Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,214
devam

DSCN4810.JPG

DSCN4845.JPG

DSCN4822.JPG

DSCN4824.JPG

DSCN4832.JPG

Etiketler

Mustafa Paşadan Ürgüp e dönerken yolda el sanatları sergi ve satış mağazasını gezdik.Yeraltına kaya oyularak yapılan taş işleme atölyesi.Atölye sorumlusu Fatih beyle görüştüğümüzde ve sitemizde yayınlama istediğimde gezenbilirden gelen misafirlere özel indirim uygulayacaklarına dair söz aldık.Tüm ürünler garanti sertifikası ile satılmakta.Yolu düşenlerin gezmesini öneririm.

DSCN4848.JPG

DSCN4849.JPG

DSCN4852.JPG

DSCN4856.JPG

DSCN4863.JPG

oradan Kayseriye döğru yola çıktık.Kayseri ye girerken önce Erciyes karşıladı daha sonra karavancı dostlar Tunay Tugay çifti ile buluştuk.Nasipse yarın Erciyesten Kayseri gezisine başlıyacağız.

DSCN4874.JPG

DSCN4890.JPG

DSCN4891.JPG

DSCN4899.JPG

DSCN4900.JPG

Bizi ziyaretleri ile,Gururlandıran, sevindiren,mutlu eden, Abileri,mizin ve Ablaları,mızın arasına bir yenileri daha katıldı. Ahmet abi Aysel abla, gezi plan,ları arasına bizleri ziyareti,de ekleyerek onurlandırdınız sizlere burdan bir kez daha teşekkür ederiz..

Birde Ahmet abi gercekten iyi bir doğa gözlemcisi imiş,ki. Bir önceki sayfada 4747 nolu resmi herkes yakalayamaz demek,ki bölgeyi iyi gezmiş.

TUGAY58' Alıntı:
Birde Ahmet abi gercekten iyi bir doğa gözlemcisi imiş,ki. Bir önceki sayfada 4747 nolu resmi herkes yakalayamaz demek,ki bölgeyi iyi gezmiş.
Kardeşim sen hakikatten bu karavan aleminin bulunmaz bir dostusun her helen arkadaşımıza erinmeden onlarla güzel dostluklar kuruyorsun..İyiki varsınız yeni yılınızı en iyi dileklerimle sağlıklı ve mutlu geçsin Saygılarımla

Canım abi,O abilerimin ve ablalarımın,kardeşlerimin iyiliklerinden, e birazda serde yiğidoluk var hani sevgi ve saygılarımla Ayhan abi..

Evet dostlar bugün itibarı ile zorunlu KIrıkkale ikamete geçtik.Kırşehir i bile gezmemize babaanneden izin çıkmadı.Hacıbektaşı gezdim ve babaanneyi tutabilene aşkolsun.Torun sevgisi beni bile ezdi geçti.
Gezi yazılarımda Kayseri de kalmıştım.Bizleri Kayseri ye 30 km kala önce Erciyes daha sonrada Tunay Tugay çifti karşılayarak her konuda yardımcı olan Tunay Tugay çiftine birkez daha teşekkür ediyorum.Beraber Erciyese çıktık.Daha sonra da şehir içinde tarihi yerleri gezmeye başladık.Bazılarını birlikte bazılarınıda eşimle birlikte gezdik.Kitabesi olan eserleri önce kitabesini yayınlamaya devam edeceğim.

DSCN4892.JPG

DSCN4896.JPG

DSCN4902.JPG

DSCN4904.JPG

DSCN4905.JPG

Erciyesten inerken parkta hafif bir mangal partisi yaptık.Tabi pankartımızıda unutacak değildik.
Kayseri de Selcuklulardan kalan eserler genelde merkezde meydan çevresinde .Zeynel Abidin Türbesi,Hunat hatun camii ve külliyesi,Sahabiye medresesi,Ulucami,Melik Mehmed gazi türbesi,Gevher Nesibe medresesi,Seyyid Burhaneddin türbesi ve diğerleri gibi.Şimdi görselleri kitabeleri ile vereceğim.

DSCN4929.JPG

DSCN4932.JPG

DSCN4933.JPG

DSCN4935.JPG

DSCN4938.JPG

Ok burcu,Atatürk heykeli ve saat kulesi olan meydanı,Kayseri kalesi.Gerçi kale içine yapılan dükkanlar nedeni ile biraz özelliğini yitirmiş.Surlar restore edilmiş.

DSCN4940.JPG

DSCN4941.JPG

DSCN4942.JPG

DSCN4946.JPG

DSCN4944.JPG

Şimdi yayınlıyacağım fotoğrafları yayınlamaktan üzüntü duyuyorum.Kayseri tam merkezde ve Hunat Hatun camisi ile karşı karşıya olan bir türbenin İçinin neden böyle bakımsız ve pejmurde olduğuna akıl erdiremedim.Bu üzüntümüde Sayın Cumhurbaşkanımızln şahsına mail yollıyarak üzüntümü paylaştım.İnşallah yanılmam ilgilenirler.Tugay arkadaşımızdan daha sonra bilgi almaya çalışacağım.

DSCN4981.JPG

DSCN4983.JPG

DSCN4982.JPG

DSCN4986.JPG

DSCN4988.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,591
Kaydolan Son Üyemiz
dırzo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR