Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,216
devam

DSCN4541.JPG

DSCN4542.JPG

DSCN4543.JPG

DSCN4544.JPG

DSCN4547.JPG

Etiketler

Çavuşin de de yine oyma kilise ve şapellerden oluşmuş.Çavuşin kilisesi de altta mutfak ve toplanma kısmı ikinci katta ise resimlerle oluşturulmuş ayin kısmı bulunmakta.Tüm yöredeki Kiliselerin içinde genelde mineral boya kullanılmış.Kiliselerde zamanında define arama,güvercin gübresinden almak için güvercinlik ve bazı mineral boyalı kiliselerde ise bu bölgede uygulanan mübadelede giderken resimlerden bazılarının kazınarak oyulması sonucu tahribat olmuş.

DSCN4663.JPG

DSCN4665.JPG

DSCN4669.JPG

DSCN4671.JPG

DSCN4675.JPG

Zelve çeşitli (yağmur Rüzgar ve insan ) erozyonlar sonucu oluşmuştur.Bunda kayaların sertlik derecelerinin ve kaya yapılarının farklı oluşmasından değişik görüntüler oluşmuştur.Görselleri atarken bukadar yeri bana hiç sorunsuz gezdiren yarenimide unutamadım.

DSCN4616.JPG

DSCN4620.JPG

DSCN4622.JPG

DSCN4624.JPG

DSCN4629.JPG

Avanos içinden geçen Kızılırmak ve topraklarındaki minerallerden dolayı toprak işleme sanatı gelişmiştir.Nehrin verdiği nemden dolayı tarım biraz daha fazla ve en güzel atların yetiştirildiği bölge.
İki gecede Avanosta kaldım.Bu gezim süresince dışarıdan hiç elektrik almadan gece televizyonumu seyrettim.Isıtıcım ise inanın çok harika çıktı.Tekrar olacak ama sağol Levent.Eğer Erciyeste de sıkıntı yapmasa benden tam not alacak.Bu sabah uyandığımda çok güzel bir hava ve güneş vardı.Akşam yağan yağmurdan oluşan gölette serçeler banyolarını yapıyordu.Görselleri onun için attım kusura bakmayın.
Nasipse Cuma günü Ürgüp te olmak üzere yola çıkacağım.

DSCN4585.JPG

DSCN4580.JPG

DSCN4578.JPG

DSCN4563.JPG

DSCN4588.JPG

Güzel fotoğraflar ve anlatımınız için çok teşekkürler hocam; adım adım Kapadokya'yı izlemeyi sürdürüyoruz. :smiley:

Cavid Sezen

Cavit hocam teşekkür ederim.Ben bu geziden önce 3 defa okul gezileri ile gelmiştim.Fakat bu bölgede mübadelenin bukadar çok uygulandığını bilmiyordum.Bu gezim çok şey kazandırdı.
Levent temennilerin için teşekkür ederim.Gürcistandaki mazotu arıyorum.Fakat şuanda memnunum.1500 km yol aldım.Kayseriden netarafa belli değil.Adana tarafınada inebilirim.

Ürgüpten Mustafa Paşaya geçtik.Burasıda mübadele olmuş.Kalan kilise ve diğer yerler hor kullanımdan dağılmış.Yeni toparlanmada.

DSCN4806.JPG

DSCN4807.JPG

DSCN4809.JPG

DSCN4814.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,591
Kaydolan Son Üyemiz
dırzo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR