Komik bir durum ama sigarayı bıraktığım günden bugüne 1 kez bile canım istemedi...
Hatta ben sigarayı bırakmadım, bir anda canım sigara istememeye başladı diyebilirim.
1 eylül 2010 da bir sene bitiyor benimde.Birkez bile sürmedim ağızıma bıraktığımdan bu yana ne nikotin sakızı ne başka birşey kullanmadım şekersiz sakızla idare ettim oda dolgumu düşürünce onuda bıraktım.Çok mutluyum huzurluyum pis pis kokmuyorum dişlerim sararmıyor artık ekmeğin suyun tadını alıyorum daha ne isteyeyim....
2008 yılının dokuzuncu ayı idi dokuz yıllık dostumu terk ettiğimde. Başladığıma da pişman değilim bıraktığıma da. Sigarayı bırak diyorlardı bende hayatımda sigaranın doldurduğu yeri dolduracak birşey bulunca bırakırım diyordum ama o bölümü komple boş bırakmaya karar verdim. Bazen hayatımdan taşanlar oluyordu bir neşter darbesiyle attım hepsini hayatımdan. Arkadaşlar kendini dağa taşa vurdu diyor. Yalanda değil. 1350m rakımdaydım sigaram bitti. Dağ başında sigara bulamayınca ve iki gün boyunca sigara içemeyince dedim içmiyorum bundan sonra. Nasıl olduysa çantamı hazırlarken yeteri kadar paket koymamışım. Hayatta yapmayacağım bir hataydı ama hatasız kul olmaz. Ondan sonra gittim Garminden bir araç navigasyon, bir outdoor GPS, bir de sony dijital çerçeve aldım. Şimdi sigara 7-8 TL galiba. Şu anda sigarayı bırakanlar herhalde motoruyla beraber bir bot alır.
bu arada bu söz harikaymış:
Sevgili Mirkan ŞENOL'dan
"Türk insanı para gibidir , içine ışık tut ATATÜRK yoksa sahtedir !"
Merhabalar
6 ay sigara içtim bıraktım 2-3 haftadır içmiyorum.Defalarca bırakmayı denemiştim paketim bitsin bırakırım hesabı ama öyle olmuyor.
Bir gün kafam attı fırlattım attım paketi daha da içmiyorum.Olayı kafada bitirince gerçekten bitiyormuş.Ne canım istiyor ne de etkileniyorum.Hem cebe zarar hem sağlığa.
Herkese tavsiye ederim zararın neresinden dönülse kardır.
Aramızda tabiiki pes eden yoktur, eğer var ise sigarasını yakacak ateş bulamasın.
Keşke hiç başlamasaydım bende bunu sigarayı bıraktıktan sonra çooooook söyledim, fakat bir asker arkadaşımın söylediği aklıma gelince << adam gibi adam ahlaksızlık hariç her şeyi yapmalıki ilerki günlerde ben şunu yapamamıştım keşke yapabilseydim dememeli >> dediğini hep anımsarım, bu güne kadar sadece sigara içtiğim için keşke bunu yapmasaydım dedim.
Sigara içmekten başka ömrümde hiç bir şey için pişmanlık duymadım.
Sigarasız günlerde sağlıkla kalın.