Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,216
görsellere devam

DSCN4060.JPG

DSCN4061.JPG

DSCN4064.JPG

DSCN4070.JPG

DSCN4072.JPG

Etiketler
Daha sonra Nevşehir kalesine çıktık.Kale çevresinde kentsel dönüşüm uygulanacağından gecekondular yıkılmış.Çevre sanki savaş alanı.Kaleye girdiğimde Nevşehir ayaklarınızın altında kalıyor.
Nevşehir il merkezinin güneybatısındaki bir tepe üzerinde kurulmuş olan Nevşehir Kalesi Selçuklular döneminde, Bağdat'a giden kervan yolunun korunması amacıyla inşa edilmiştir. Nevşehir'in eski yerleşim yerinde, sağlam bazalt kütleli bir tepenin üzerinde bulunan kale, Osmanlı döneminde Damat İbrahim Paşa tarafından onarılmış ve cumhuriyet döneminde de yeniden restore edilerek tahrip olmaktan korunmuştur.

Sur duvarları genelde sağlam olup, kale girişi güneybatı yönündedir. Son olarak da 1966-1979 yıllarında onarılmıştır. Kale kesme taş ve moloz taştan yapılmış olup, beşgen planlıdır. Sur duvarları dört burçla takviye edilmiş, üzerinde de 42 mazgalı bulunmaktadır. Kalenin ön ve arkasında iki ayrı giriş kapısı vardır.

DSCN4168.JPG

DSCN4170.JPG

DSCN4171.JPG

DSCN4173.JPG

DSCN4176.JPG

Nevşehir merkezde Damat İbrahim paşa külliyesini ve külliye içindeki Kurşunlu camii İbrahim paşa medresesi ve hamamı görselledim.Kitabesi olan eserleri genelde kitabelerini yayınlamayı tercih ediyorum.

DSCN4133.JPG

DSCN4132.JPG

DSCN4142.JPG

DSCN4144.JPG

DSCN4150.JPG

Daha sonra Nevşehir konağına gittik fakat kapalı olduğundan içini gezemedim.Aynı park içinde bulunan hanım konağına gittik.İyi bir çalışanı bize bölgeyi anlattı.Konağın içi sade ve güzel döşenmişti.Birer kahve sohbetinden sonra oradan ayrılarak Nevşehir müzesini gezmeye gittik.

DSCN4182.JPG

DSCN4185.JPG

DSCN4191.JPG

DSCN4206.JPG

DSCN4205.JPG

uç hisar:Uç hisarda yerleşim yeri merkezinde ve kaya oymaları ile güvenlik için oluşturulmuş. Kaleye giderken soldaki çini satıcısının ilgisi gezenbilir nedir diye sorması sonucu oluşan dostluk anısına fotoğrafını kullandım.

DSCN4360.JPG

DSCN4362.JPG

DSCN4395.JPG

DSCN4408.JPG

DSCN4419.JPG

Göreme O bölgenin rahip ve rahibelerin yetiştirildiği ve halkın ibadet görevlerini yaptıkları kilise ve şapellerden oluşmakta.Burada Açıkhava müzesi dışındaki tokalı kilise iç yapısı ve resimleri ile en güzel kiliselerden biridir.Bu bölgede yaşayan halkın ibadet için toplandığı kilise.İçerde fotoğraf çekmek yasak olduğundan flaşsız izinle bir tane çekebildim.Diğer kiliselerin açıklamaları görsellerin önünde olarak verdim.Göreme nin içinden seyir tepesine çıktım.Oda ne tüm ova ve ilçe ayaklarınızın altında ve tam karşınızda Erciyes.Hava çok güzel ve açık olduğu için Erciyes çok güzel görünüyordu.

DSCN4437.JPG

DSCN4440.JPG

DSCN4447.JPG

DSCN4448.JPG

DSCN4436.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,591
Kaydolan Son Üyemiz
dırzo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR