87 model 110 kasa benzinli aracıma sandık motor atmaya karar verdik. Önce satıp orjinal 300tdi alma niyetindeydik ama kendimize göre sebeplerden dolayı sandık motor alıp araca takarak sıfır km araç yapmak daha mantıklı geldi. Hazır konusu açılmışken benzinli araca dizel motor işletmesi konusundaki sorularada cevap vereyim. Onay kurumu TSE dir ve tse de diyorki "tadilat yönetmeliğinde BENZİNLİDEN DİZELE TADİLATLARDA motor biloğunun yeni olması durumunda fatura vs. evraklarla ısptlanması durumunda projeniz onaylanacaktır" bu cümleyi direk tse den kopyalamış paylaşan kişi. Gidip itü den kağıt alıyoruz aldığımız motorunda eski yada yeni olması önemli değilmiş faturalı olması gerek sadece faturasız motor ise işletemiyoruz. Daha sonra otokar dan rapor alıyoruz bu aracın yani Land Rover Defender ın orjinal olarak fabrika çıkış dizel motoruda vardır tarzında bir rapor ondan sonra olay çözülüyor. Eğer Defender sadece benzinli olarak üretilseydi ozaman dizel motor koyamıyorduk sanırım ama dizelide olduğu için işletebiliyoruz. Bu konu bu şekildeymiş bildiklerim bukadar yani. Geleyim asıl konumuza araca puma veya bd30 tarzı bi motor koymak istemiyoruz çünkü bu motorlar land rover ın orjinalinde yok araç tamamen orjinal ve sıfır km olsun istiyoruz. Ben Defender ın orjinal td5 motorlusu olduğunu yeni öğrendim bunu öğrendikten sonrada listeye td5 de katıldı. Yoksa tek seçeneğimiz 300tdi dı oda orjinalinde var diye. Madem orjinalde td5 i de var bu aracın ozaman onuda düşünebiliriz artık. Tartışmasız td5 300tdi dan daha performanslı ancak biri mekanik biri elektronik. Aracı kullanım amacımız safari uzun yol ve yeri geldiğindede ufak tefek off road macerası.Ancak gidipte off road yarışlarına katılma gibi bi amacım yok maksat beni arazide yolda bırakmasın ki bırakmaz çünkü o bir defender .) ve uzun yolda performanslı rahat sorunsuz bir araç olsun. Araç ömürlük olucak yani yaptıktan sonra satma gibi bir niyetimiz yok motoruda sıfır km alıcağmız için herşeyi sorunsuz çalışır vaziyette olucak bize düşen araca takıp tepe tepe binmek. Bunu göz önüne alırsak siz olsanız hangisini tercih ederdiniz sıfır km 300tdi mı yoksa sıfır km td5 mi ve hangi sebeple?