Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 590,484
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

reis28' Alıntı:
arkadaş eveliyatında CJ kulanıyorsa eskii alışkanlıgı ndan vaz gecemez kolayına CJ gibi atladı yere konunca altında vitara oldugunu anladı

reis, arka tekeri yerden kesmeden ön dif. yerden 1,5 m. yüksekten yere vurmuş ve ayağı debriyajda değil,işi bilen bir usta olarak bu pozisyonda kovan patlatmayan ya da aks kırmayan araba gördün mü,bizimle paylaşmanı rica ediyorum.flying finish te dört teker yerden kesilir ve yere en yakın teker yere tekrar temas ettiğinde, fırlamanın momentini sönümlemek için sol ayak debriyajda olmalıdır,bu kural her marka araç için geçerlidir,bildiğini biliyorum.arkadaşın yaşadığı bir aksilik,talihsizlik sadece :smiley: Selamlar...

Etiketler

dino967' Alıntı:
reis, arka tekeri yerden kesmeden ön dif. yerden 1,5 m. yüksekten yere vurmuş ve ayağı debriyajda değil,işi bilen bir usta olarak bu pozisyonda kovan patlatmayan ya da aks kırmayan araba gördün mü,bizimle paylaşmanı rica ediyorum.flying finish te dört teker yerden kesilir ve yere en yakın teker yere tekrar temas ettiğinde, fırlamanın momentini sönümlemek için sol ayak debriyajda olmalıdır,bu kural her marka araç için geçerlidir,bildiğini biliyorum.arkadaşın yaşadığı bir aksilik,talihsizlik sadece :smiley: Selamlar...

tamamen haklısın söylediklerinde aracı kulanan arkadaşa sormak lazım ayagı debriyajdamı degilmi vitara ön aks sistemine sahip araclarda bu tür yerden teker kestinmi tekrar kondugunda kovan baglantılarını kırması kacınılmaz fakat CJ gibi dingil kovanlı araclar bu tür atlamlarda makası kırrar onuda güclü süspansiyonla besledinmi birkac atlama zıplama idare eder gerci süspansiyon sistemi ve şasesi bu tür kulanıma göre modifiye edilmeyen her arac zarar görmesi kacınılmaz

reis28' Alıntı:
tamamen haklısın söylediklerinde aracı kulanan arkadaşa sormak lazım ayagı debriyajdamı degilmi vitara ön aks sistemine sahip araclarda bu tür yerden teker kestinmi tekrar kondugunda kovan baglantılarını kırması kacınılmaz fakat CJ gibi dingil kovanlı araclar bu tür atlamlarda makası kırrar onuda güclü süspansiyonla besledinmi birkac atlama zıplama idare eder gerci süspansiyon sistemi ve şasesi bu tür kulanıma göre modifiye edilmeyen her arac zarar görmesi kacınılmaz

pas 11 le bunu dener misin peki :smiley:

ercovada denedim oyunlarda jeeper (barış sezgin )arkadaşımızın CJsinin havalandıgı yerde bende önleri aynı şekilde havalandırdım ve yere indigimde ayagım debriyajta teker temasıyla da gazlıyınca aracı kırılmadı ayriyeten pas 11 in süspansiyon sistemi bu tür darbeleri bertaraf edecek şekilde güçlendirilmiştir arazide sıksık butür pozisyonlarla karşılaşıyor kırılmaz degil her arac gibi

CJ ler gökten zembille indirildiği için onlara bişey olmaz ;D

CJ sabit Suzuki bağımsız akslı , virajadada Suzukinin yaptığını CJ yapamaz.

Bir talihsizlik olmuş arkadaşa geçmiş olsun.

Buyurun size CJ zıplaması. Ayağı nerede debriyajda mı, ön camda mı? kendiside bilmiyor. Bu jeep e hala anahtar değmedi. Neden kabul etmiyor insanlar 35 yaşında bir aletin bunları yapabileceğini. Ya da neden kırılan suzukinin yalnızca suzukiye ait kötü bir özellik olamayacağını, teknik yöntem yetersizliğine ya da kısaca pilotaj hatası demeye getiriyorsunuz ki? Neden samimi değiliz? Bu arkadaşın tek hatası cj de sonra suzuki alması. Ben çekerken şasisi uzayıp şaftı düşen araç bilirim.

th_video-3.jpg

discovery-V8' Alıntı:
CJ ler gökten zembille indirildiği için onlara bişey olmaz ;D

CJ sabit Suzuki bağımsız akslı , virajadada Suzukinin yaptığını CJ yapamaz.

Bir talihsizlik olmuş arkadaşa geçmiş olsun.

sonuna kadar katılıyorum,her aracın üretim amacı,üretildiği dönemde kullanılan teknoloji ve araçtan beklentilere göre,yetenekleri farklılık gösterebiliyor,her araç farklı markalarda eşdeğer özelliklerde üretilseydi offroad çok renksiz olurdu.Rus bir arkadaşım kışın Moskova da Niva dan başka bir araçla yürümeniz imkansız demişti,Niva bu koşullara göre geliştirilmiş ve donanım zenginliği de bu planda geliştirilmiş.Türkiye de yaşı 40 ve üzeri olan offroadçuların bu tutkuya kapılmalarının temel nedeni CJ ya da M38 lerle yaşadıkları tecrübelerdir(en azından kendi adıma söyleyebilirim) ve LR ile tanışmam(camel'ın aracı olarak trophy de izlemem dışında) Defender 90 kasa ile oldu,yerli araçlarda motor seçiminde biraz tutucu davranmışlar ama safkan İngiliz bende gerçekten hayranlık uyandırdı(araç hala Trabzon'da,Erol Tuncay Bey'de ve bir eşini daha görmedim).Araçların yetenekleri farklılık gösterebilir,iş kullanıcısının ona saygı gösterip,keyfini sürmesidir.Herkese keyifli sürüşler ve kahve tadında sohbetler dilerim. :smiley:

Bu atlama karesinde otomatik vitesli bir araç ne yapmalı sizce? Ön tekerler havadaylen N ye mi atmalı vitesi acaba??

dino967' Alıntı:
LR ile tanışmam(camel'ın aracı olarak trophy de izlemem dışında) Defender 90 kasa ile oldu,yerli araçlarda motor seçiminde biraz tutucu davranmışlar ama safkan İngiliz bende gerçekten hayranlık uyandırdı(araç hala Trabzon'da,Erol Tuncay Bey'de ve bir eşini daha görmedim).Araçların yetenekleri farklılık gösterebilir,iş kullanıcısının ona saygı gösterip,keyfini sürmesidir.Herkese keyifli sürüşler ve kahve tadında sohbetler dilerim. :smiley:

Kırmızı Sağ Direksiyonlu V8 D90 danmı bahsediyorsunuz? O ise çok güzel bir araç.

Selamlar

arkdaşlar o suzukiyle atlayan benim herkes bilmeden konuşuyor arabın altına muhafaza demiri yapmıştım onun bağlantı cıvatası biraz uzun bırakılmış atlama esnasında o civata difransiyel kovanına alttan darbe yaptı ve kovan kırıldı.ama bende arazi taşıtı jeep acemiliğide var.yeni yeni öğreniyorum

civeneburi' Alıntı:
arkdaşlar o suzukiyle atlayan benim herkes bilmeden konuşuyor arabın altına muhafaza demiri yapmıştım onun bağlantı cıvatası biraz uzun bırakılmış atlama esnasında o civata difransiyel kovanına alttan darbe yaptı ve kovan kırıldı.ama bende arazi taşıtı jeep acemiliğide var.yeni yeni öğreniyorum

Ersin kardeş mütevazi davranıp yeni öğreniyorum demen çok ilginç. Burada ki her offroadcu kadar tecrüben var. Sorun CJ den inip vitaraya binmen . Biraz daha kibar davranman gerek buna alışmalısın o kadar.

göktuğ neden sorun yaptın bi anda kibarlığı sen öğretemezsin bana istediğim arbayada binerim seni ilgilendirmez. iyi o zaman sen cj biniyosun diye herkes cj mi binecek .tmm abi cj daha iyi niye kızıyorsun.

Of of of bu ne şiddet ne celal. Abi kızma sabah sabah senin araban da güzel. Rahat konforlu. Ayrıca yarışlarda en çok gördüğümüz bir araç. Şaka yaptım.. Kızma Kızma...

Bu görüntülerdekiler,ya psikolojik sorunları var,yada yada diyecek birşey bulamadım.Bu kesinlikle off-road deyil.Hele ikinci görüntüdeki kişilere söylenecek hiçbir cümle bulamıyorum.Ama bu tarz insanlar çok var ve bu kişiler yüzünden,gezi yaptığımız bölgelerdeki,halk kim doğru,kim yanlış ayırt edemiyor.Onlar sadece jiple tarlalarına giren,etrafa saçmasapan hareketlerle zarar veren bu tarz kişileri görüyor ve kurunun yanında yaşda yanıyor.Bu tarz hareketleri yapanları görünce uyaralım,gerekirse plakalarını alıp şikayet edelim.

Not: Görüntüler yurtdışından biliyorum,ama ülkemizde de bunlardan çok var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR