Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 590,460
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

civeneburi' Alıntı:
arkdaşlar o suzukiyle atlayan benim herkes bilmeden konuşuyor arabın altına muhafaza demiri yapmıştım onun bağlantı cıvatası biraz uzun bırakılmış atlama esnasında o civata difransiyel kovanına alttan darbe yaptı ve kovan kırıldı.ama bende arazi taşıtı jeep acemiliğide var.yeni yeni öğreniyorum

muhafaza konusu cok önem gösterilmesi gereken bir detay hazır konusu acılmışken bazen aracın altını korusun diye takılan muhafazalar araca daha başka zararlarda verebiliyor benim araca şanzıman altlarına muhafaza yaptık hani arazi janzımanı zarar görmesin diye fakat baktıkkı muhafaza dik cıkışlarda tepelere temas etikce aracın şasesine zarar veriyor ve arcın takılmasına neden oluyor söktük attık

Etiketler

bu atlamalar zıplamalar arazide araçlarının kabiliyetini tanımaları için belki bir fırsat olarak görülebilir.
ama benim için kabiliyeti arttırılsa da ARAÇ bir AMAÇ değil, sizler gibi değerli arkadaşlarla tanışmak ve
keşif ya da eğlence gezilerinde engelleri aşacak bir ARAÇ tır.
Bana doğadaki offroad görüntüleriniz çok daha keyifli geliyor, selamlar

Eren Merhaba,otomatik araç tecrübem olmadı hiç ama 4L nicki ile yazan Çağlar var,bir kaç tecrübesini paylaşmıştı daha önce,gerekirse özelden yazabilirsin kendisine,Selamlar :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Kırmızı Sağ Direksiyonlu V8 D90 danmı bahsediyorsunuz? O ise çok güzel bir araç.

Selamlar

Evet Yavuz doğrudur,araç anadan doğma safkan ama Erol Abi'nin elinde olması büyük şans,atölyesinde sandığı açılmamış yedek motor bile var,çocuğu gibi bakıyor araca,jant ve bijonlara kadar herşeyi orjinal.Net te fotoğrafı vardı ama kendisini gördüğümde yarım saat yanından ayrılamadım.Araçta orjinal webasto var,evden çıkarken gsm den çaldırıyor,otoparka geldiğinde set ettiğiniz sıcaklıkta hazır.Forumda LR videoları vardı,ordaki araçların aynısı :smiley:

civeneburi' Alıntı:
arkdaşlar o suzukiyle atlayan benim herkes bilmeden konuşuyor arabın altına muhafaza demiri yapmıştım onun bağlantı cıvatası biraz uzun bırakılmış atlama esnasında o civata difransiyel kovanına alttan darbe yaptı ve kovan kırıldı.ama bende arazi taşıtı jeep acemiliğide var.yeni yeni öğreniyorum

Üstat bilmediğimizi konuşup paylaşmak için burdayız,en azından benim bulunma amacım bu,araçlarıyla özdeşleşip her fırsatta ona buna saran muhteremler farklı algılamış olabilir yazdıklarımı ama işin güzelliği olayları kişiselliğe vurmadan,keyifle paylaşabilmektir.Teşekkürler :smiley:

Sanıyorum o araç İstabula satıldı, Araç orjinal ingiliz, ama herşeyi orjinal parçalarıyla sıfırlanmış.

Bende Erol beydeki Tomb Raider a hastayım.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
Sanıyorum o araç İstabula satıldı, Araç orjinal ingiliz, ama herşeyi orjinal parçalarıyla sıfırlanmış.

Bende Erol beydeki Tomb Raider a hastayım.

Selamlar

Onu yeni almış olabilir,LR yi de alan güle güle kullansın,ay sonuna doğru Trabzon'a gidicem,uğrar yeni aracın sohbetini alırım :smiley: Selamlar...

Pajerolar kırılmaz dedikleri kadar varmış, benim araba olsa orda süspansiyon parçalarını makasları falan etraftan toplamak zorunda kalırdım ;D

tugsan75' Alıntı:
Bu görüntülerdekiler,ya psikolojik sorunları var,yada yada diyecek birşey bulamadım.Bu kesinlikle off-road deyil.Hele ikinci görüntüdeki kişilere söylenecek hiçbir cümle bulamıyorum.Ama bu tarz insanlar çok var ve bu kişiler yüzünden,gezi yaptığımız bölgelerdeki,halk kim doğru,kim yanlış ayırt edemiyor.Onlar sadece jiple tarlalarına giren,etrafa saçmasapan hareketlerle zarar veren bu tarz kişileri görüyor ve kurunun yanında yaşda yanıyor.Bu tarz hareketleri yapanları görünce uyaralım,gerekirse plakalarını alıp şikayet edelim.

Not: Görüntüler yurtdışından biliyorum,ama ülkemizde de bunlardan çok var.

Tuğsan aslında haklısın bu off-road ı biraz aşmış, pajeroyu okadar hızlandırmak için mutlaka yüksek viteste geliyor, normalde tırmanabileceği yeri tırmanamıyor, hırsla birlikte arabayı parçalama yarışına dönmüş. yola uçan amcam........ zaten bişey söylemeye gerek yok, hele ard arda tekrarlaması..... Amaç parçalamaksa herşey parçalanır demekki bundanda zevk alanlar var, aman bizden uzak olsunlar.

Gezenbilirden Kerim, burdada Pajora küçük bir uçuş yapıyor ama amaç uçmak değil donmuş toprak üzerine yağan kardan kayganlaşan zeminde başka türlü çıkmak mümkün değil.

http://s393.photobucket.com/albums/pp12/discoveryv8i/?action=view&current=ucanpajero.flv

100_3822.jpg

Pajeroyu Kerim sayesinde tanıdım , kırılmazmıdır bilmiyorum ama kesinlikle güven verici.

Selamlar

dino967' Alıntı:
Onu yeni almış olabilir,LR yi de alan güle güle kullansın,ay sonuna doğru Trabzon'a gidicem,uğrar yeni aracın sohbetini alırım :smiley: Selamlar...

Kendisinin değil bir arkadaşınınmış tomb raider, ama alıp torunun torununa bırakabilceğin klasikleşmesi kesinleşmiş bir model . Böyle bir aracın Türkiyeye gelmiş olmasıda mucize başkada gelemez zaten üretimi çok sınırlı , tamamen özel üretim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24509.0

Selamlar

dino967' Alıntı:
Eren Merhaba,otomatik araç tecrübem olmadı hiç ama 4L nicki ile yazan Çağlar var,bir kaç tecrübesini paylaşmıştı daha önce,gerekirse özelden yazabilirsin kendisine,Selamlar :smiley:

Aslında bu soruya cevap vermeyi düşündüm ama, sonra da dedimki " biliyorsan konuş, adını alim ansınlar ; bilmiyorsan sus ta adam sansnlar" ... onun için hiç bir yorum yazmadım, Çünkü çok yere girdik, battık çktık ama Tuğsan arkadaşm da belirtmiş, benim anlayışımda böyle bir tarz yok yıllardır off road yaptm ama hiç böyle bir tecrübem olmadı, Çünkü, o ve benzer çok yerden geçtim , hiç atlamadan zıplamadan paşa paşa doru vites doğru arazi doğru devir doğru gaz...verdim ayarı çıktım. Dolaysıyla böyle hoplama zplamlarda otomatik viteste ne yapılır bende bilmiyorum. Pasif sürüş tekniği, yani sorun yoksa çözüme de gerek yok...

Oooh şükür,ne yazayım diye düşünüyodum,benim yerime yazmışsın Çağlarcım eline ağzına sağlık.Daha öncede belirttim,o tarz hareketlere off-road demem,diyenlede az görüşelim.Yazdıklarına tamamen katılıyor ve birşey ilave etmiyorum.Bu arada benim aracımda otomatik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR