Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 696,812

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

:smiley: İzmire gidiyomussunuz. :smiley:

Giderken bir kargo versem ulaştırabilirmisiniz Gezenbilir.com izmir ailesine. yük olmassa tabi :smiley:

Kargo İçeriği : Selam efenim bol bol selam. iştirak edemiyoruz selamımız ulaşssın bari efenim . :smiley:

Gitmek istiyorum , bir aksilik olmazsa eğer :smiley:

Kargonu tabii ki götürürüm , aldım kabul ettim Fatih :smiley:

jargondeath' Alıntı:
:smiley: İzmire gidiyomussunuz. :smiley:

Giderken bir kargo versem ulaştırabilirmisiniz Gezenbilir.com izmir ailesine. yük olmassa tabi :smiley:

Kargo İçeriği : Selam efenim bol bol selam. iştirak edemiyoruz selamımız ulaşssın bari efenim . :smiley:

:smiley: Hadi Bakalım Hayırlısı . Teşekkür ederim kargoyu ulaştırmayı kabul ettiğiniz için. :smiley: Ankara bize kaldı zaten yakında kimsecikler kalmıycak gibi gözüküyor. :smiley: Trafik açısından iyi ulaşım süresi kısalıyor iş yerine. :smiley: Ama sessiz ıssız oluyor cıvıl cıvıl sokaklar.

Bugün hep dışarıdaydım. Üzgünüm hiç giriş yapamadım. Ama sabah gönderdiğim bilgiyi görmüşsünüzdür sanırım, Kastamonu yürüyüşü ile ilgili. Bizden giden olacak mı? Hiç kimse o başlığa bilgi vermiyor ama? Bağlı bulunduğunuz kulüpler gitmiyormuymuş? yoksa sizler mi gitmiyorsunuz?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14986.0

Benim ne yapacağım kesinleşir kesinleşmez paylaşacağım...

Bu arada geç de olsa herkese selamlar...

Bu arada 3000. mesajı atmışım haberim yok ;D Ama farketmeden iyi olmuş. Bilgi cümlesi olmuş ;D

Günaydınlar bu arada...

Bu arada herkese bir soru. Ben hiç yapmadım, genel fikir toplayayım; Asfalttan yürümek, normal yürüyüşten daha zor değil mi? Kendime 20km bir yol buldum da. Çok ekstra bir yönü yok. Sadece yürüyeceğim (Forrest Gump gibi. Bir nedenim olmalı mı? ;D ;D )

Ulaş üstad hakim olmadığım bir konuda beyin fırtınasıyla soruna cevaplar aradım.

1.Asfalta yürümek bence daha zor toprak zemine göre ısıyı muhafaza etiği için daha sıcak bir zemin olucak.

2. Araba tehlikesi söz konusu kesinlikle uzaktan belli olucak açık renk giysiler giyilmesi gerekir ( şoförün sıcaktan dikkati zayıflaya bilir) parkuru araçlarla paylaşmak zor olucaktır.

3. Doğal olmadığı için yapay bir kokuyla ( Asfaltın sıcaktaki kokusu ) 20 km gitmen gerekicek

4. Asfaltın aşırı ısındığı noktalarda yere ayakkabın daha fazla yapışarak senin nomalden erken yorulmanı ve daha fazla efor sarfetmeni gerektiricek.

Bunları tartışalım ben devam ediyorum düşünmeye ama bunlar ilk akla gelenler sanki.

jargondeath' Alıntı:
Ulaş üstad hakim olmadığım bir konuda beyin fırtınasıyla soruna cevaplar aradım.

1.Asfalta yürümek bence daha zor toprak zemine göre ısıyı muhafaza etiği için daha sıcak bir zemin olucak.

2. Araba tehlikesi söz konusu kesinlikle uzaktan belli olucak açık renk giysiler giyilmesi gerekir ( şoförün sıcaktan dikkati zayıflaya bilir) parkuru araçlarla paylaşmak zor olucaktır.

3. Doğal olmadığı için yapay bir kokuyla ( Asfaltın sıcaktaki kokusu ) 20 km gitmen gerekicek

4. Asfaltın aşırı ısındığı noktalarda yere ayakkabın daha fazla yapışarak senin nomalden erken yorulmanı ve daha fazla efor sarfetmeni gerektiricek.

Bunları tartışalım ben devam ediyorum düşünmeye ama bunlar ilk akla gelenler sanki.

Benim de hakim olmadığım bir konu ama çalışmanızı kısaca şöyle tanımlayabilirim; mükemmel olmuş.

Asfaltın ısınmasını düşünerek sabah erken başlayıp, yolun byük bölümünü öğlen sıcağına gelmeden tamamlamak niyetindeyim zaten. Ayrıca ters şeritten yürüyerek sorunu çözmeye çalışacağım. Ama çok kolay olmayacak sadece 2 şeritli, kaldırımsız bir yolda yürüyeceğim. (Bilen varsa, Yeni Foça-Eski Foça arasında, deniz boyunca...) Bu da güvenliği zor kılıyor ama deneyeceğiz bakalım.

Bakalım, ne kadar performans kaybetmişiz ;D

Başka aklımıza gelen birşey var mı? veya tecrübeyle sabit?

Kesinlikle açık renk giysiler giyeceksin, yolun tersinden yürümen doğru, saat dokuza kadar yürüyüşü tamamlamış olman gerekir, suyunu 2 litre olarak al, ayrıca meyve suyu, limonata türü sıvı alabilirsin, şapka ve gözlük şart,

Ama yoldan sahile inerek yürüme şansın varsa çok mükemmel olur.

Bu arada hepinize merhabalar :smiley:

İlk aşama için Asfaltın ısınmasını güneşin ilk ışıklarıyla yola çıkarak çözdüğün için ısı kaynaklı sorunların ortadan kalkıyor. fakat ikinci aşama tahminlerimle yada senin tahmilerinle son çeyrek ısı faktörü inanılmaz bir geri dönüşle en tehlikeli zamanda geri dönücek saat 12:00 de. Tavsiyelere göre sokağa çıkmayın diyorlarki sağlığımız için yorulduğun yada ister istemez efor kayettiğin bir dönemde daha fazla hissedileceği bir mevkide ( asfaltda ) bulunman tehlikeli gibi gözüküyor.

Yol konusuda 2 şeritli olması sollama yapan araçlarıda göz ardı etmemen gerekir. yoğun bir trafikde cabası tahminim tatil günü olması nedeniyle güzargah sefire yerlerine ulaşım için kullanılıyorsa senle beraber yollara baya bir araç düşecektir sıcağa kalmadan ulaşmak için. cep alternatifi yani trafik yoğunluğndan kaça bileceğin yer kayalık bir yerde bulunuyorsa kaçılan yer kaya kopmalarına karşı dahada güvensiz kalıyor.

Sıcaklığın daha düşük olduğu bir zaman seçilmesi sonbahar dönemi gibi bu parkur için genede tehlikeli ama olumsuz şartların azaltılması açısından daha iyi gibi gözükmekte bence.

Elbette yapılacaksa öğlen saatlerinde 12:00 17:00 arası deniz müsaitse yada sefire yerinde geçirilmesi daha sonrası araçların sefire yeri dönüşüne kalınmadanda yolculuğun tamamlanması. tahminim bu yolu seçmende manzaranın büyük önemi olması yoksa ekstra bir güzergah tabiki süzebildiklerime göre

Yorumun için teşekkür ederim sanırım şehir parkurlarını sevmemin bunda büyük etkisi var. :smiley:  

Merhaba zerin :smiley: Ama sizin gürleyik yolunda olmanız gerekmiyormuydu ? Yoksa sizdemi katılamadınız ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR