sduran
Kamp III
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)
Çağlar hoşgeldin aramıza
Çağlar hoşgeldin aramıza
MK51' Alıntı:Orkun CJ konusunda sana sonuna kadar katılıyorum. Şu andaki durumlarıyla hepimiz "light" araçlar kullanıyoruz.
Ekibimizdeki tüm araçların yol dışında bir sınırı var, zarar vermemek için dikkat ederek kullanıyoruz.
Ben bu sınırın maksimumda olmasını isterdim. Hangimiz korkmadan aracımızı devirebilir ya da takla atabiliriz.
Off-road aracı denildiğinde aklımıza büyük lastik, kilit, vinç, şinorkel, v.b. şeyler geliyo.
Hangimizde güvenlik açısından gerekli koltuklar ve emniyet kemerleri var...
Kaçımız arazide emniyet kemeri takıyoruz? Rolbar, rolkeycler nerede?
Kaçımız hafifletmek gerektiğinde aracının kapısını söküp naylon gerebilir ya da ön kaputu söküp fiber dökebilir?
Arazide korkmada gidebileyim diye 13 yaşında araç aldım, çizilmesinden falan korkmam diyordum...
Gene de ormana girdiğimde çizilme seslerini duyduğum zaman içim "cız" ediyor...
Bana göre off-road aracı, özel şartlarda kullanılmak için, özel olarak hazırlanmış olmalı.
Konforlu off-road aracı ne demektir anlayamadım...
Nereden geldik bu konulara?... Neyse... İçimden geçenleri yazdım...
Belki gönlümde hep bir CJ olduğundan... Belki de CJ en özgür araç diye düşündüğümden...
Belki de modifiye ederken sınırları çok geniş, kolay ve ekonomik diye düşündüğümden...
Kalın sağlıcakla...
Deep' Alıntı:Hoşgeldin Çağlar
Şu gerçek offroad aracı projeleri işin aslı bütçeye ve zamana bakar. Ben şu an 1 adet offroad aracı sahibiyim o da Disco, bu araçla hem Türkiye'yi geziyorum, hem dalışa gidiyorum (bagajda 3.6m. bot + motor + 4 takım scuba ve 9 adet tüp ile), kimsenin inemediği koylara iniyorum, ve offroad yapıyorum. Ama bir CJ veya Defender 90 ım olsaydı sadece offroad yapacaktım Kesinlikle ben de isterim 2. araç tabii tercihim bir Defender 90 olurdu, tabanda döşeme olmayacak ki rahat suya gireceksin, roll bar roll cage olacak, vs. vs. bunlar olunca tabii ki çok daha özgür olursun ama şu an daha az özgür offroad yapmaktan başka çare yok gibi ama yaptığımız yine offroad sonuç itibarıyla
sduran' Alıntı:Orkun küpeye ihtiyacın olduğunda beni arayabileceğini biliyosun
ben de dört tane var yedekte ;D
Jeepcj7' Alıntı:Mert hocam Defender 90 güzel araçta, sana bir daha ki gezide 2 doz CJ öneriyorum yaaa.. bu kadarda Land cı olunmaz... gel bir kullan şunu...yapma yaa sıkılmadın mı şu tırtıl tekerlerden..