Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 697,003
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Hah, Tükkan açılmış... Günaydın...

Dün biraz toplantı yoğunluğunda pek giriş yapamadım. Akşam dahil o toplantı senin, bu toplantı benim. (Nedense beni akıllı birşey zannediyorlar galiba, her toplantıya çağırıyorlar :smiley: Benim aklım bana yetmiyor, aklı olan adam zaten 7 saat dağ-bayır yürür mü ya? ;D ;D ;D )

Ayrıca bu aralar bir ben, bir jargondeath... Alemin gevezesi olduk. Millet de diyecek ki, biz çalışıyoruz, bu ikisi oturuyor galiba... Haydi tembeller çıkın ortaya ;D ;D ;D

Etiketler

:smiley: Bütün ekibe günaydın  :smiley: Az Kaldı hep beraber sayıyoruz. 23 saat 33 dakika 56 55 54 ...... sn ( Cumartesi saat 9:00 da doğada olucak şekilde hesaplanmıştır. ) :smiley:

Ulaş üstad ben metodu buldum kimsecikler yoksa board oyununda milletle yarışıyorum. ordada kimse kalmassa daha öncede örnekleri vardır bakınız önceki mesajlarım. kendi kendime başlıyorum konuşmaya. ama kısa sürüyo çünkü sizler gelip yazdıklarımı okuyorsunuz. :smiley: o yüzden buraya yazılanlar suya yazılanlar gibi değil. payalaşıyoruz herkesle üye olan olmayan herkesle hemde :smiley:

Murat üstad güzel temennilerin içinde '' Amin '' teşekkürler.

Temenniler için birşey değil.

Zerrin, Burhaniye Ören'de.Yarın İzmir toplantısı için İzmir'e gelecek. 3 saatlik yol.(Menemen'e kadar)
Esra, Kayseriye doğru yola çıktı. Dedesi rahatsızlanmış.
Nuran ve Semra yoğun çalışıyorlar.
Ömer evde uyuyordur. :smiley:

Ulaş hocam yarınki toplantıya sen neden gelemiyorsun.?

Üstadım günaydın,

Ben başka bir forumda kendi kendine sohbet eden, kendisiyle kavga eden, hatta kendisiyle kavga ederken araya girip kendisini ayıran adam gördüm ;D ;D ;D Bu daha hiçbirşey :smiley: (Gülmek istediğimiz bir zaman anlatırım o yazıları da ;D )

Bu arada haftasonu (herşey planladığım gibi giderse, ki genelde gitmez ;D ) Foça'daki yürüyüşümü yapmaya çalışacağım. YOlda ölmezsem ;D salı anlatırım :smiley: Dün gönderdiğiniz linkten baktım, 6:00 gibi hava aydınlanıyor galiba ama anlamadığım birşey var: İmsak nedir? (Dini anlamını öğrendim de, güneş açısından bir anlamı var mı? Varsa İmsak 4 gibi diyor da, acaba daha erken şansım olur mu diye düşünüyorum ??? )

Bu kadar insan gelebiliyorken garip değil mi? Aslında uzun zaman denk gelme ihtimalim az olacak bir çok insan geliyorken gelmek isterdim ama bu haftasonum biraz karışık... Kısaca hali şu; Eşim ve kardeşimin eşi yazlığa gittiler 2 gün önce, bugün beni ve kardeşimi bekliyorlar. Bu akşam Foça'Ya gitmem gerekiyor, yarın İzmr'e dönüp toplantıya katılıp, sonra Foça'ya dönmem, Pazar İStanbul'dan arkadaşım gelecekse İzmir'e yine dönmem, sonra Pazar akşamına Foça'Ya dönmem, Pazartesi Foça'da kalıp, Salı erkenden İzmir'e gelmem gerekiyor... (Bu planda Cumartesi akşamı Kardeşimin doğumgünü kutlaması, CUmartesi günü yüksek ihtimalli bir aile ziyareti, Pazar günü yapılacak Foça'lar-arası yürüyüşü geçmiyor bile ;D ) (Ayrıca bu kısaca anlatımı :smiley: )

BU planı aklımda tutmak için bile çok fazla RAM Harcıyorum :smiley: :smiley: Tatil mi yapıyorum, yoksa ip üstünde miyim bilmiyorum?
Kusuruma bakmazsanız, bu seferlik katılamıyorum. Her türlü cezaya/fırçaya ;D ;D ;D razıyım... :( :(

Ulaş üstad ben bunuda bir araştırıyım ama ben genede gezinizi ilerleyen bir zamanda ve doğada yapmanız taraftarıyım. Aklımız sizde kalıcak gene geçen seferde bu gezinizden sizi caydıramadığım yada caydıracak şeylere baskı yapamadığım için kendime kızmıştım. Yani malzemeyle everste çıkmak bundan daha az tehlikelidir ( Araç ve trafik yok hava sıcaklığıda biraz (-) seviyelerdeya ondan :smiley: ) Olumsuz çok şey var ama bunlardan kaçmak çözüm değil heleki akınıza koyduysanız. trafikte bir şekilde bulunacağınız için diğerlerinin hatalarınıda tolere etmek zorunda kalacaksınız. çok dikkatli olmanız yeterli olmıya bilir. kayalık bölgelere dikkat dönemeçlere özen, kenar mahaldeki hayvalara heleki tehlikeli olnlar için bir sopa. Birde gerçekten tehlike artarsa yarıda kesilmesi taraftarıyım. zerri hanımda 9 kadar yürünebileceğini daha önceki mesajlarında yazmıştı.

yok yahu, korkmayın o kadar. O yolu yıllardır arabayla çok katettim. Yapacağım işi biliyorum merak etmeyin ;D ;D ;D Tek çekincem sıcak şu anda. Ve zamanında bırakmam gerektiğinin farkındayım. Laf arası, Bana DEDAK'ta Mustafa bey'in ilk öğrettiklerinden birisi; kolay kolay vazgeçmemek ama vazgeçme zamanı geldiğinde de hırslanmamaktı. (Sanırım iyi dağcılık; vazgeçmesi gerektiği yeri iyi farkedip zamanında vazgeçebilme becerisini de gerektiyor? :smiley: ) (Ve bunun zor uygulanır bir yetenek olduğunu biliyorum)

Bu yüzden Salı günü gelip 5 km yürüdüm ama sıcaktan/trafikten/vs. çekinip yarıda kesip, geçen dolmuşlardan birine binip döndüm demeyi de biliyorum. Bundan çekinmem :smiley: :smiley: (veya sabah kalkıp, ben bunu bugün yapamayacağım diyip yola çıkmamayı bile başarabilirim...)

Akıl sağlığımın yerinde olduğuna garanti veremeyebilirim ama sonuçta salak değilim canım ;D ;D ;D ;D

Üstad sadece seni düşündüğündem. yoksa böyle birşey düşünmedim. yanlış anlaşıldııysada özür dilerim :smiley:

Neyse üstad. Canlar sağolsun biz birmizi biliyoruz ben nezaketen olma ihtimalini göz önünde bulundurdum sadece . Konuyu değiştirelim bari sorma 2 numaraı adaya ( alamadığım botlar) kısa olanına zam gelmiş hemde azımsanmıycak kadar 50 YTL. biz indirim beklerken yeni sezona girmişler bile sorma :(

Uzun olan yani bir numarada sorun yok. ( çok uzadı ama yapaçak bir şey yok gezi organizasyonlarıda kaçıyo tabi bu arada canlar sağolsun napalım) zamberlan hakkında bilgin varmı merrelle göre  ( arada sorıyim bari hemencek kimse görmeden yoksa teknik soru :smiley: )   

Fatih bey, merhaba, size özel gibi yazıyorum ama herkes de okusun istiyorum ;)
Cumartesi akşamı işiniz yoksa size bir iş çıkarayım mı? :smiley:
Ankara'Nın neresindesiniz bilmiyorum ama sanirim Segmenler Parki cok uzak degildir? :smiley: :smiley:

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=e6faed32-4f46-4593-abff-72f50d89da2a

Pazartesi gunu bizimle paylasmak icin yaniniza fotograf makinesi/cep telefonu alip dener misiniz? ;D ;D ;D
Yanınıza bir kalem ve küçük bir hediye de almayı unutmayın :smiley: (Toka/rozet falan sığacaktır sanırım?)
Yukarıdaki linkteki anlatımdan kafanıza takılan olursa lütfen paylaşın birlikte çözelim ;D

Nasıl emrivaki ??? ;D ;D Umarım kızmadınız ;)
[attachment=1]

Markalar konusunda çok bilgim yok da, benim zaten fikrim kısa olanın tırmanış ayakkabısı olduğu yönünde idi, yani yürüyüş için uzun olanı tavsiye ediyordum. Marka bilgisi olan birileri yazar sanırım birazdan...

ankara_geocach.jpg

Üstad iyi oldu zaten şehir trekingi yatığım parkurun yakınlarında bir nokta fakat neden gece gidicem onu tam anlıyamadım :smiley: Hayır bekcisi vardır napıyosun sen ne gömüyosun oraya yada ne aryosun türünden sorulara muhahattap olabilirim. Heleki adama ben gezenbilir.com - Ulaş üstad geocacing desem suratının ifadesinide merak etmiyo diğilim.

Yanlız bu kutuya ait bilgi yokmu başka . Sadece adamın fotoğraf çektiği noktamı bilgi. Park alanı azımsanmıycak kadar geniş biraz daha ipucuna ihtiyacım olacağını düşünüyorum. :smiley: yoksa bulamam aman o daha kötü olur hırs yapar her ağacın altını kazarım sonra :smiley: )  

Sözlük yardımıyla bütün sayfayı türkçeye çevirdim ama senin anlattıklanla örtüşen bilgiler var.

1. Kutu bulunucak kutu içinde bir hediye ve not defteri çıkıcak
2. Not defterine bulunduğu tarihi yada diğer geoceciting meraklılarına okuduklarında tebesüm etmelerini sağlıycak bir not.
3. Hediyeyi alırsam yerine bende bir hediye bırakıcamki kutu amaçını yitirmesin.
4. Fotoğraflıycamki gezenbilir.com ailesiyle paylaşıcam. Artı benim alamadığım ipucunu ben başkalarına vermek istiyorum.
5. Ulaş üstadın ricasını yerine getirmiş olucam. alnımızın akıyla bir bulup fotoğraflayıp çıksaydık. :smiley:
6. Sanıyorum sen benden daha fazla ipucuna sahipsin çünkü sayfaya üye olmadığım için sanıyorum bana daha kısıtlı bilgi veriyor. Üye olmak lazım

Kısıtlı bir üyelik ama yeterli sanıyorum. bakalım yeni ipucları neymiş. :smiley:

Gps deki nokta bilgilerini verdi haritalar açıldı ama genede yeterli değil bilgi tamda sayfaya hakim olamadım ondan sanıyorum.

MErhaba, yemekten geldim. Hızlı olarak cümleleri Türkçeye çevirip buraya geçmeye çalışacağım... Doğal olarak GPS bilgileri çok anlamlı olmayacak... Diğer ipuçlarından çıkarabilecek miyiz bakalım >>>

Görev tamam ulaş üstad harika ipuçları buldum. Gezenadam.com dan solez'e teşekkürler.

Direk fotoğraflarını buldum çok kolay olucak ama ne yapabilirimki :smiley: artı hedefte şimdi 2 geocacing noktası var çok yakın bir noktada 2 bir geocacing noktası tespit ettim. orayada uğrıycam bakalım bulabilecekmiyiz. gezenadam.com teşekkürler

Afiyet olsun. Bu geocacing bizi sararsa ne yapıcaz esas onu bilmiyorum. :smiley:

Küçük bir kutu.
Elçilik bölgesinde.
Sheraton ve Limak otellerine yakın.
Küçük bir kazı gerektiriyor.

İpucu: Tependeki ışık seni sürekli aydınlatmayacak veya benzer birşey :smiley:
Çok büyük bir yer mi seğmenler parkı?
Ben çekinmeye başladım gps'siz zor olacağı konusunda ama?

[attachment=1]

Ayrıca bir resim daha aldım. Sanırım bu alan içerisinde biryerde? Oraları biliyorsanız yaklaşık yer tahmini yapabiliyor musunuz?

sarsın canım, bakın koskoca Ankara'da 1 kutu var, hadi bilemediniz 3-4 kutu olsun. Sonuçta birileri olacak ki, kutu sayısını arttıracak ;D ;D ;D Zehirleyeceğim herkesi :p :p :p :p

ankara_geocach2.jpg

senin gönderdiğin fotoğratfa baya yardımcı olucak. sen benim dediğim sitelere bir uğra yerel geocacing ekipleride oluşmaya başlamış bile. yalnzı ikinci kutu gecacing com. da yok yada ben göremedim kontrol edebiliyomusun . yani botanik parktaki geocacing noktasını

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR