Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,779
Ynt: Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

arkadaşlar merhaba. öncelikle affınıza sığınarak sunu belirteyim. 18 yıllık emniyet mensubuyum. ilk 3 yılım trafik tescil ve denetleme de geçti. bu bilgiler o zamanlardan kalma.

Etiketler

son 15 yılda yapılan ek değişiklikler hakkında bilgim yok. müsait zamanda kendi pc sitemiimize girip araştıracağım. ancak ruhsatında arazi aracı yazan arkadaşların sıkıntısı olmaması gerekir.

dopamin' Alıntı:
Murat hocam gözlük katılım bedelihi senden alırım bak
arkadaşlarımıza canımız feda ömer bey... başım gözüm üstüne...
balikay' Alıntı:
arkadaşlar merhaba. öncelikle affınıza sığınarak sunu belirteyim. 18 yıllık emniyet mensubuyum. ilk 3 yılım trafik tescil ve denetleme de geçti. bu bilgiler o zamanlardan kalma.
hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :smiley:
ya hu aydınlatsanız bizi bir mum yaksanızda ;) isterseniz ampul yakın da aydınlanalım ;D
şakalarımıza kızmayasınız ;D
hoşçakalınız ;D

balikay' Alıntı:
son 15 yılda yapılan ek değişiklikler hakkında bilgim yok. müsait zamanda kendi pc sitemiimize girip araştıracağım. ancak ruhsatında arazi aracı yazan arkadaşların sıkıntısı olmaması gerekir.
gerçekten ne iyi olur. bir konuyu daha net bir biçimde ortaya koyabilirseniz ???
katkılarınızdan ötürü peşinen teşekür ;)

şakalar samimiyeti arttırır.
karayolları trafik kanununa değilde karayolları trafik yönetmeliğini ve sayani ve ticaret bakanlığının araç sınıflandırılması hakkında kanunu bir gözden geçirmek lazım...

çeki demiri için son nokta. eğer aracın sanayi ve ticaret bakanlığından alınan motorlu araçlar tip onayında çeki demiri varsa sorun yok. eğer bu onayda çeki demiri ibaresi yoksa plan proje çizdirip tüv onayı alınacak.
Yalnız şu hata meydana geliyor ki sanayi ve ticaret bakanlığından alınan motorlu araçlar tip onayında çeki demiri ibareli olupta çeki demiri ilk ruhsata işli çıkıyor. ancak yıllar içinde araçlar satılarak sahiplik değişikliğinde yeni ruhsat çıkarılırken eski ruhsattaki çeki demiri ibaresi yeni ruhsat için şoförler odasından alınan ek-1 belgesinde tekrar belirtilmesi bazen unutuluyor. trafik tescildeki görevli ise şoförler odasından gelen ek-1 belgesinde ne yazılı ise ruhsata o bilgileri geçiyor ve aracımızın çeki demiri ibaresi farkında olmadan silinmiş oluyor. bunun da çözümü aracın motor ve şase numaralarından ilk tescil dosyasına ulaşıp araç için verilen sanayi ve ticaret bakanlığından alınan motorlu araçlar tip onay belgesini temin edip plan proje parası ödemeden, sadece ruhsatın araçla ilgili kısmının değişim parasını ödeyerek ruhsata işleterek çıkarmaktan geçiyor.

vinç ve sis lambaları ile ilgili araştırmam devam ediyor.

balikay' Alıntı:
şakalar samimiyeti arttırır.
karayolları trafik kanununa değilde karayolları trafik yönetmeliğini ve sayani ve ticaret bakanlığının araç sınıflandırılması hakkında kanunu bir gözden geçirmek lazım...

Merhaba levent bey öncelikle aramıza hoşgeldin avatarınız da bek manidar olmuş

Arkadaslar;
Ruhsata işletilmesi gereken tadilatlar Arac imal tadilat montaj yönetmeliğinde yazan 13 maddelik tadilatlardır.Bunların detayını bu yönetmelikte bulabilirsiniz.
Cıkartmalar için projeye gerek yok dilekçeyle bildiriyorsunuz
fantom1951

hoşbulduk dopamin. avatarım kendi aracımın resmi. yılların alışkanlığı az ışık güven vermiyor.

balikay' Alıntı:
hoşbulduk dopamin. avatarım kendi aracımın resmi. yılların alışkanlığı az ışık güven vermiyor.

Evet bende özellikle ilk defa gittiğim yollarda ve tehlike arzeden arazi de yolculuk yaparken ne var ne yok yakarım ta,ki karşıdan bir far görene kadar

Tempus' Alıntı:
vallahi ben bu işleri yapan muameleciye gidip, para önemli değil hepsini işlet herşey kanuni olsun dedim. Araştırdı ve bana sadece çeki demiri ve vinç işlenebiliyor prosedürleride bunlar bunlar dedi.

Port bagaj , demir tampon vs yi işleyemiyorlar öyle bir prosedür yok çünkü diye biliyorum

Haklısınız
Başlığı yeni gördüm, okuyordum ki adımın geçtiğini farkettim
Gökhan kardeşim yanlış anlamış ya da aklında yanlış kalmış, benim arabaya çizilen projede ön arka vinçler ve tamponlar var, dolayısıyla ruhsata bunlar işli
Diğer aksesuar ve donanım sizinde belirttiğiniz gibi projelendirilemiyor ve de ruhsata işlenemiyor

moonwalker_arc' Alıntı:
Haklısınız, ancak bizim yörenin insanı biraz agresif oluyor.İklimden mi dersiniz yoksa karakterden mi bilinmez.Bende çok çabuk sinirlenebilen bir yapıdayım.Bunun bir faydasını gördün mü diye sorarsanız hayır görmedim aksine zararı var.Elimizden geldiğince kendi nefsimizi baskılamaya çalışıyoruz.
agresifliğiniz iklimden yaz aylarında herkesin cam gibi güneş gördüğü günlerde sisli havada yaşayanların psikolojisi bozuk olur en ufak bir olumsuzlukta dinamit gibi patlarlar yinede sabırlı olmak lazım ülkemizde işi en zor olan meslek gruplarından biride polislik herkes 8 saat çalışır polisin mesaisi belirli değildir ALLAH yardımcıları olsun

araç üzerindeki yapıştırmalara kimse karışamaz ama belli boyutlardakine reklam kokan hareketli bi çıkartmaysa karışır vergisi var o tür yapıştırmaların adam dükkanının resmini yapıştırıyo geziyo o türleri yasak ve bide yapışkanlara yasak varsa nie kamyonlarda destanlar ayzıyo yada onuda geçtim niye arabaların arkasında sağında solunda markası yazıyıo yazmasınlar ozaman ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR