Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 592,000
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Deep' Alıntı:
Fatih hocam, offroad olayında eski araçların masrafları malesef bitmek bilmiyor, hep temiz masrafsız deniyor ama herhalde CJ alıp ta masrafsız offroad a sokan görülmemiştir, hele ki aracı çok zorladığınızda illa ki ek masraf çıkıyor, 95 model civarı 3 kapı Suzuki Vitara yı da değerlendirebilirsin, işletme masrafı daha düşük olur, tabii asıl kullananların görüşünü almak lazım
işletme masrafları konusunda haklı olabilirsin ama bir gerçek varki cj ailesi offroad'a yakışıyo anladığım kadarıyla büyük keyif veriyo benim için ikinci araç olacağından minimum rakama(tabi hakkını vererek) maksimum keyif yakalıycak araç olmalı.zaten gidebildiğim gezilerde araçları izliycem sorup soruşturucam bilenlerden.sonra karar vericem mert hocam ::smiley:

Etiketler

bende offroad düşüncesini cj ile pekiştiren ama zamanla şartlara göre değişim geçirenlerdenim
ama hala gönlümde bir cj yatoyor
alırmısın dersen ?
almam

Bence cj lerin en büyük problemi süspansiyon. Çok sert araçlar. Bir gün off road yapıyorsun sonra bir hafta bel ağrısı ;D Ama yaylı sisteme çevrilirse güzel oluyo.

evet ben cj le geçirdiğim bir günün ardından aynı araçta uyuyarak geri döndüğümü hatırlıyorum :smiley:
en büyük dezavantaj makaslı oluşları
birde cj kullanmak için cj ye aşık olmak gerekir ki değer olumsuzlukları göz ardı edebilesin
yoksa araçtan çabuk soğur insan
bir süre sonra insanların offroad yaparken artık konfor aradıklarının farkına vardım
değiştirilen araçları gördüm biraz offroad kabiliyetinden ödün veren ama yanısıra konforlu geziler yapan arkadaşlarımız var
ve aldıkları araçlara bakınca konfor artı offroad un bir arada olabileceğini gösterdiler
gezileri araçları gelişimleri iyi gözlemleyebilirsen olayın farkına varacaksın

araci ii secmek lazim offroad bir sure sonra offfffffff road haline gelebilir.sicagi var sogugu var gunde 150-300km arasi yol yapmak var.

kimi çirkin sever... kimine rahat batar... kiminin parası boldur...tercih meselesi işte... ;D ;D ;D

Orkun seni çok iyi anlıyorum...ve bu sevgidir zaten 2 senede 20.000 ytl harcatan :smiley:
20 .000 ytl ye biz XJ aldık.....
Para pul bir kenara sevgidir bu.....Ne mutlu sana ve senin gibi araçlarını sevene....
Kim aracına binerken heyecanı devam ediyorsa o aracı ile bütünleşiktir...Yoksa bas marşa boşvermiş ol amaaaannn..o iş değil..sevgi değildir....

Sevgiler......

orkun abi soylediklerine katilmamak mumkun degil.bir iki noktada fikrimi soylemek istiyorum.gurcistan sinirina dogru agustos 2001 de yol almistik.rakimin 3100 metreye vardigi yerlerin havasi sileden farkli agustosta baya soguktu.bu soguk ta cizdigimiz rotadan odun vermedik vardigimiz yerde tum o zorluklardan sonra kamp atesi basinda 2 duble viski ve gasparyanin o cografyada cikmis muzigini unutamam.ne ictigim biranin ve viskinin ne de gasparyanin sehirde beni o kadar etkiledigini soyleyemem.hatta duduk denen enstrumandan nefret ederim.sinirli vaktimiz oldugunu dusunursek 9 gunluk bir rota ve 4200 km yolu erzurum koprukoyde bozulan ve asfaltta belli km yi gecemeyen cjlerle nasil bitiririz.hala off road nedir tartismasi yapmayalim bence.bizi bir arada tutan seydir, hayata baglayan bir koprudur saygilar

Orkun abi söylediklerine bende katılıyorum, bende daha önce cj kullandım ve onun zevki başkadır. Araç gerçekten rahatsızdı ve başıma gelmeyen sorun kalmadı cj de. Aks kestim, şaft kestim,makas kırdım, şanzıman kırdım vs vs tamirciliği öğretti bana ;D ama hala cj hastayım bende, gözüm hep cj lerde nedense..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,719
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR