Sırt çantası ile Rusya ve Moğolistan' da 60 gün - Gezi notları ve tavsiyeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srpc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,229
Ynt: Sırt çantası ile Rusya ve Moğolistan' da 60 gün - Gezi notları ve tavsiyeler

çok güzel bir gezi olmuş paylaşımınız için tşkler,2007 yılında bende gitmiştim moğolistana,ulan batur yakınında bir türk kitabeleri daha var orayada gitmenizi tavsiye ederim ismi tonyukuk kitabeleri,2. olarak bayan ulgiyede gitmenizi tavsiye ederim altay dağlarının eteklerine kazak türklerinin yoğun olarak yaşadığı yerler,ve 3.olarakta benim çok etkilendiğim yer ulangom yakınlarındaki Hoton türkleri,kendilerine has yaşantıları örfleri ve tipik insanları ve geçmiş hikayeleri beni çok etkilemişti.Hele bayan ulgiden ulangoma süren 8-10 saatlik safari yolculuğumuz 2 ciple dagların vadilerin donmuş göllerin üzerinden geçişlerimiz gerçekten bir maceraydı çok güzeldi o günler.

Etiketler
Ynt: Sırt çantası ile Rusya ve Moğolistan' da 60 gün - Gezi notları ve tavsiyeler

Merhaba,
Bu benim ilk Moğolistan gezimdi ve Orhun Vadisinde at sırtında Orhun Yazıtlarına yolculuğu tercih ettim. Zaten fazla araştırma yapmadan yolda karar vererek Moğolistana geçmiştim. Tavsiye ettiğiniz yerleri not ettim, gelecek sefer gezi rotama ekleyeceğim. Aslında arkadaş bulabilsem çöl dışında bütün coğrafyayı at sırtında dolaşmak en büyük hayalim.
Moğolistan gezi notlarınız bu sitede var mı?

OK gidecegimiz zamanda yine burda yazdiklarinizdan faydalanirim hepsinden cok tesekkurler tekrar , bu durumda sizin dediginize gore 2 hafta bize yetmez ( Altai-Baikal ve Mongolia) icin , bir secim yapmak gerekicek herhalde , ya Altay-Baykal , yada Baykal-Mogolistan , hatta belki sadece Irkutsk ve Mogolistan yapmak lazim , Baykal da ada gezisine vs. gidersek yine sure yetmez , toplam suremiz cunku 12-13 gun ...

BU arada bende BAti Sibirya gezimizi paylasiyorum fotograflari yawas yawas , Tyumen e bakabilirsin ordan istersen , tavsiye ediyorum siddetle

Hayır bu sitede gezi notum yok,çünki ben sırf gezmek için gitmemiştim,igmg kurban organizasyonu için gitmiştim o vesileylede biraz gezmiş olduk.profil resmimde moğalistandandı