Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,610

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192

Etiketler
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

AYDURAN' Alıntı:
Teşekkür ederim Mesut Abi. ;) Abi zahmet olmasın.

adresi bekliyorum özelden

Türkiye ve Sigara
Türkiye’de halen 17 milyon sigara içicisi olduğu tahmin edilmektedir.

Sigara alabilmek için Türk halkı ortalama günde peşin ve nakit olarak 17 milyon dolar harcamaktadır. Yıllık sigara harcamaları 6.5 milyar doları bulmaktadır.

Bilimsel çalışma sonuçlarına göre sigara içen 17 milyon kişiden 4 milyonu hayatından 7 yıl, 4 milyonu 22 yıl kaybederek öleceklerdir. Türkiye verimli çağında, yetişmiş 4 milyon insan gücü kaybedecektir.

Sigaranın neden olduğu 50 hastalık nedeniyle Türkiye’nin yıllık sağlık harcamasının 2 milyar dolar civarında olduğu hesaplanmaktadır. Türk vatandaşları sigara satın almak ve neden olduğu hastalıkları tedavi ettirmek için yılda 8.5 milyar dolar harcamaktadırlar.

Sigara neden benzeri olmayan bir sağlık sorunudur

•Her dozu zararlıdır

•Vücudun her kısmına zarar veren binlerce kimyasal içerir.

•Yüksek bağımlılık yapıcı etkiye sahiptir

•Dünyanın en güçlü endüstrisi tarafından saldırgan

reklam ve promosyon taktikleri ile satılır.

•Sadece kullanana değil, maruz kalana da zarar verir.

Üreticinin önerdiği gibi kullanıldığında kullanıcıyı

öldürür.

Dünya sigaralarını kim içiyor?

Bölge Tüketim %
Kuzey Amerika % 4.7

Latin Amerika % 8.9

Batı Avrupa % 9.3

Orta ve Doğu Avrupa % 10.8

Afrika ve Orta Doğu % 11.8

Asya % 54.5

Dünya sigaralarının % 70’ini gelişmekte olan ülkeler içiyor.

Gelişmekte olan ülkelerin çoğu tarıma dayalı ekonomilerdir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu 1985 yılında Dünya tütünün % 73’ünün gelişmekte olan ülkelerde yetiştirildiği ancak yine bu ülkelerin % 63’ünün tütün ithal etmek için daha fazla para harcadıklarını rapor etmiştir. 1974-1976 yılları arasında gelişmekte olan ülkeler Dünya tütünün % 49’unu tüketirken, 2000 yılında bu oranın % 71’e yükselmiştir. Transnasyonel tütün endüstrisinin pazarı Dünyada 1991-2000 yılları arasında hacim olarak % 5.2 , para olarak % 4.4 artacakken, bu artış Asya’da %33 olacaktır. Bütün bu bilgiler tütün üreten gelişmekte olan ülkelerin gelecek yıllarda daha fazla tütün tüketeceğini ve tütün ithalatını arttıracaklarını göstermektedir.

Sigara tüketimi artan düşük gelirli ülkelerde ölümler de artacaktır. 2025 yılında Dünyada yılda 10 milyon kişi sigara nedeniyle ölecek, bu ölümlerin 7 milyonu gelişmekte olan ülkelerde olacaktır.

ben de sigarayı bırakalı 5 ay falan oldu herhalde...bence birine "sigarayı bırak" demek çok itici...ben içerken birisi bu sihirli kelimeleri söylediğinde daha çok içerdim...hepimiz zararlarını biliyor olsak ta içiyoruz-içiyorduk.bırakma sürecin olgunlaşma meselesi gibi geliyor bana...bu doygunluğa fırsat tanımalıyız inanın sonuç daha kalıcı oluyor.çocuklar için demiyorum tabi benim çocuklarım da istisnasız her sigarada uyarırlardı beni.bir de gerçekten gündeminizden çıkarabildiyseniz kalıcı oluyor hep gün saymak, içmeyeceğim telkinleri başlamayı tetikliyor.

Sigarayı bırakmada başvurabileceğiniz bir iki tiyo da paylaşayım sizlerle.

- CANINIZ ÇOK SİGARA İSTEDİĞİNDE HEMEN AĞZINIZA KURU KARANFİL ATIP BUNU BİR MÜDDET BEKLETİN VE CİĞERLERİNİZE ÇEKİN.

- RAKI İÇERKEN DE YANINDA SU DEĞİL ŞALGAMLA İÇİN, BAKIN SİGARA İSTEĞİNİZ NASIL GEÇECEK.

Bunlar bende işe yaradı ama herkesde aynı etkiyi göstermeyebilir.

Mesut abi gönderdiğin cd'yi bugün öğlen vakti aldım ve çok teşekkür ediyorum. Çevremdeki tüm sigara tiryakilerinin bu cd'yi izlemesini sağlayacağım. ;) Saygılar...

ben teşekkür ederim Murat hocam,

kyavuzlutfenme1.png

EŞİNİZİ DUL,ÇOCUKLARINIZI ANA BABASIZ BIRAKMAK İSTEMİYOSANIZ SİGARA İÇMEYİNNNN..........

sigara ve alkol kullanmamamın faydasını olduğum ameliyat sonrası gördüm... Tüm içenlere şunu demek istiyorum:

Doktor sigarayı bırakmak zorundasınız dediyse, iş çok geçmiş demektir. Doktora sigara içmiyorum demek en güzeli, bıraktım demek ise iradenizin gücünü gösterir. Denemeyin yapın, kendiniz için olmasa da sevdiklerinizi üzmemek adına başarın bunu.

arkadaşlar yarım paket sigaram var onu bitirip içmeme düşüncesindeyim fakat daha önce de denemiştim birkaç gün sonra tekrar başlamıştım. ama deneme süresi bile daha az içmek anlamına gelir.az içmek bile olumlu bir gelişmedir. burda sigara azalttığımız- içmediğimiz günleri yazıp birbirimize destek olalım mı? belki bırakan insanlardan örnek alarak kendimiz için iyi bir şey başarmış oluruz.

Cem 20 senedir sigara içiyorum.
Geçen hafta izlediğim bir video dan sonra bırakmaya karar verdim. Aldığım kartonda ki sigaralar bitince bırakıcam dedim. Lakin son paketi kaybedince 1 paket daha aldım :D Ama sonra kayıp paketi de buldum. Neyse hepsi pazar akşamı bitti. Pazartesi den beri sigara içmiyorum. Yarın 7. gün.
Günde yaklaşık 2 paket uzun sigara içiyordum.
Çok daha zor olacağını sanıyordum bırakmanın çünkü ben sigara içmeyi seviyorum ve bırakmak istemiyorum :smiley: Ama bırakmalıyım..
Her zaman sevdiklerimizle olamıyoruz ::smiley:

Nicotinell diye bir sakız aldım. Çok canım isterse , yemeklerden sonra vs bir sakız çiğniyorum.
Kolay gelsin sana da :smiley:

(Not: Her yerde sigara yasağına hala karşıyım, bırakmış olmam bunu değiştirmiyor.. )

7. gün demek. tebrik ederim :smiley:
nikotin sakızının faydası oluyor mu. isteği azaltıyor mu.? bir değişiklik hissediyor musun?

ben de deneyeyim. çok da ters bir zaman. sıkıntım çok. ama ben de deneyeceğim. ara ara sendeki durumları da yazarsan sevinirim. sakızı aldıktan sonra ben de saymaya başlayacağım günleri. :smiley: ne kadar çok kişi bırakırsak burda o kadar yapılabilir birşey olacak . aslında yapılabilir olduğunu herkes söyleyecektir ama çok kişiyle birlikte bırakmayı denemek belki daha motive edici olabilir diye düşündüm.

Sigarayı bıraktım dedikten sonra sakız Cem. azaltıp yanında sakız değil aman ha! Tehlikeliymiş.
El ve dudak alışkanlığı zordur derler ben o kısımda zorlanmadım, hiç aramıyor elim ağzım.. Sadece bağlımlı olduğumdan vücut nikotini arıyor. O da sakız da var.

Esra tebrik ederim :smiley:

Bırakanları duyunca seviniyorum sanki ben sonsuza kadar içecekmişim gibi...

Ama cesaretim hiç yok bu konuda :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri