Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 595,792
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Abi şimdi neden böyle yorumlar geliyor ki. Böyle uçarak offroad mu yapılır? Bu offroad değildir filan .Bunlar insan değil.Aramıza giremezler.. Benden uzak olsunlar.. Bence bunlarda laf değil. Yavuz abi örneğini vermiş. Mecbursun işte yüksek vitesle çıkmaya, sonunda da havalanıyorsun. Offroad un bir parçası. Korkmayın bu kadar uçmaktan konmaktan. Kırılırsa kırılsın ne yapacaksın. Benim mantığım budr. Başkalarına ters gelebilir. Ama budur.

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Kendisinin değil bir arkadaşınınmış tomb raider, ama alıp torunun torununa bırakabilceğin klasikleşmesi kesinleşmiş bir model . Böyle bir aracın Türkiyeye gelmiş olmasıda mucize başkada gelemez zaten üretimi çok sınırlı , tamamen özel üretim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24509.0

Selamlar

Kamudan çıkma araçlarla olmaz ama az hırpalanmış,bir araç denk getirip,bolca masraf ve emekle benzer modellemeler yapılabilir,orjinalinin yerini tutmaz ama tatmin edici neticeler alınabilir.Dashboard alu.dan imal edilmiş aracın korozyon diye sorunu olmaz,insanı kışkırtan bir görüntüsü var,"hadi gidelim ne duruyosun" diyor resmen :smiley:

Herkezin off-roada bakış açısı tabiki farklı,saygı duyarım.Ben bu tarz, arabaya sadece zarar veren hareketler yapan kişilerle çok karşılaştığım için bana boş muhabbet geliyor.Yoksa isteyen,bu tarz hareketlerle aracını parçalasın ve ben off-road cuyum diye etrafda dolaşsın,beni ilgilendirmez.Ben gene kendi adıma söyliyim;bu işi profesyönelce yapan büyüklerimizden aldığımız eğitimlerde,hertürlü aracı kullanırken,amaç düşünerek hareket etmekle başlıyor.Yoksa körükörüne ben herşeyşi yaparım,uçarım,kaçarımla bu iş olamaz.Araca zarar vermenin dışında,kendinize de herşey olabilir.Sonuçda kaç kişinin aracında standartlara uygun ROLLCAGE (araç içi koruma kafesi)var.Kimsenin başına kötübirşey gelmesin ama ben bilinçsizce atlayıp zıplayıp,takla atmış çok kişi çıkarttığım için araçdan,belki bu tarz hareketlere tepkim fazla oluyor.3 kapılı standart pajeronun yapmaya çalıştığı fizik kurallarına aykırı.Bunu yapacak tek araç var,oda madenlerde yapılan yarışlara katılan ve düz duvara çıkan BUGGYler.

Kısaca,benim off-road anlayışım(daha doğrusu motor sporlarının geneli için),güvenli,temkinli,gerek kendimin,gerekse etrafımdakilerin,neşesini kaçırmadan,aracıma elimden geldiğince zarar vermeden,doğaya saygılı bir şekilde başladığım noktaya geri dönmek.

Not:Sevdiğimiz,saydığımız motor sporları duayeni bir abimizin lafı vardır;istediğin kadar yarışa katıl,aracını seversen,onunla ve takım arkadaşınla bir olursan ve sağ salim finish görürsen,işte o zaman yarış pilotu olursun.Yoksa gerisi,havanda su dövmek der.Şimdi bazılarınız ; Biz yarışmıyoruzki diyeceksiniz,onlarada buraya kadar yazdıklarımı anlamadıysalar,hayırlı günler dilemekden başka diyecek bir sözüm yok.

Sınırları aşmak için, kimsenin gidemediği yere gitmek için bu işlere girişiyoruz. O zaman neden kendimizi sınırlandırıyoruz ki. Otobana çıkıp hız sınırlarını katlayanlarla karşılaştırdığımızda daha masumlar bence.

Ben bu yazıyı bilgi amaçlı yazdım,tabiki sınırlarımızı zorlıyacağız ama tedbiri elden bırakmadan,ben otobandaki yarışanlarada çok kızgınım,onlarıda gördükçe pistlerde,eğitim alarak bu işi orada yapmalarını söylüyorum.Videolar bölümünde tepeye sonsürat arkasını görmeden tırmanıp,sonra uçup takla atan videoyu seyrederseniz,benim söylemeye çalıştığım,tedbirli olmak durumuna örnek olur diye düşünüyorum.Şansı varmışki adam sağ sağlimçıktı araçdan,daha kötüşeylerde olabilirdi.

Basit tedbirler çok faydalı olabiliyor. Çıkıp tepeye bakması 1 dakikasını alırdı. Bu kadar yazıyorum ama gözümün kesmediği yerlere girmem de çıkmam da.

Arkadaşlar, teknik ve araç konuları için ayrı bir başlık açıp yazışmazsak bu güzel bilgiler bu sayfalarda kaybolup gider.
Lütfen uygun bölümde başlık açıp yazışalım..Bu yazışmalardaki teknik detayları uygun yere taşıyacağım.
Selamlar..

Arkadaşlar Ankara'da dün bütün gün yağan yağmur altında yaptımız kış trekkingi yani benim deyimimle Tabanway Off-Road fotoğraflarımızı görmenizi isterim, linke buyrun,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24533.0#top

arkadaşlar ben adanadan bünyamin şimdilik 95 ladam va r aranızda yeniyim bilgilerinizi paylaşmak isterim birde gezenbilir çıkartmaları ve logolarına ihtiyacım var nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim herkese adanadan slm

bu mümkün değil arkadaşım ben adanadayım sizler aracılığığla olursa çok sevinirim yinede teşekür ederim

sanırım ki Mert kardeşimize yazarsan buradan ya da özelden sana bu konuda yardımcı olabilir.......... :smiley:

Arkadaşlar bu pazar yani 15 Şubat 2009 da Ankara Çanıllı Barajı Off-Road Etkinliğimize katılmak isteyen herkesi bekleriz..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23991.0

ceranus' Alıntı:
Arkadaşlar bu pazar yani 15 Şubat 2009 da Ankara Çanıllı Barajı Off-Road Etkinliğimize katılmak isteyen herkesi bekleriz..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23991.0

ceranus ,maaşallah boş durmak yok diyorsun ,iyi eğlenceler sağlokla gidip gelesiniz inşallah....... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR