Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,218

Etiketler

Mustafa Paşadan Ürgüp e dönerken yolda el sanatları sergi ve satış mağazasını gezdik.Yeraltına kaya oyularak yapılan taş işleme atölyesi.Atölye sorumlusu Fatih beyle görüştüğümüzde ve sitemizde yayınlama istediğimde gezenbilirden gelen misafirlere özel indirim uygulayacaklarına dair söz aldık.Tüm ürünler garanti sertifikası ile satılmakta.Yolu düşenlerin gezmesini öneririm.

oradan Kayseriye döğru yola çıktık.Kayseri ye girerken önce Erciyes karşıladı daha sonra karavancı dostlar Tunay Tugay çifti ile buluştuk.Nasipse yarın Erciyesten Kayseri gezisine başlıyacağız.

Bizi ziyaretleri ile,Gururlandıran, sevindiren,mutlu eden, Abileri,mizin ve Ablaları,mızın arasına bir yenileri daha katıldı. Ahmet abi Aysel abla, gezi plan,ları arasına bizleri ziyareti,de ekleyerek onurlandırdınız sizlere burdan bir kez daha teşekkür ederiz..

Birde Ahmet abi gercekten iyi bir doğa gözlemcisi imiş,ki. Bir önceki sayfada 4747 nolu resmi herkes yakalayamaz demek,ki bölgeyi iyi gezmiş.

TUGAY58' Alıntı:
Birde Ahmet abi gercekten iyi bir doğa gözlemcisi imiş,ki. Bir önceki sayfada 4747 nolu resmi herkes yakalayamaz demek,ki bölgeyi iyi gezmiş.
Kardeşim sen hakikatten bu karavan aleminin bulunmaz bir dostusun her helen arkadaşımıza erinmeden onlarla güzel dostluklar kuruyorsun..İyiki varsınız yeni yılınızı en iyi dileklerimle sağlıklı ve mutlu geçsin Saygılarımla

Canım abi,O abilerimin ve ablalarımın,kardeşlerimin iyiliklerinden, e birazda serde yiğidoluk var hani sevgi ve saygılarımla Ayhan abi..

Evet dostlar bugün itibarı ile zorunlu KIrıkkale ikamete geçtik.Kırşehir i bile gezmemize babaanneden izin çıkmadı.Hacıbektaşı gezdim ve babaanneyi tutabilene aşkolsun.Torun sevgisi beni bile ezdi geçti.
Gezi yazılarımda Kayseri de kalmıştım.Bizleri Kayseri ye 30 km kala önce Erciyes daha sonrada Tunay Tugay çifti karşılayarak her konuda yardımcı olan Tunay Tugay çiftine birkez daha teşekkür ediyorum.Beraber Erciyese çıktık.Daha sonra da şehir içinde tarihi yerleri gezmeye başladık.Bazılarını birlikte bazılarınıda eşimle birlikte gezdik.Kitabesi olan eserleri önce kitabesini yayınlamaya devam edeceğim.

Erciyesten inerken parkta hafif bir mangal partisi yaptık.Tabi pankartımızıda unutacak değildik.
Kayseri de Selcuklulardan kalan eserler genelde merkezde meydan çevresinde .Zeynel Abidin Türbesi,Hunat hatun camii ve külliyesi,Sahabiye medresesi,Ulucami,Melik Mehmed gazi türbesi,Gevher Nesibe medresesi,Seyyid Burhaneddin türbesi ve diğerleri gibi.Şimdi görselleri kitabeleri ile vereceğim.

Ok burcu,Atatürk heykeli ve saat kulesi olan meydanı,Kayseri kalesi.Gerçi kale içine yapılan dükkanlar nedeni ile biraz özelliğini yitirmiş.Surlar restore edilmiş.

Şimdi yayınlıyacağım fotoğrafları yayınlamaktan üzüntü duyuyorum.Kayseri tam merkezde ve Hunat Hatun camisi ile karşı karşıya olan bir türbenin İçinin neden böyle bakımsız ve pejmurde olduğuna akıl erdiremedim.Bu üzüntümüde Sayın Cumhurbaşkanımızln şahsına mail yollıyarak üzüntümü paylaştım.İnşallah yanılmam ilgilenirler.Tugay arkadaşımızdan daha sonra bilgi almaya çalışacağım.

Evet daha fazla iç resimlerini vermek istemedim.Dışardan görüntü ve sahabiye medresesi.