Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,820
Ynt: Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

Defalarca açıkladım tekrar açıklıyorum bir daha da bu konuda birşey yazmayacağım.Benim bir lafıma neden herkes taktı anlamış değilim.Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi 2-3 defa diğer şeritler boşken önünde araç yokkejn 3 şeritli yolda sol şeridi kapatıp giden, sabırla yol vermesini bekleyip vermeyen, sellektör yaptığım halde çekilmeyen, peşinden korna sellektör yapıp yol istediğim halde halen daha vermeyen adama bu kadar konuşmanın üzerine şimdi evden çıkıp arabama bineyim yine yakarım sisleri.

Benim yaptığım araç tacizi vs. değil, sislerimi yakıp da kimsenin tamponuna da yapışmıyorum.Yola çıkıyorsan yolun kuralına uyacaksın, kuralını bilmediğin trafiğe de çıkmayacaksın. Acemiymiş, panik yaparmış beni ilgilendirmez devlet herkese ehliyet veriyor diye herkes ehliyet sürecek diye birşey de yok.

Konu başlığı gayet açık ve net.İlk sayfa hariç diğer sayfalarda konumuz dışında ne varsa konuştuk.Varsa konu ile ilgili bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar varsa sis farı port bagaj işleten, aynı şekilde çevirmeye giren vs. paylaşsın.

Konu hakkında bilgi paylaşan, yönlendiren arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.

Etiketler

rumelian' Alıntı:
araç nissan navara idi. maslaktan (darüşşafakadan) köprü çıkışına 3,5 saatte adım adım bir trafik sonrası, tam yol açılmaya başlamışken, bir tane kendini bilmez insanı insanlıktan çııkarıyor maalesef.

bu arada moonwalker arkada yanlı anlamadıysam ilave sis farlarını , orjinal sis farlarının anahtarına bağlamış, sis ile selektör yapıyor. sis ile selektör yapması da hoş değil ama o anda bir insan evladı adamı çileden çıkarabiliyor. sol şeride sollama şeridi denmiş ama istanbulda cep telefonu ile konuşma şerididir. ya da acemi sürücülerin canı istediği hızda, canı istediği takip mesafeleri bırakarak, canı istediği kadar lüzumlu lüzumsuz frene basarak gittikleri şerittir. temde 130 ile giderken bir anda önünüze bir aracın geçip 80 ile seyre başlaması doğaldır. yanına geçip bakın sürücü ya mesaj yazıyordur yada telefonla konuuyordur. o yüzden bazen öndeki sürücüyü kendine getirmekte fayda var..

Hiçbirşekilde sis farları aracın normal far sistemiyle bağlantılı değil.Birbirinden bağımsız ap ayrı anahtarlar.Ya yazdıklarımı okumuyorsunuz ya da istediğiniz şeyleri istediğiniz şekilde anlamak gibi huylarınız var.Defalarca, arkasına yanaştığım, sellektrö yaptığım, peşine korna+sellektör yaptığım, sağ şeridin ve önünün boş olmasına rağmen halen yol vermeyen sürücülere son çare olarak sis farlarını yakıp yol verene kadar açık bırakmaktır benim yaptığım ki 2-3 tecrübemde de aynısı yaşandı sis farlarını yakınca hemen de yol veriliyor ne hikmetsehiçte fazla beklemenize gerek kalmıyor.

Geçerken bide bakıyorsunuz ya bayan sürücü ya da yan bir şekilde yayılmış koltuğa telefonla/yanındakiyle konuşuyor.

moonwalker_arc' Alıntı:
Defalarca açıkladım tekrar açıklıyorum bir daha da bu konuda birşey yazmayacağım.Benim bir lafıma neden herkes taktı anlamış değilim.Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi 2-3 defa diğer şeritler boşken önünde araç yokkejn 3 şeritli yolda sol şeridi kapatıp giden, sabırla yol vermesini bekleyip vermeyen, sellektör yaptığım halde çekilmeyen, peşinden korna sellektör yapıp yol istediğim halde halen daha vermeyen adama bu kadar konuşmanın üzerine şimdi evden çıkıp arabama bineyim yine yakarım sisleri.

Benim yaptığım araç tacizi vs. değil, sislerimi yakıp da kimsenin tamponuna da yapışmıyorum.Yola çıkıyorsan yolun kuralına uyacaksın, kuralını bilmediğin trafiğe de çıkmayacaksın. Acemiymiş, panik yaparmış beni ilgilendirmez devlet herkese ehliyet veriyor diye herkes ehliyet sürecek diye birşey de yok.

Konu başlığı gayet açık ve net.İlk sayfa hariç diğer sayfalarda konumuz dışında ne varsa konuştuk.Varsa konu ile ilgili bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar varsa sis farı port bagaj işleten, aynı şekilde çevirmeye giren vs. paylaşsın.

Konu hakkında bilgi paylaşan, yönlendiren arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.

yahu uğur kardeş seni kast etmiyorum.kast etmeyi bırak hak bile veriyorum. bende bazen uzaktan kötü görünen şeyler yapıyorum ama bununsebebinin diğer şöförler olduğunu anlatmaya çalıştım. kasıt yok suçlama yok. yanlış anlaşılma olduysa da özür dilerim. sen forumdaki kaliteli üyelerden birisin. yazılarını ilgiyle takip ediyorum.

Sn uğur haliloğlu bazen konuların böyle ekseni kayıyor ne sölylediğimiz değil ne işiteceğimiz önemli bin düşünüp bir yazmamız lazım

Arkadaşlar daha öncede söylemiştim klavyeden yazarken bazen söylediklerimizi karşı tarafa istediğimiz gibi iletemiyoruz, ya da biz ilettiğimizi zannetsek bile karşı taraf farklı algıda olabiliyor.Onun için aslında yazışma pek de iyi bir iletişim aracı değil keşke aynı şehirlerde olsak da bunları yüzyüze konuşabilsek.

Konu içerisinde yazdıklarımla herhangi birini kırdımsa özür dilerim.Cem beyden de agresif cevabım için özellikle özür dilerim.Agresif cevabım üzerine kendisi yanlış anlaşıldığını hem konu içinde hem de özel mesaj yoluyla belirterek büyüklüğünü göstermiş ve yanlış anlaşılmayı gidermiştir.Kendisine özürlerimi ve teşekkürlerimi yineliyorum :smiley:

Keşke her zaman böyle anlayışlı ve alçak gönüllü olabilsek ve forum içinde kavga etmesek ne güzel olur değil mi :smiley:

Konuyu bastan aşağı okudum ama şimdi tam anlamı ile anlamış değilim Araçtaki ektralar hangileri
Ruhsata işleniyor bunları madde olarak yazsak yakında bende aynı sorunla karşılaşmadan bastan önlem alayım ve diğer arkadaşlarda polislerle sorun yasamadan yapılması gerekenleri yaparlar kimse üzülmez ne ceza nede araç bağlanmaz

1: arka ceki Demir'i
2: on tampon vinç için
3: port bagaj ( emin değilim )

Devamı konuyu bilen ve işlemleri yapan arkadaslar devam etsinler

burada söylenecek tek şey var şahsi fikrim...ben olsaydım bizim araçları kullanan 10 kişilik gurupla veya daha fazla heyet kurar trafik şübeye gider bunları ikna ederdim en azından ülkemizde bu tip araçların yaygınlaşması faliyetlerin oluşmasında da onların yardımlarıyla olabileceğini vurgulamaya çalışırdım
selemlar sevgiler...

İşletilecekler aracın standart hali dışında yapılan tüm uygulamalar.Polis arkadaşın bana söylediği ekip araçlarının üzerindeki mavi kırmızı ışıkların bile yasak olduğu :smiley:

Yani aracın standartı dışında yaptığımız her türlü uygulama yasak ve polis memurları isterse bu uygulamalar yüzünden aracı bağlayabilir, işlem başlatabilirler.

Sonuç olarak çeki demiri ile vincin işlendiğini zaten biliyorduk, burda ekstradan işin içine giren sis farları ve port bagaj bazı arkadaşlarımız işleniyor hatta işletildi diyor.Bazıları ise ben denedim işletilmedi mevzuatta yokmuş diyor.

Durum bundan ibaret, en sağlıklısı proje çizebilecek yetkili bir kişi bulup ona danışmak ve hepsini bir projeye dahil edip işletilip, işletilmeyeceğini sormak.

Yazmadan edemeyeceğim, hiçbir zümreyi yazdıklarımda direk suçlamadım.Ancak toplumumuzun herkesiminde olan yozlaşma arkadaşın içinde bulunduğu kurumdada var,tekrar ediyorum direk suçlama yada ima yapma niyetim yoktu. Ancak aldığım seviyesiz cevaplar sonucu gerginlik doğdu, okuyan herkesten sebeb olduysam özür dilerim.
Yaşananları ve gerçekleri insanoğlu yaşadıkça daha farklı görmeye başlar diyerek bu konuyla alakalı düşüncelerimi sonlandırmak isterim.

Aracımı pazar günü muayeneye soktum ön koruma demiri ön vinç arka vinç portbagaj şnorkel üste ve tamponda sisler olmasına ragmen yalnızca ön rotil de boşluk olduğu için ikinci muayeneye gitmek zorunda kaldım ve direkt geçtim
Saydıklarımın hiçbiri ruhsata işli değil
Saygılar.

Arkadaşlar, subaru imprezaların orjinal fabrikasyon arka rüzgarlığı var. Ama polis durdurup bu rüzgarlığı sonradan takmışsın diyip arabaları bağlıyor. Bunun için bu ve benzeri araç sahipleri ellerinde arajın orjiinalinde bu olduğuna dair belgelerle geziyor. Aslında kanunun birisine göre aracın üstüne standartı dışında hiçbişey yapamazsın.

Arazi araçlarında exkstra olarak vinç ve çeki demiri işletme mevzuatı var. Hatta vinö işletirken buna proje çizdirirken demir tamponu işletemiyorsunuz. Demir tampon yok sayılıp vinç işletilebiliyor. Bunu bizzat 3-4 arkadaşım denedi bende dahil. Çünkü mevzuatta vinç var tampon yok.

İşletenler nasıl işletti ne kadar yasal ve geçerli bilemiyorum. Ama gerçekden varsa yasal bir yolu yordamı bende öğrenmek isterim.

Yazıları başından beri kaçırmadan okudum aramızda polis memuru arkadaşta varmış bize bu işin yasal yönünü en iyi o söyleyebilir ,bu rüşvet işine gelince çok samimi olduğum bir polis arkadaş günün birinde beni köy yolunda durdurup çorba parası at yoksa ceza yazarım kemerin takılı değil dedi şaka zannettim ama ciddi olduğunu görünce yaz cezayı dedim yanımdaki zorla 5 lira verince bizi saldı akşam dükkana yanıma geldi benim evde yapılacak bir işim var dedi bende kovdum ama gitmedi ne kızıyosun şimdide ben sana veririm bir çorba parası dedi başımdan geçen bu olayı bütün polislere yükleyemem ama yolda polis beni durduruncada o aklıma gelir ve çekinirim ,bulunduğum ilçede çok sevdiğim polis arkadaşlar var hepside kral insanlar yani diyeceğim bu polislikle değil kişinin kanıyla alakalı burada bir banka memuru işten atıldı yaşlı birinin parasını afaroz etmiş bur her birimde olabiliyor ....
Benim aracın sis farlarının kapakları yok şimdi içime kuşku düşürdünüz sis farlarını lastikli bir deri klıf ile kapatsak gene sorun çıkarmı trafikte normalde kullanmıyorum zaten ..
Mack marka tırları trafik polisleri durdurmazmış herşeyleri tam olurmuş bizlerinde gezenbilir logolu araçlar olarak trafikte böyle bir imaj oluşturmamız çok mu zor olur ?

Tempus' Alıntı:
Arkadaşlar, subaru imprezaların orjinal fabrikasyon arka rüzgarlığı var. Ama polis durdurup bu rüzgarlığı sonradan takmışsın diyip arabaları bağlıyor. Bunun için bu ve benzeri araç sahipleri ellerinde arajın orjiinalinde bu olduğuna dair belgelerle geziyor. Aslında kanunun birisine göre aracın üstüne standartı dışında hiçbişey yapamazsın.

Arazi araçlarında exkstra olarak vinç ve çeki demiri işletme mevzuatı var. Hatta vinö işletirken buna proje çizdirirken demir tamponu işletemiyorsunuz. Demir tampon yok sayılıp vinç işletilebiliyor. Bunu bizzat 3-4 arkadaşım denedi bende dahil. Çünkü mevzuatta vinç var tampon yok.

İşletenler nasıl işletti ne kadar yasal ve geçerli bilemiyorum. Ama gerçekden varsa yasal bir yolu yordamı bende öğrenmek isterim.

Kürşat benim ruhsat ve proje şu an onayda sanırım haftaya durum netleşecek muayeneye gireceğim. ben vinç işlenmesi için proje çizdirdim Israrla demir tampon da işlenecek mi diye sorduğumda aldığım cevap evet oldu. Projeyi çizdiren aradaki aracı tampon da işlenecek dedi ama o da yanılıyor olabilir herşey ruhsatı elime alınca belli olacak. Yalnız proje istanbul dışında çiziliyor istanbulda çizilmiyormuş bildiğim bu kadar. durum netleşince burdan aktarırım

mertbirincioglu' Alıntı:
Kürşat benim ruhsat ve proje şu an onayda sanırım haftaya durum netleşecek muayeneye gireceğim. ben vinç işlenmesi için proje çizdirdim Israrla demir tampon da işlenecek mi diye sorduğumda aldığım cevap evet oldu. Projeyi çizdiren aradaki aracı tampon da işlenecek dedi ama o da yanılıyor olabilir herşey ruhsatı elime alınca belli olacak. Yalnız proje istanbul dışında çiziliyor istanbulda çizilmiyormuş bildiğim bu kadar. durum netleşince burdan aktarırım

Mert işte garip mevzular var. Normalde İstanbulda'da tonla proje çizilen onaylatan yer var. Ama kanunen burda yapamadıkları bişeyleri küçük yerlerde yapıyorlar.

Proje çizerken tamponun projesini çizse bile ruhsatta sadece vinç ekli diye yazabilir, yada arka tamponu çeki demiri projesine çizerken dahil etsede sadece çeki demiri olarak yazabilir.

Ben böyle öğrendim şimdiye kadar. Dediğim gibi bu işlerin kurdu bir muameleciyede para önemli değil hepsini işlet dediğimde işletilmiyor bunlar mevzuatta öyle bişey yok dedi. Bende merakla bekliyorum ne gelicek senden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri