Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 591,968

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Hoşgeldin Çağlar :smiley:

Şu gerçek offroad aracı projeleri işin aslı bütçeye ve zamana bakar. Ben şu an 1 adet offroad aracı sahibiyim o da Disco, bu araçla hem Türkiye'yi geziyorum, hem dalışa gidiyorum (bagajda 3.6m. bot + motor + 4 takım scuba ve 9 adet tüp ile), kimsenin inemediği koylara iniyorum, ve offroad yapıyorum. Ama bir CJ veya Defender 90 ım olsaydı sadece offroad yapacaktım :smiley: Kesinlikle ben de isterim 2. araç tabii tercihim bir Defender 90 olurdu, tabanda döşeme olmayacak ki rahat suya gireceksin, roll bar roll cage olacak, vs. vs. bunlar olunca tabii ki çok daha özgür olursun ama şu an daha az özgür offroad yapmaktan başka çare yok gibi ama yaptığımız yine offroad sonuç itibarıyla :smiley:

Benim aracın da bütün göçüklerini düzelttirdim, bi çok parçası boyanacak + zımpara + pasta cila, tam kuaför cipi olacak :smiley: ama harita gibi olmuştu çiziklerden, ormana girmenin bedeli biraz ağır oluyor malesef, şu teflon kaplama işi nasıl oluyor? Uğur abi yaptırmıştı galiba

MK51' Alıntı:
Orkun CJ konusunda sana sonuna kadar katılıyorum. Şu andaki durumlarıyla hepimiz "light" araçlar kullanıyoruz.
Ekibimizdeki tüm araçların yol dışında bir sınırı var, zarar vermemek için dikkat ederek kullanıyoruz.
Ben bu sınırın maksimumda olmasını isterdim. Hangimiz korkmadan aracımızı devirebilir ya da takla atabiliriz.
Off-road aracı denildiğinde aklımıza büyük lastik, kilit, vinç, şinorkel, v.b. şeyler geliyo.
Hangimizde güvenlik açısından gerekli koltuklar ve emniyet kemerleri var...
Kaçımız arazide emniyet kemeri takıyoruz? Rolbar, rolkeycler nerede?
Kaçımız hafifletmek gerektiğinde aracının kapısını söküp naylon gerebilir ya da ön kaputu söküp fiber dökebilir?

Arazide korkmada gidebileyim diye 13 yaşında araç aldım, çizilmesinden falan korkmam diyordum...
Gene de ormana girdiğimde çizilme seslerini duyduğum zaman içim "cız" ediyor...

Bana göre off-road aracı, özel şartlarda kullanılmak için, özel olarak hazırlanmış olmalı.

Konforlu off-road aracı ne demektir anlayamadım...
Nereden geldik bu konulara?... Neyse... İçimden geçenleri yazdım...
Belki gönlümde hep bir CJ olduğundan... Belki de CJ en özgür araç diye düşündüğümden...
Belki de modifiye ederken sınırları çok geniş, kolay ve ekonomik diye düşündüğümden...
Kalın sağlıcakla...

Mustafa Abi, teşekkür ederim :smiley: bakalım 30 senelik teknolojiyi biraz daha geliştirmeye çalışıyoruz... son 3 gezidir makas küpelerimi kırıyorum ama bugun halletim problemi... şimdi gezide sana bahsettiğim shackle lar üzerine çalışıyorum.... gitti yere kadar, gücümün yettiği yere kadar CJ!!!!

Deep' Alıntı:
Hoşgeldin Çağlar :smiley:

Şu gerçek offroad aracı projeleri işin aslı bütçeye ve zamana bakar. Ben şu an 1 adet offroad aracı sahibiyim o da Disco, bu araçla hem Türkiye'yi geziyorum, hem dalışa gidiyorum (bagajda 3.6m. bot + motor + 4 takım scuba ve 9 adet tüp ile), kimsenin inemediği koylara iniyorum, ve offroad yapıyorum. Ama bir CJ veya Defender 90 ım olsaydı sadece offroad yapacaktım :smiley: Kesinlikle ben de isterim 2. araç tabii tercihim bir Defender 90 olurdu, tabanda döşeme olmayacak ki rahat suya gireceksin, roll bar roll cage olacak, vs. vs. bunlar olunca tabii ki çok daha özgür olursun ama şu an daha az özgür offroad yapmaktan başka çare yok gibi ama yaptığımız yine offroad sonuç itibarıyla :smiley:

Mert hocam Defender 90 güzel araçta, sana bir daha ki gezide 2 doz CJ öneriyorum yaaa.. bu kadarda Land cı olunmaz... gel bir kullan şunu...yapma yaa :D sıkılmadın mı şu tırtıl tekerlerden.. :p

Arkadaşlar, aracından bir süredir uzakta olduğu için aramızdan birinin psikolojisi iyice bozulmuş ve "Gezenbilir Paparazzi Grubuna" bu şekilde yakalanmış...

Bu fotoları görünce toplum sağlı açısından konunun hızla çözülmesi için gerekli girişimlerde bulundum ve Mobydick kalbine kavuştu.. Korhan kabul ederse mobydick'in kalbine kavuşması operasyonunun resimlerinide koyabilirim..

Ölümüne ölümüne LRRRR :smiley:
Orkuncum, 3.9 V8 diye bi motor var alıyosun 2.5 benzinli tırtıl tekerli 90 ı, atıyosun V8 takıyosun 33" lastik gazlıyosun, nası proje ama :smiley:
işin aslı LR sempatisi var tabii ama bağımlılık değil, kısa şaside hard offroad aracı olarak bir CJ var bir de 90, ben CJ leri beğenmediğim için CJ istemem. İşin aslı 3 kapı Pajero da çok sağlam, motor muhteşem 3.5 V6 çok performanslı bir araç, o da düşünülebilir ama modifiye etmek ve manuelini bulmak zor ve masraflı olabilir

Jeepcj7' Alıntı:
Mert hocam Defender 90 güzel araçta, sana bir daha ki gezide 2 doz CJ öneriyorum yaaa.. bu kadarda Land cı olunmaz... gel bir kullan şunu...yapma yaa :D sıkılmadın mı şu tırtıl tekerlerden.. :p

3 gün yağmurun ardından pazar hava açık gösteriyor, ideal bir offroad günü olabilir

http://www.meteoroloji.gov.tr/2006/tahmin/tahmin-iller.aspx?m=KOCAELI

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,717
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR