Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,607

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

SDC' Alıntı:
Esra tebrik ederim :smiley:

Bırakanları duyunca seviniyorum sanki ben sonsuza kadar içecekmişim gibi...

Ama cesaretim hiç yok bu konuda :(

denemekten zarar gelmez. ben deneyeceğim. hadi siz de deneyin. sakızla başlayalım :smiley:

Etiketler

Sevtap benim kadar seven azdır sigarayı. Hala da çok seviyorum. İçerken de inanılmaz keyif alıyordum.
Ben bırakabiliyorsam herkes bırakır.

Yazı yazdırıp çerçeveletip astırıcam :smiley:

"Severek Ayrıldılar"

;D

SDC' Alıntı:
Bu öneri bile çarpıntı yaptı ;D

Tutkuyla bağlandığımız herşey yasaklıdır zaten :(

bişi olmaz. denemekten zarar gelmez. belki biz pes etmişken siz etmeyeceksiniz. bekliyoruz sizi de :smiley:

Esra gibiyim... Bağımlıyım ve keyif alıyorum.

Ama, sigaradan daha çok sevdiğimiz değerli şeyleri de kaybediyoruz hayatta ve yaşamaya devam ediyoruz.

Geçenlerde, bende olsun çok yakın arkadaşımda olsun çıkan sağlık sorunları nedeniyle, 9 yıl sonra ilk kez bu kadar ciddi düşünmeye başladım. Ve bırakacağım.

Esra'ya demiştim, aşık olduğumuz sevgilimiz bizi terketti gibi düşüneceğiz artık. :D

Geleceğim yanına Esra. :smiley:

hoşgeldiniz siz de :smiley: . sıcakta sakız için eczane aramaya pek dolaşmadım. ama 24 saattir sadece 2 tane içtim. bu da baya bi azalttım demektir. yarın sakızı alıp başlıyoruz :smiley:

Geçen sene sigarayı bırakmaya karar vermiştim, bırakmıştım da, ancak 19 cu gün iş yerindekilerin yoğun talebi üzerine tekrardan başladım. Sanırım fazlaca sesim yüksek çıkmaya başlamış o dönemde :D :D... Bu aralar bırakabileceğimi zannetmiyorum ama ramazanda tekrar deneyeceğim :smiley:.

Esracım o bahsettiğin sakızın yan etkileri var mı acaba? Yanlış hatırlamıyorsam o sakızlardan migren hastalarının kullanması sakıncalıydı.

sigara içen yada yeni bırakmış arkadaşlarımın bir kalp uzmanına muayene olmalarını tavsiye ediyorum,
hem kalbinizi ve damarlarınızı kontrol ettirmiş olursunuz hemde sigara konusunu birde kalp uzmanından dinlemiş olursunuz,
bırakmak isteyen için mutlaka faydası olacaktır, bırakmış olanlar ise ne kadar doğru bir karar verdiklerini bir kez daha anlayacaklar,
eğer şimdi gitmez ve sigara içmeye devam ederseniz bir gün mutlaka gidecekseniz ama o zaman şimdiki kadar sağlıklı olamayabilirsiniz!

haydi çıkın şu yengeç sepetinden,

selamlar.

ekiNoks' Alıntı:
Esracım o bahsettiğin sakızın yan etkileri var mı acaba? Yanlış hatırlamıyorsam o sakızlardan migren hastalarının kullanması sakıncalıydı.
Ultra migrenim var :smiley: Yani Migren ötesi. Tuttumu kafamı kesin alın daha iyi dedirten cinsinden. 1 haftadır kullanıyorum. hiç tutmadı migrenim.
En azından bende herhangi bir yan etkisi olmadı. 2 mg. Ama kimilerinde çarpıntı falan yapıyormuş. Zannımca onlar arada sigara içip kaçamak yapanlar.

---------------

Nicotinell Sakız

Nikotin

Ambalaj: 2 mgx24 sakız (meyveli ve naneli olmak üzere iki ayrıambalaj).

Kontr.E.: Si­ga­ra iç­me­yen­ler­de, ço­cuk­lar­da ve­ya ara sı­ra si­ga­ra içen­ler­de kul­la­nıl­ma­ma­lı­dır. Ge­be ve em­zi­ren an­ne­ler­de kul­la­nıl­ma­ma­lı­dır. Akut mi­yo­kard en­fark­tü­sü, sta­bil ol­ma­yan ve­ya kö­tü­le­şen an­ji­na pek­to­ris, şid­det­li kar­di­yak arit­mi­ler, ye­ni ge­çi­ril­miş se­reb­ro­vas­kü­ler ka­za ve ni­ko­ti­ne kar­şı bi­li­nen aşı­rı du­yar­lık­ta kont­ren­di­ke­dir.

Uyarı.: Ni­ko­tin ze­hir­li bir mad­de­dir ve hız­lı emil­di­ğin­de mg doz­la­rı öl­dü­rü­cü ola­bi­lir.

Yan Etkileri.: Ka­rın ağ­rı­sı, dis­pep­si, al­ler­ji, mo­tor dis­fonk­si­yon, ök­sür­me, anor­mal rü­ya gör­me, art­rit, ank­si­ye­te,duy­gu­sal de­ğiş­ken­lik, ir­ri­ta­bi­li­te, ka­bız­lık, di­ya­re, diş ağ­rı­sı,ek­lem ağ­rı­sı, sırt ağ­rı­sı, fa­ren­jit, ri­nit, si­nü­zit, üst so­lu­numyol­la­rı semp­tom­la­rı, uy­ku ha­li, azal­mış kon­sant­ras­yon, kus­ma, gö­ğüs ağ­rı­sı, hal­siz­lik, ağ­rı, kan ba­sın­cı de­ği­şik­lik­le­ri, bron­şit, dö­kün­tü,her­pe­tik dö­kün­tü, ku­lak ağ­rı­sı, sı­cak bas­ma­sı, lo­kal ödem, ki­lo ar­tı­şı,ekst­ra­sis­tol­ler, hi­per­tan­si­yon, pal­pi­tas­yon, gast­rik ül­ser, ağızku­ru­lu­ğu, gaz, gin­gi­vit, dis­fa­ji, anor­mal dış­kı, ti­ro­id bo­zuk­luk­la­rı,lenf be­zi du­yar­lı­ğı, tat al­ma bo­zuk­lu­ğu, anor­mal gö­rüş, disp­ne, pa­res­te­zi,ha­fı­za za­yıf­lı­ğı, kas se­ğir­me­si, kon­füz­yon, aji­tas­yon, iş­tah art­ma­sı,ba­cak kramp­la­rı, mig­ren, ka­şın­tı, ter­le­me ar­tı­rı­şı, ür­ti­ker ve ak­negi­bi is­ten­me­yen et­ki­le­rin gö­rü­le­bil­di­ği bil­di­ril­miş­tir.

Etkileşim.: Si­ga­ra içi­mi­nin en­zim en­dük­si­yo­nuyo­luy­la an­ti­pi­rin, ka­fe­in, est­ro­jen­ler, de­me­til­di­aze­pam, imip­ra­min,li­do­ka­in, ok­sa­ze­pam, pan­ta­zo­sin, fe­na­sa­tin, te­ofi­lin ve var­fa­ringi­bi ilaç­la­rın me­ta­bo­liz­ma­sı­nı ar­tır­dı­ğı dü­şü­nül­mek­te­dir. Ni­ko­tin,pro­pok­si­fe­nin anal­je­zik et­kin­li­ği­ni, fu­ro­se­mi­din di­üre­tik et­ki­si­ni,propranololun far­ma­ko­lo­jik et­ki­le­ri­ni ve H2 an­ta­go­nist­le­ri­ninül­ser iyi­leş­ti­ri­ci et­ki­le­ri­ni azal­tır. Si­ga­ra içi­mi ve ni­ko­tindo­la­şım­da­ki kor­ti­zol ve ka­te­ko­la­min­le­rin dü­zey­le­ri­ni ar­tı­ra­bi­lir.Ni­fe­di­pin, ad­re­ner­jik ago­nist­ler ve ad­re­ner­jikblo­ker ilaç­la­rın do­zaj­la­rı­nı ayar­la­mak ge­re­ke­bi­lir.

Doz Önerisi: Ni­co­ti­nell TTS: Te­da­vi sı­ra­sın­da hiç si­ga­ra içil­me­me­li­dir!Gün­de 20’den faz­la si­ga­ra içen­ler için te­da­vi­ye gün­de bir kez Ni­co­ti­nell TTS 30 cm2 ile baş­lan­ma­sı öne­ri­lir. Göv­deve­ya üst ko­lun tüy­süz de­ri­si­ne uy­gu­la­nır. 20 ta­ne­den az si­ga­raiçen­ler Ni­co­ti­nellTTS 20 cm2 ile baş­la­ma­lı­dır­.

12. Gün bugün. Vatana millete hayırlı olsun :smiley:

Canım istemiyor dersem yalan olur. Arada sigara tutanlara "Bıraktım" demek kendi ağzıma yabancı geliyor. :D
Ama durum çok da vahim değil.
Yeni atasözüm var hatta..

"İste zengin ol ister fukara, Her yemekten sonra at sakızı ağıza..."

Nikotinli :p

Kutluyorum seni, iradene hayran kaldım. Darısı başıma ama ben henüz düşünme aşamasındayım. İş yerinde de herkes içiyor ne yazık ki :( ama ramazan ayı bırakmak için iyi bir fırsat olacaktır benim için. Şimdiden kendimi o fikre alıştırmaya çalışıyorum. :smiley:

Nikotinli sakızı sigarayı ilk bıraktığım günlerde kullandım ama sakız olmadığı zamanlar sigara canım istiyordu ben hem nikotinli sakızı hemde sigarayı bıraktım yarın 8. ayımı kutlayacağım :smiley:

Ben daha önceleri iki kez denemiştim bırakmayı. İlki 8 ay sürdü, ikincisi 19 gün :(. İlk bıraktığımdan sonra tekrardan başlamakla büyük hata ettim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri