polis arkadaşların yeterince toleranslı davrandığını, birçok şeyi görmezden geldiğini biliyoruz. şayet trafik yasalarını mota mot uygulamaya kalksalardı trafiğin herhalde yarısı ( istanbul ) boşalırdı
) lakin off road araçlarına karşı ilgileri olduğunu ,bizleri yolda görünce anlıyoruz. gönül isterdi ki ilgileri kadar bilgilerinin de olması. 1980 model aracımı durdurup kemer takmadığım için ceza yazdı, memur bey aracım 80 model ve 1983 yılına kadar emniyet kemeri zorunluluğu yok diyorum. vay sen çok biliyorsun madem çeki kancası, vinç vs ruhsata işlimi diye baktı. bulamayınca efendim tepe lambalarına ceza yazacağım dedi. sonra telefonla merkezde bir arkadaşını aradı, emniyet kemeri ile ilgili yasayı sordu. aldığı cevabı bana söylemedi. al bu cezayı öde dedi ama ödeyeceğine söz ver dedi ....
) enteresan dedim . neyse tepe lambalarına yazmıyorum dedi. tabi yaklaşık 1,5 saat yağmurun altında bekletti bizi, kötü niyetli olsak çok daha farklı olabilirdi. ama şunu biliyoruzki ceza yazacak olduktan sonra bizim araçlarda bir düzine unsur var.bu polis arkadaşımız belkide bu yasayı bilmiyordu, öğrendikten sonrada bana kızyıyor neden başta söylemedin diye yazmazdım diye. her neyse çok önemli değildi. bizi durdurup araçlarımızla resim çektirmek isteyen polislerde var. işin rüşvet kısmına girmiyorum, o konuda çok fazla hikayeler var, çıkar gütmeden gerçek manasıyla görevini yapan polislere sevgimiz sonsuz.