Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 703,899
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

ceranus' Alıntı:
Berat, ne güzel kanyon trekkingi yapmışsın ama hiç fotoğraf yok demene üzüldüm , batonlarını aldın mı peki ?

Baton almadım daha , gidince batonla birlikte kask da alıcam ama bu aralar çizim kursu yüzünden pek zamanım yok

Etiketler

Gecen hafta sonu yalova bölgesinde 4 arkadaş geziye cıktık Sudüşen ve çaldere şelalelerini gezdik ama durum içler acısıydı piknik alanına çevrilen bölgelerde çöp yığınları oluşmaya başlamıştı böyle güzel yerlerin vatandaşlarımız tarafından umursamasızca pisletilmesine üzüldük.. Bu arada bizde bu sene istanbulda düzenlediğimiz trekinglere herhalde kene yüzünden olsa gerek fazla katılımcı bulamadık önceki senelerin 1/3 'üne düştü katılımcı sayısı :(

Bu çevre temizliği konusun da son derece çaresiz kalıyoruz, ne kadar uyarı olursa olsun çözümlenemiyor çöp ve çevre kirlenmesi, eğitim eksikliğini gidermemiz gerekiyor, başka çare yok .

Katılım sayısının düşmesi bence tatil nedeniyledir üzülme Hakan .

Kasif' Alıntı:
Gecen hafta sonu yalova bölgesinde 4 arkadaş geziye cıktık Sudüşen ve çaldere şelalelerini gezdik ama durum içler acısıydı piknik alanına çevrilen bölgelerde çöp yığınları oluşmaya başlamıştı böyle güzel yerlerin vatandaşlarımız tarafından umursamasızca pisletilmesine üzüldük.. Bu arada bizde bu sene istanbulda düzenlediğimiz trekinglere herhalde kene yüzünden olsa gerek fazla katılımcı bulamadık önceki senelerin 1/3 'üne düştü katılımcı sayısı :(

ceranus' Alıntı:
Bu çevre temizliği konusun da son derece çaresiz kalıyoruz, ne kadar uyarı olursa olsun çözümlenemiyor çöp ve çevre kirlenmesi, eğitim eksikliğini gidermemiz gerekiyor, başka çare yok .

Eğitim mi.?
Hiç katılmıyorum buna. Anasının gözü gibi para cezası keseceksin kirletenlere ve anında uydu bağlantılı POS cihazı ile tahsil edeceksin.
Benim kredi kartım yok diyen Aile Reisini de gözaltına alacaksın.
Dağ başında oldukları için mesai sonuna kadar Jandarmanın kapalı kasa jipinin içinde oturacaklar.
Mesai sonunda en yakın karakolun nezarethanesine atacaksın.
Hoş daha mesai bitmeden para cezasını şıkır şıkır öderler.
Aynı suçu 2.kez işledikleri Bilgisayar sistemlerinden farkedilirse bu sefer ilk cezanın 2 katı kadar ceza uygulanacağını da tutanak ile belirtip imzalı belge alacaksın. (Sanal İmza)
Bak bir daha yapıyorlarmı.
3.sünde 3 katı ,4'te 4 5-5 .....

;D

İyi hoşta Murat hangi dağı, bayırı , ormanı kontrol eecekler ki , yoksa para cezası net çözün getirmese de caydırıcılığı olur mutlaka.

ceranus' Alıntı:
Tüm jandarmalar çöp atan kovalamaya başlayacak :D

Aynı prim sistemini trafik ekiplerine de uygulayacaksın.
Ohhh suyundan da koy. Sıkıyorsa kırmızı da geçsinler, hatalı şerit değiştirsinler.
Basacaksın cezayı alacaksın %10'u.
Çorba parasıymış oda neeeeeeeee.?
;D

ceranus' Alıntı:
Çok güzel anlatmışsın da çok fotoğraf çektik diyorsun ama sadece bir kaç fotoğraf var , gerisi nerede ?

Çok fotoğraf çektik de, Hem çok seçici davrandım, hem de aynı yerde aynı şekilde çekilmiş çok fotoğrafım var :D Malum sürekli gelen misafirlerimiz şüphelenmesin diye, her gelen için aynı yerde bir fotoğraf daha çektik :smiley: Sonra bir daha, sonra bir daha :smiley:

Gerçi biraz daha az seçici olsam da 5-6 tane daha ekleyebilirim, bakayim da eklerim olmazsa :smiley:

Hadi bekliyorum fotoğrafları yüklemeni Ulaş :smiley:

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Çok fotoğraf çektik de, Hem çok seçici davrandım, hem de aynı yerde aynı şekilde çekilmiş çok fotoğrafım var :D Malum sürekli gelen misafirlerimiz şüphelenmesin diye, her gelen için aynı yerde bir fotoğraf daha çektik :smiley: Sonra bir daha, sonra bir daha :smiley:

Gerçi biraz daha az seçici olsam da 5-6 tane daha ekleyebilirim, bakayim da eklerim olmazsa :smiley:

TezzMertek' Alıntı:
Eğitim mi.?
Hiç katılmıyorum buna. Anasının gözü gibi para cezası keseceksin kirletenlere ve anında uydu bağlantılı POS cihazı ile tahsil edeceksin.
Benim kredi kartım yok diyen Aile Reisini de gözaltına alacaksın.
Dağ başında oldukları için mesai sonuna kadar Jandarmanın kapalı kasa jipinin içinde oturacaklar.
Mesai sonunda en yakın karakolun nezarethanesine atacaksın.
Hoş daha mesai bitmeden para cezasını şıkır şıkır öderler.
Aynı suçu 2.kez işledikleri Bilgisayar sistemlerinden farkedilirse bu sefer ilk cezanın 2 katı kadar ceza uygulanacağını da tutanak ile belirtip imzalı belge alacaksın. (Sanal İmza)
Bak bir daha yapıyorlarmı.
3.sünde 3 katı ,4'te 4 5-5 .....

;D

Gaz odaları ne tarafa düşüyor? :D :D :D

Şakası bir tarafa insanlara atmaması gerektiğini anlatırsan atmazlar. neden atsın ki? Standart olanın atmamak olduğunu anlatmak gerekeiyor sadece.

Ne kadar ilginizi çeker bilmiyorum ama, kısa bir anımı anlatayım, kısaca,
Geçen hafta sonu Zephyr rock Fest için Foça'daydık. Konserde, sahnede Özge Fışkın var. Millet ellerde biralar, muhabbet, eğlence, solist coşmuş. Şarkı arasında kadına küçük bir not kağıdı getirdiler. Üzerinde plaka yazıyor. Hayko Cepkin'i getiren araç yoldan geçemiyormuş, araç plakası okudu, aracı yoldan çekin dedi. O anda ne yapması lazım? Nasılsa birileri toplar diyebilir veya konsere devam diyebilir ve kagidi burusturup yere bırakabilirdi. Ama kagidi küçük parçalara ayırdı, bir yandan şarkı söylemeye başladı. Sonra küçük parçalara ayırdığı kağıdı şarkı söylerken cebine attı ve konsere devam etti. Neden? Çünkü zaten normal olanı kağıdı yere bırakmamaktı.

İnsanımız normal olanı çöpü bırakmak fikrinden sıyrılırsa zaten refleks olarak gidip çöpe atar. Neyse çok uzattım. Bu da böyle bir anı işte...

Bu tür festivallerin sonunda yerlerde yığılan içecek kutuları , hatta kırılan şişeler , vs,vs, işte bunların ancak eğitimle aşılabileceğine inanıyorum , insanları eğiteceksin, anlatarak , örnekleyerek, uygulayarak eğiteceksin, ancak o zaman başarılı oluruz.

ceranus' Alıntı:
Bu tür festivallerin sonunda yerlerde yığılan içecek kutuları , hatta kırılan şişeler , vs,vs, işte bunların ancak eğitimle aşılabileceğine inanıyorum , insanları eğiteceksin, anlatarak , örnekleyerek, uygulayarak eğiteceksin, ancak o zaman başarılı oluruz.

Eh işte bu, benim anlattığım en basit örnekti. Sahnedeki insan konserin temposu, kendi kıyafetinin güzelliği, vs. için diyip o küçücük kağıdı yere bırakabilirdi ama standart olanı onun için cebine koymaktı ve öyle yaptı.

Tamamen katılıyorum. Ceza olmalı tamam, kısa vadeli çözüm olarak polisiye çözümler getirilebilir ama uzun vadede bu tür bir çözüm ancak sorunu arttırır. Buna eminim...

Gördüm gördüm, çok güzel fotoğraflar , ellerine sağlık :smiley:

İki soru sordum yanıtlarını alayım teşekkür yazısını da yazacağım, öyle hemen bekleme ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR