Sırt çantası ile Rusya ve Moğolistan' da 60 gün - Gezi notları ve tavsiyeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srpc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,306
Ynt: Sırt çantası ile Rusya ve Moğolistan' da 60 gün - Gezi notları ve tavsiyeler

çok güzel bir gezi olmuş paylaşımınız için tşkler,2007 yılında bende gitmiştim moğolistana,ulan batur yakınında bir türk kitabeleri daha var orayada gitmenizi tavsiye ederim ismi tonyukuk kitabeleri,2. olarak bayan ulgiyede gitmenizi tavsiye ederim altay dağlarının eteklerine kazak türklerinin yoğun olarak yaşadığı yerler,ve 3.olarakta benim çok etkilendiğim yer ulangom yakınlarındaki Hoton türkleri,kendilerine has yaşantıları örfleri ve tipik insanları ve geçmiş hikayeleri beni çok etkilemişti.Hele bayan ulgiden ulangoma süren 8-10 saatlik safari yolculuğumuz 2 ciple dagların vadilerin donmuş göllerin üzerinden geçişlerimiz gerçekten bir maceraydı çok güzeldi o günler.

tipik ak sakallilar.JPG

Etiketler
Ynt: Sırt çantası ile Rusya ve Moğolistan' da 60 gün - Gezi notları ve tavsiyeler

YoRuKoGLu' Alıntı:
çok güzel bir gezi olmuş paylaşımınız için tşkler,2007 yılında bende gitmiştim moğolistana,ulan batur yakınında bir türk kitabeleri daha var orayada gitmenizi tavsiye ederim ismi tonyukuk kitabeleri,2. olarak bayan ulgiyede gitmenizi tavsiye ederim altay dağlarının eteklerine kazak türklerinin yoğun olarak yaşadığı yerler,ve 3.olarakta benim çok etkilendiğim yer ulangom yakınlarındaki Hoton türkleri,kendilerine has yaşantıları örfleri ve tipik insanları ve geçmiş hikayeleri beni çok etkilemişti.Hele bayan ulgiden ulangoma süren 8-10 saatlik safari yolculuğumuz 2 ciple dagların vadilerin donmuş göllerin üzerinden geçişlerimiz gerçekten bir maceraydı çok güzeldi o günler.

Merhaba,
Bu benim ilk Moğolistan gezimdi ve Orhun Vadisinde at sırtında Orhun Yazıtlarına yolculuğu tercih ettim. Zaten fazla araştırma yapmadan yolda karar vererek Moğolistana geçmiştim. Tavsiye ettiğiniz yerleri not ettim, gelecek sefer gezi rotama ekleyeceğim. Aslında arkadaş bulabilsem çöl dışında bütün coğrafyayı at sırtında dolaşmak en büyük hayalim.
Moğolistan gezi notlarınız bu sitede var mı?

srpc' Alıntı:
Ulan Batur da iki müze var, "Doğa Müzesi" ve "Tarih Müzesi" . Benim bildiğim başka görmeğe değer bir yer yok. Kaşmir almak isterseniz fabrika satış mağazalarına gidebilirsiniz. Moğolistan'a bir hafta ayırabilirseniz iki öneride bulunabilirim

1. Ulan Batur'dan otobüsle 7 saatlik yolculukla Karakurum'a gidip orada Moğol çadırlarında konaklayabilir ve 45 km mesafedeki Orhun Yazıtları'nı ziyaret edebilirsiniz. Karakurum da Tarih Müzesi ve Budist Tapınağı var, bir de Orhun Nehri ni görebilirsiniz.
2.Bir tur şirketi ile anlaşıp Gobi Çölüne gidip çölü görebilir, moğol çadırlarında konaklayabilirsiniz.

Grup olarak gidiyorsanız Ulan Baturda bir araç kiralayıp Karakuruma gidebilirsiniz, bu durumda gidiş 1 gün, müzeleri dolaşmak 1 gün, dönüş 1 gün. Ulan Baturu gezmek 1 gün, Ulan Ude' ye dönüş 1 gün. Ulan Ude' den Ulan Batura gidiş de 1 gün.

Benim gibi Orhun Vadisinde at koşturma, bozkır havasını yaşama hayaliniz yoksa bu kadar süre görmek için yeter :smiley:
OK gidecegimiz zamanda yine burda yazdiklarinizdan faydalanirim hepsinden cok tesekkurler tekrar , bu durumda sizin dediginize gore 2 hafta bize yetmez ( Altai-Baikal ve Mongolia) icin , bir secim yapmak gerekicek herhalde , ya Altay-Baykal , yada Baykal-Mogolistan , hatta belki sadece Irkutsk ve Mogolistan yapmak lazim , Baykal da ada gezisine vs. gidersek yine sure yetmez , toplam suremiz cunku 12-13 gun ...

BU arada bende BAti Sibirya gezimizi paylasiyorum fotograflari yawas yawas , Tyumen e bakabilirsin ordan istersen , tavsiye ediyorum siddetle :smiley:

srpc' Alıntı:
Merhaba,
Bu benim ilk Moğolistan gezimdi ve Orhun Vadisinde at sırtında Orhun Yazıtlarına yolculuğu tercih ettim. Zaten fazla araştırma yapmadan yolda karar vererek Moğolistana geçmiştim. Tavsiye ettiğiniz yerleri not ettim, gelecek sefer gezi rotama ekleyeceğim. Aslında arkadaş bulabilsem çöl dışında bütün coğrafyayı at sırtında dolaşmak en büyük hayalim.
Moğolistan gezi notlarınız bu sitede var mı?
Hayır bu sitede gezi notum yok,çünki ben sırf gezmek için gitmemiştim,igmg kurban organizasyonu için gitmiştim o vesileylede biraz gezmiş olduk.profil resmimde moğalistandandı

DSC01350.JPG

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.