Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 703,793

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Teşekkürler Ulaş ,

Kastamonu etkinliği için malzeme planı yaptın mı.??
Bu yürüyüşte full malzeme ile mi yürünecek yoksa. Afyon-İzmir Zafer yürüyüşü gibi günübirlik çantalar ile yürünerek malzemeler başka bir vasıta ile kamp atılacak yere mi nakledilecek ?
Bilgin var mı.?

Evet, Murat abi,
Malzeme planı yaptım. Hatta çadır-tulum-mat setini aldım bile. Çok pahalı birşey almadım ama sanırım eskitmek için birkaç etkinliğe daha gitmem gerekecek ;D ;D ;D
Bildiğim kadarıyla full malzeme yürünmeyecek. Dediğiniz gibi günübirlik çantalarla yürünecek. Yani umarım :smiley: Yoksa canım çok yanacak ;D ;D ;D

Malzemeler hayırlı olsun.
Full malzeme ile yürüyerek kamp atmak istediğin zaman haber ver yeter.
;D

Güzelbahçe Kuzgunoluk ya da Gavuroluk da kamp atabiliriz. :smiley:
Behzat düzü de uygun

Teşekkürler,

Gerçi tulumu evde bir denedim, 5 dakika içinde beynim döndü. Ciddi ciddi yapamayacağımı düşündüm ama bakacağız artık... :smiley: Çok sıkıntılı birşeymiş o. AMa becerebilirsem memnuniyetle...

Yazın tulumu sadece çadırın içine ser örtü niyetine kullanırsın. Full içine girmen şart değil.
Kışın karda kamp yaparken zaten mecburen gireceksin.
;D

PHOT0022.jpg

Kar üstünde değil mi? :smiley: E tabi o zaman tulumun içine değil, çadırı bile üstüme sarıcam :smiley: :smiley:
Bu arada elim değmişken onu da sorayım. Mustafa abi (Erbil) çadır altına sermeye kalın muşamba alırsan iyi olabilir demişti. Bunu nereden edinebilirim? Siz biliyorsunuzdur?

Çadır branda yapan yerlerde bulabilirsin.
Karabağlar civarında çok. Dedak ın karabağlar servis durağını geçince çok miktarda Çadır brandacı var.
Dur dur buldum. Sana çok daha yakın.
Üçyol metro yakınlarında oturuyorsun.
Seçkintaş BİM sırasında bir adet Çadır brandacı vardı. (Eşrafpaşa Lisesine gelmeden)
2,0 * 2,0 metre boyutlarında olsun.
Brandaların eni 2,0 metrede oluyor.
Brandanın kenarlarını kıvırıp diktir. 4 köşesi ile kenarların ortasına kuş gözü çaktır.(Toplam 8 adet)
Kuş gözü ne dersen ;
Ayakkabı bağcılarının geçtiği metal çerçeve :smiley:
Daha büyükleri var.
Brandayı gölgelik yada yağmurluk tentesi olarak kullanmak istediğinde bu kuş gözleri vasıtası ile ağaçların arasına gerebilirsin.

İşte budur :smiley:
Tam bilgiye ulaşacağımı biliyordum :smiley: Doğru BİM'in sırasında vardı. Umarım bu da çantaya koyabileceğim büyüklükte olacaktır ki, hiç sanmıyorum :smiley: Bu arada o deliklere kuşgözü deniyor ha :smiley:
Çok sağolun... Umarım bu kıllığa rağmen sağlam döneceğim. :smiley: Son bir hafta daha başınızı ağrıtırım artık...

Branda 2,0* 2,0 ölçülerinde yada kendi satın aldığın çadırın taban ölçüsünden 30 cm daha uzun kestirt.
Brandalar 1,0 - 1,5 - 2,0 - 2,5 metre enlerinde oluyor. Mesela benim brandam 2,0 m en * 2,4 m boy.
Senin çadırının ebatlarından daha büyük olursa fazlalıkları, çadır kenarlarında çadıra doğru kıvırırsın biraz. Çadırın altına taş toprak ve yağmurlu havalarda su ve çamur girmesini önlersin.
Çadırın kapısının önünde de biraz fazlalık pay bırak.
Akşam çadıra girip kapı önüne oturduğunda pet şişe su yardımı ile ayaklarını yıkamak kolay olur.
Komik gibi geliyor ama 6-7 saat yürüdükten sonra ayakları biraz rahatlatmak şart.
Bu arada malzeme listenin en başına bir adet sandalet koy.!

Bu muşamba (bu arada muşamba mı olacak? branda mı? (AYrıca 2x2 olursa biraz fazla yer kaplamıyor mu? Nereye koyuyorsunuz bunu? Ben ddaha mat'ı bağlayacak yeri bulamadım :smiley: )) işi düşündüğümden daha kritik ve süreçli bir işmiş yani :smiley:

Mustafa abi de, ya sandalet al yada hem 2. ayakkabı, hem de terlik demişti. Sanırım sandalet, 2 parça taşımaktansa daha anlamlı olacak... Bu arada sandalet gün boyunca yanimda mi duracak? Yoksa kamp çantasında dursa yeterli mi?

Branda dersin satıcı anlar. Ne çok ince ne çok kalın.
Çadır ölçülerinden daha büyük olması şart Ulaş.
Branda 2,0 * 2,0 m ölçülerinde olduğu zaman 4'e katlayıp rulo haline getirinca Çantanın yanına bağlanabiliyor.
Tabii sende 65+10 Lt.lik çanta yoksa işin iş.

Sandalete gelince ; Yanına hem dağ ayakkabılarını al hemde Sandalet.
Yürürken dağ ayakkabılarını kullan. Sandaletlerde çantanda olsun. Kolay parkulrarda (Orman içi yol - köy yolları) dağ ayakkabılarını çıkarıp sandaletleri giyersin.
Direkt sandalet ile yürümeyi düşünme. Dik yamaç traversleri yaptırırlarsa zorlanırsın.
5 gün sürecek bir etkinlik bu.

Öyleyse teyid etsem: Çantaya bağlanacak malzeme > Çadır - Mat - Branda (Hadi çadırı çantanın alt-öne bağladım. Mat'ı üst-öne (başlığın önüne) bağladım. Muşambanın yerini tam bulamadım)
Kamp çantam 60+10 galiba ama en azından o klasmanda bir çanta olduğunu biliyorum. Doğru numara 65 ise öyledir. Brandayı çadırın altına sereceğim derim, herhalde anlar...
Ayakkabı için de dağ ayakkabılarım ayağımda gideceğim zaten, bir de sandalet aliyorum. Herhalde başka ayakkabı gerekmez :smiley: Yani umarım :smiley:
Başka da aklınıza, "heryerde yazmaz" birşeyler gelirse memnun olurum :smiley: (Bu arada söyleyeyim, gezenbilirin kamp bölümünü ayrıca okuyorum, onları sormamaya çalışacağım :smiley: )

Ulaşcığım ben yeşil tapi mat kullanmıyorum.
Onun yerine ince plaj minderi kullanıyorum bu nedenle Çadırın alt brandası ile plaj minderim çantanın sağında boydan boya dururken , solunda 2 kişilik çift kat çadırım bağlı duruyor.
Çantanın üstünde ya da altında extra bir şey olmuyor.
Tabii bu çantanın özelliğine bağlı birşey.
:smiley:

Tapi, tapi, tapi de ben mat aldım ;D ;D ;D İşin şakası, kalın, hafif dev gibi bir matım var :smiley: Nasıl sığdıracağım, düşünüyorum :smiley:
Sanırım benim çanta yandan değil önden bantlı, ya da bilmiyorum, bu akşam yan bantlarına bir bakarım.
Bu arada bu akşam brandacıya bir giderim, umarım çok kalın ve pahalı değildir :smiley: Bir ayda yeteri kadar para verdim, ki daha da vereceğim, bakalım hesap nasıl kapanacak :smiley:

İzmir Körfezinde gün batışı ;

zmirKrfezGnBat.jpg

Aynı fotoğrafı iki kez bilerek yerleştirdim. Biri IMG kodları ile oluşturulmuş. Diğeri ise Doğrudan foruma yüklenmiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR