinde yeri olacak... acizane fikrimce....
tartışmaya farklı boyutlar getiren tüm arkadaşlara selamlar.

moonwalker_arc' Alıntı:
Kanunda şu şu şu yasak demiyor, aracın standart halini değiştirecek her türlü uygulama yasak diyor :smiley:

evet tam olarak bu, arabanın standartında üstünde olduğunu belgeleyemediğiniz herşey yasak kanunen.

hatta standart olan bazı şeyleri bile standart değil diye araba bağlanıyor

benim 2.6 pajeroda arkada frene bastığınızda 4 adet lamba yanıyor diye muayene yapmadılar onların 2 tanesi sis farı sen direk bağlatmıssın dediler bu araçta arkada sis farı yok desemde anlatamadım içerde düğmesi vardır dediler gösterim bende öğreneyim dedim ama nafile TÜV dekilerde ne yaptıklarını bilmiyorlar aslında şanslar ülkesinde yaşıyoruz

Tempus' Alıntı:
Arkadaşlar, subaru imprezaların orjinal fabrikasyon arka rüzgarlığı var. Ama polis durdurup bu rüzgarlığı sonradan takmışsın diyip arabaları bağlıyor. Bunun için bu ve benzeri araç sahipleri ellerinde arajın orjiinalinde bu olduğuna dair belgelerle geziyor. Aslında kanunun birisine göre aracın üstüne standartı dışında hiçbişey yapamazsın.

Arazi araçlarında exkstra olarak vinç ve çeki demiri işletme mevzuatı var. Hatta vinö işletirken buna proje çizdirirken demir tamponu işletemiyorsunuz. Demir tampon yok sayılıp vinç işletilebiliyor. Bunu bizzat 3-4 arkadaşım denedi bende dahil. Çünkü mevzuatta vinç var tampon yok.

İşletenler nasıl işletti ne kadar yasal ve geçerli bilemiyorum. Ama gerçekden varsa yasal bir yolu yordamı bende öğrenmek isterim.

bakalım ben de önde v,nci, arkada da çeki demirini işletmiş şekilde ruhsat bekliyorum. olacak mı merak içersindeyim:smiley:

Tabii birde amerikanların kırmızı sinyal/park olayı var kimi muayeneden geçiriyor kimi de kırmızı olmaz diyor.Standarta da itiraz ediyolar kardeşim napacaz bilmiyorum ki :D

mertbirincioglu' Alıntı:
bir de her biri için ayrı proje mi çiziliyor yoksa tek projede sis port bagaj vinç tampon bir arada çıkabiliyoor mu acaba...hepsine ayrı ayrı yaptığın zaman çok fahiş bir proje ücreti çıkar. ben vinç için 950 tl proje parası verdim ...lütfen çok vermişsin diyen varsa demesin içime oturmasını istemiyorum ;D
mert sadece v,nç içinse 950TL... biraz fazla olmuş yav...

http://www.mmo.org.tr/

Arkadaşlar doğru baktıysam, mühendisler odasının yukarıdaki sitesinde
asgari alınacak tutarlar var
4*4 diye bir seçenek göremedim ama oto için 110TL diyor
(kamyon vinç tadilatı 165 TL)

göktu' Alıntı:
mert sadece v,nç içinse 950TL... biraz fazla olmuş yav...

vinç + tampon diye biliyorum ama hala muayene için aramadılar bayağı bir süre geçti yahu merak etmeye başladım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR