Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,779
Ynt: Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

Kanun iyi hoş diyorda, ben aracıma port bagajı proje çizdirdim ancak işletemedim.Bana karşılığı yok işletemezsin dediler (Hem tüvde hemde trafikte) nasıl iş bu anlamadım.

Çevirmeye aldıklarında da işlettin mi diye soruyorlar :S

Etiketler

Yani benim anladığımca, port bagaj hemen hemen her araç için fabrika opsiyonu olarak tip onay belgesinde taşıma kapasiteleri göz önünde bulundurularak yer almış. Yani araç tip onay belgesi kapsamında değerlendirirsek port bagajı ruhsat işletme zorunluluğu yok ama aynı durum çeki demiri içinde geçerli olması lazım değil mi? çünkü çeki demiride hemen hemen her aracın tip onayında var niye ruhsata işleniyor? çeki demiri işlenirse port bagajında işlenmesi lazım onun haricinde aracın tip onay belgesinde olmayan çelik tampon telsiz anteni sis lambası falan ruhsata işletilmesi gerek olduğu halde işletilemiyor.
Lastiklerin dışarı taşması ile ilgili olarak Avrupada spor araçlarda çamurluk genişletmesi uygulaması mecburi. daha dogrusu ofsetli jant takarsan veya dingil genişletirsen ve bunun sonucu lastik çamurluk dışına çıkıyorsa çamurlugu genişleterek sorun çözülüyor. arazi araçları için ise dodik takarak çamurluğu genişletmekle sorun çözülüyor.

Bildiğim kadarıyla araçlardaki ekstra aydınlatmalar şehir içinde üstü kapalı olması gerekiyor.KC markalı aydınlatmaların kapakları oluyor kullanım zamanı çıkartıp tekrar takmalı.

konuyla alakası pek yok ama ilk mesaja cevaben yazmak istedim.

malesef ki ülkemiz böyle bir yer, arazi taşıtım olmasada trafik çevirmelerinde yaşadıklarımı yazmak istedim. Öncelikle polise ne ahkam kesiyorum, nede agam paşam çekiyorum. İşte şu eksik işte bu eksik ceza bağlama lafları araya girdimi,tabi ki doğal hakkınız diyip kendi haklarımdan bahsetmemeye başlıyorum :D bu kısım biraz sınırleri geriyor ama memurların yaka numaralarını gözlerine bata bata alıyor veya rice ediyorum, tabi haliyle onlarda bir panik ne yapacaksın ismimizi diye tepkiler geliyor. bende bu cezanın haklı olduğunu dusunmediğimi belirtiyorum bu sebeplede trafik cezasını imzalamayı red ediyorum.

ilk başlarda benimde acemiliklerim olsada artık kaşarlandım sayılır.... Not: şu ana kadar aynı gun (5dk arayla) 2 aşırı hız cezası dısında bir ceza yemedim

Thracian' Alıntı:
konuyla alakası pek yok ama ilk mesaja cevaben yazmak istedim.

malesef ki ülkemiz böyle bir yer, arazi taşıtım olmasada trafik çevirmelerinde yaşadıklarımı yazmak istedim. Öncelikle polise ne ahkam kesiyorum, nede agam paşam çekiyorum. İşte şu eksik işte bu eksik ceza bağlama lafları araya girdimi,tabi ki doğal hakkınız diyip kendi haklarımdan bahsetmemeye başlıyorum :D bu kısım biraz sınırleri geriyor ama memurların yaka numaralarını gözlerine bata bata alıyor veya rice ediyorum, tabi haliyle onlarda bir panik ne yapacaksın ismimizi diye tepkiler geliyor. bende bu cezanın haklı olduğunu dusunmediğimi belirtiyorum bu sebeplede trafik cezasını imzalamayı red ediyorum.

ilk başlarda benimde acemiliklerim olsada artık kaşarlandım sayılır.... Not: şu ana kadar aynı gun (5dk arayla) 2 aşırı hız cezası dısında bir ceza yemedim

gezenbilir üyesi trafik polisi olarak o kadar basit laflar okudumki böyle bi sayfanın üyelerine hiç yakıştıramadım,yaka numarası isteyen hiç kimseden çekinmedim çekinmemde gayri meşru bişey yapmıyorum sicili alsan ne olacak hatıra olarak saklarsın,cezayı imzalamayınca ceza iptal mi olmuş oluyor yine ödemekle mükellefsin :smiley: gel gelelim ceza kısmına aracın orjinali dışında yapılan tüm değişiklikler işlenmediği sürece yasal değildir teknik değişikliğe girer,ama port bagajı işlemiyorlar derseniz bu bi açıklıktır,işlemiyorlarsa takmayacaksınız takıyorsanızda cezayi müeyyidelere razı olacaksınız,siz yasal olmayan bi işlem yapınca suçlu polis mi oluyor ??özel amaçlı yarışlar için üretilen farklı modifikasyona uğramış araçlar profesyonel açıdan bakılınca zaten trafiğe çıkmıyor yarışların yapılacağı alana tır vb. araçlarla intikal ettiriliyor

polis_06' Alıntı:
gezenbilir üyesi trafik polisi olarak o kadar basit laflar okudumki böyle bi sayfanın üyelerine hiç yakıştıramadım,yaka numarası isteyen hiç kimseden çekinmedim çekinmemde gayri meşru bişey yapmıyorum sicili alsan ne olacak hatıra olarak saklarsın,cezayı imzalamayınca ceza iptal mi olmuş oluyor yine ödemekle mükellefsin :smiley: gel gelelim ceza kısmına aracın orjinali dışında yapılan tüm değişiklikler işlenmediği sürece yasal değildir teknik değişikliğe girer,ama port bagajı işlemiyorlar derseniz bu bi açıklıktır,işlemiyorlarsa takmayacaksınız takıyorsanızda cezayi müeyyidelere razı olacaksınız,siz yasal olmayan bi işlem yapınca suçlu polis mi oluyor ??özel amaçlı yarışlar için üretilen farklı modifikasyona uğramış araçlar profesyonel açıdan bakılınca zaten trafiğe çıkmıyor yarışların yapılacağı alana tır vb. araçlarla intikal ettiriliyor

Arkadaş konuyu çok güzel özetlemiş, işlenmiyorsa takmayacaksın.Canım Türkiyem.

polis_06' Alıntı:
Değrli dostum her topluluğun içinde istenmeyen davranışlar olmuş olabilir. sonuçta burası bir forum ve tartışma ortamı bu ve buna benzer şeylere fazla kulak asmamanız daha doğru olur. tepki vermekte geyet haklısınız. sizin yerinize bende olsam bende tepki veririm. port bagaj olayına gelince her otomobil suv pickup minibus ve arazi aracının üretici fabrikasının sanayi bakanlığına vermiş olduğu tip onay belgesinde tavan bagajı taşıma kapasitleri ile birlikte bagaj cinsi verilmiş yani sanayi bakanlığının onayladığı bir uygulma yasaldır. ancak anormal olan şey ruhsata işlenilmemesi. çeki kancasıda tip onay belgesinde var bu parca ruhsata işleniyor ama bagaj işlenmiyor ve offroad araçlarının port bagaja gerçekten ihtiyacı var. bence kaba bir mantıkla araç üzerinde yapılan değişiklik sizin ve trafikteki diğer insanların hayatını tehlikeye atıyorsa yasak olmalıdır. gürültülü egsoz abartılı korna abartılı far aydınltması lastiklerin çamurluktan taşmasına rağmen çamurluğu tadil edilmemiş arçlar vs. bunun gibi şeyler çünkü bunlar diğer sürücülerin ve yayaların paniklemesine neden olarak kaza yapmya neden olur. ama ne biliyim bir port bagaj veya spoiler yada bunun gibi şeyler ne sürücüye nede diğer sürülere nede yayalara zarar vermez. Tadilat veya değişiklik ile ilgili yönetmelik sizce insan hayatı ve çevreye verdiği rahatsızlık göz önünde bulundurularak yapılsa daha verimli olmaz mı?

Trafik polislerini anlıyorum ama bazı memurlar sınırı aşabiliyor.Konuşma tarzları olsun el kol hareketleri olsun.Buna binayen yazılan herşeyden alınmamanız isabetli olur.Mesleğinizle ilgili bir konu olduğu için hassasiyetinize eyvallah ama ortada bazı yalnışlıklarında farkında olduğunuzu umuyorum..Doğrunun kendisi ulaşmak için izlenecek yolda önemlidir.

hsn' Alıntı:
Trafik polislerini anlıyorum ama bazı memurlar sınırı aşabiliyor.Konuşma tarzları olsun el kol hareketleri olsun.Buna binayen yazılan herşeyden alınmamanız isabetli olur.Mesleğinizle ilgili bir konu olduğu için hassasiyetinize eyvallah ama ortada bazı yalnışlıklarında farkında olduğunuzu umuyorum..Doğrunun kendisi ulaşmak için izlenecek yolda önemlidir.

hasan bey benim mesleğimle alakalı olarak tek takıldığım rüşvet alan gözüyle bakılıp buna benzer yorum yapılması,herkez biliyorki alan da veren de şerefsizdir bunun için genelleme olmamalı,el kol hareketi deyince kimse ceza yazılırken teşekkür etmiyor polisin sabrını zorlayacak ne kadar laf varsa kullanılıyor,tüm ekiplerde kamera sistemi olsa eminim ne polis terbiyesizlik yapar nede buna sebebiyet veren kişiler terbiyesizlik yapar,ama emin olunki poliste etten kemikten halini düzgün anlatan kişiler istisna olarak ceza yemiştir,ben düzgün anlattım ama yinede nuh dedi peygamber demedi yazdı dediğiniz meslektaşlarımızda yapısı gereği kural ihlalini babası yapsa yazan arkadaşlarımızdır,saygılarımla

polis arkadaşların yeterince toleranslı davrandığını, birçok şeyi görmezden geldiğini biliyoruz. şayet trafik yasalarını mota mot uygulamaya kalksalardı trafiğin herhalde yarısı ( istanbul ) boşalırdı :smiley:) lakin off road araçlarına karşı ilgileri olduğunu ,bizleri yolda görünce anlıyoruz. gönül isterdi ki ilgileri kadar bilgilerinin de olması. 1980 model aracımı durdurup kemer takmadığım için ceza yazdı, memur bey aracım 80 model ve 1983 yılına kadar emniyet kemeri zorunluluğu yok diyorum. vay sen çok biliyorsun madem çeki kancası, vinç vs ruhsata işlimi diye baktı. bulamayınca efendim tepe lambalarına ceza yazacağım dedi. sonra telefonla merkezde bir arkadaşını aradı, emniyet kemeri ile ilgili yasayı sordu. aldığı cevabı bana söylemedi. al bu cezayı öde dedi ama ödeyeceğine söz ver dedi .... :smiley:) enteresan dedim . neyse tepe lambalarına yazmıyorum dedi. tabi yaklaşık 1,5 saat yağmurun altında bekletti bizi, kötü niyetli olsak çok daha farklı olabilirdi. ama şunu biliyoruzki ceza yazacak olduktan sonra bizim araçlarda bir düzine unsur var.bu polis arkadaşımız belkide bu yasayı bilmiyordu, öğrendikten sonrada bana kızyıyor neden başta söylemedin diye yazmazdım diye. her neyse çok önemli değildi. bizi durdurup araçlarımızla resim çektirmek isteyen polislerde var. işin rüşvet kısmına girmiyorum, o konuda çok fazla hikayeler var, çıkar gütmeden gerçek manasıyla görevini yapan polislere sevgimiz sonsuz.

ahmetozduman' Alıntı:
polis arkadaşların yeterince toleranslı davrandığını, birçok şeyi görmezden geldiğini biliyoruz. şayet trafik yasalarını mota mot uygulamaya kalksalardı trafiğin herhalde yarısı ( istanbul ) boşalırdı :smiley:) lakin off road araçlarına karşı ilgileri olduğunu ,bizleri yolda görünce anlıyoruz. gönül isterdi ki ilgileri kadar bilgilerinin de olması. 1980 model aracımı durdurup kemer takmadığım için ceza yazdı, memur bey aracım 80 model ve 1983 yılına kadar emniyet kemeri zorunluluğu yok diyorum. vay sen çok biliyorsun madem çeki kancası, vinç vs ruhsata işlimi diye baktı. bulamayınca efendim tepe lambalarına ceza yazacağım dedi. sonra telefonla merkezde bir arkadaşını aradı, emniyet kemeri ile ilgili yasayı sordu. aldığı cevabı bana söylemedi. al bu cezayı öde dedi ama ödeyeceğine söz ver dedi .... :smiley:) enteresan dedim . neyse tepe lambalarına yazmıyorum dedi. tabi yaklaşık 1,5 saat yağmurun altında bekletti bizi, kötü niyetli olsak çok daha farklı olabilirdi. ama şunu biliyoruzki ceza yazacak olduktan sonra bizim araçlarda bir düzine unsur var.bu polis arkadaşımız belkide bu yasayı bilmiyordu, öğrendikten sonrada bana kızyıyor neden başta söylemedin diye yazmazdım diye. her neyse çok önemli değildi. bizi durdurup araçlarımızla resim çektirmek isteyen polislerde var. işin rüşvet kısmına girmiyorum, o konuda çok fazla hikayeler var, çıkar gütmeden gerçek manasıyla görevini yapan polislere sevgimiz sonsuz.
güzel bi yazı olmuş önyargısız teşekkür ederim
trafik üzerine aldığımız eğitim 1 aylık bi eğitim ve bu sizin bahsettiğiniz emniyet kemeri uygulaması çok eskiden kalmış kurslarda bahsi bile geçmez yaşı emekliliğe gelmiş abilerimiz bile pek bilmez,burda öncelik sizin belirtmeniz gerekli ve dediğinize göre belirtmişsiniz,bize düşense bunu ceza yazmadan araştırmak herzaman ben bilirimle olmaz olmamalıda,offrodculara bol çamurlu geziler saygılar :smiley:

ahmetozduman' Alıntı:
polis arkadaşların yeterince toleranslı davrandığını, birçok şeyi görmezden geldiğini biliyoruz. şayet trafik yasalarını mota mot uygulamaya kalksalardı trafiğin herhalde yarısı ( istanbul ) boşalırdı lakin off road araçlarına karşı ilgileri olduğunu ,bizleri yolda görünce anlıyoruz. gönül isterdi ki ilgileri kadar bilgilerinin de olması. 1980 model aracımı durdurup kemer takmadığım için ceza yazdı, memur bey aracım 80 model ve 1983 yılına kadar emniyet kemeri zorunluluğu yok diyorum. vay sen çok biliyorsun madem çeki kancası, vinç vs ruhsata işlimi diye baktı. bulamayınca efendim tepe lambalarına ceza yazacağım dedi. sonra telefonla merkezde bir arkadaşını aradı, emniyet kemeri ile ilgili yasayı sordu. aldığı cevabı bana söylemedi. al bu cezayı öde dedi ama ödeyeceğine söz ver dedi ....enteresan dedim . neyse tepe lambalarına yazmıyorum dedi. tabi yaklaşık 1,5 saat yağmurun altında bekletti bizi, kötü niyetli olsak çok daha farklı olabilirdi. ama şunu biliyoruzki ceza yazacak olduktan sonra bizim araçlarda bir düzine unsur var.bu polis arkadaşımız belkide bu yasayı bilmiyordu, öğrendikten sonrada bana kızyıyor neden başta söylemedin diye yazmazdım diye. her neyse çok önemli değildi. bizi durdurup araçlarımızla resim çektirmek isteyen polislerde var. işin rüşvet kısmına girmiyorum, o konuda çok fazla hikayeler var, çıkar gütmeden gerçek manasıyla görevini yapan polislere sevgimiz sonsuz.
+1

Araçlara emniyet kemeri takma zorunluğu getirildiğinde,araçlarında emniyet kemeri olmayanlar takdırdı.
Aracın modeli ile alakalı değildir emniyet kemeri,her araçta olması gerekiyor.

Birçok polemik yaşanmış bu konuyu unutulmuşken hortlatan arkadaşım sana zahmet başka böyle konular varsa bulsan forumda vakit geçmiyor ellaam

dalyan' Alıntı:
Araçlara emniyet kemeri takma zorunluğu getirildiğinde,araçlarında emniyet kemeri olmayanlar takdırdı.
Aracın modeli ile alakalı değildir emniyet kemeri,her araçta olması gerekiyor.
emniyet kemeri takmamanın savunulacak yanı elbette yoktur. fakat karayolları kanununa göre 1985 model ve öncesi üretilen
araçlarda emniyet kemeri tertibatı olmadığı için kemer takma zorunluluğu yoktur ve bu araçlar tüvtürk muayenesindende geçer. daha sonraki yıllarda, sanırım 1998 de arka koltuktada emniyet kemeri zorunlu haşe gelmiştir. yani bir trafik polisi 1990 model bir aracı durdurup arka koltuktakiler neden kemer takmıyor diye zeca yazamaz. aynı durum 1985 öncesi önde kemer tertibatı olmayan araçlar içinde geçerlidir. haa varsa kemer , araç 1960 modelde olsa takarım. sonuçta benim canım kıymetli. ceza işin diğer boyutu. lütfen karıştırmayalım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR