Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 598,775
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

ben de cj mi almak için istanbul dan ankara ya gitmiştim,dönüşte arabayla ilk seyahatimi yaşadım ve nerdeyse 1.5 saatte depo bitiyordu ???,her depoyu fulledikten sonra gaza basarken pedalın altında yumurta varmış gibi dokunuyordum sonra ilk modifiyem gaz taktırmak olmuştu ;D

Etiketler

benzer hikaye bende de var
CJ yi ilk aldığımda deponun durumu kötüydü. 5litrelik bidona benzin hortumunu daldırıp şişeyi kucağımıza aldık ;)
tabi ilk direksiyonuna binmenin heyecanıyla gazı kökleyipte giderken benzinin azaldığı görülebiliyordu
doğru sanayiye çektik tabi ki ilk girdiği dükkan LPG ci oldu ;D

bu yakıt masrafı muhabbeti benim full depodan çıktı yanılmıyosam ama atlanılan bişi war o gösterge bozuk ama yaptırmaya hiç niyetim yok daha bi zengin havası katıyo bana :smiley:

arkadaslar benzın muhabetı acılmısken sızlereden fıkır almak ıstıyorum ben 91 model 2.500 cc 4 sılındır ınjeksıyonlu wrangler aldım daha 4 depo bıtıre bıldım ıst içi 525 ytl ve 550 ytl arası yaktık tup taktırsam verıler nasıl degıse bılır tavsıye edermısınız tesekurler.

göstergeyi dışarı koysan daha bi havalı olur o zaman deermişim.. abi özellikle bayanların araba kullanma konusunda bizim kadar hassas olduğunu sanmıyorum, onlar deponun dolu olup olmadığına pek bakmıyorlar.. silindir hacmiymiş, devirli kullanmakmış, peygamber vitesiymiş! hepsi hikaye.. araba gidiyor mu, gidiyor.. durana kadar devam onlar için.. durunca da "alo hayatım" hattı 24 saat devrede:smiley:

konu burdan başladıydı ellaham:smiley:)))

alpreklam' Alıntı:
bu yakıt masrafı muhabbeti benim full depodan çıktı yanılmıyosam ama atlanılan bişi war o gösterge bozuk ama yaptırmaya hiç niyetim yok daha bi zengin havası katıyo bana :smiley:

Dolu depo görüntüsü morali düzeltir, tansiyonu ayarlar, şekeri normal seviyeye indirir, arabam ne gadder de az yakıyor bakın diye eşe dosta sizin arabanızdan aldırır velhasıl tavsiye edilir :smiley:

Bu konuda '' bayanların bazıları'' dersek daha doğru olacaktır sanırım ...

hidoki' Alıntı:
göstergeyi dışarı koysan daha bi havalı olur o zaman deermişim.. abi özellikle bayanların araba kullanma konusunda bizim kadar hassas olduğunu sanmıyorum, onlar deponun dolu olup olmadığına pek bakmıyorlar.. silindir hacmiymiş, devirli kullanmakmış, peygamber vitesiymiş! hepsi hikaye.. araba gidiyor mu, gidiyor.. durana kadar devam onlar için.. durunca da "alo hayatım" hattı 24 saat devrede:smiley:

konu burdan başladıydı ellaham:smiley:)))

discovery-V8' Alıntı:
Bende bu nedir diyorum, yarım saattir kulaklarım çın çın birtürlü geçmedi çınlaması ;D

deponun şamandırasından geliyordur o ses kulaktan falan değildir .. ;D

bull' Alıntı:
iştahlı canım bizim makinalar aman nazar değmesin :'(

iştah değilde kıtlıktan çıkmış desek daha mı uygun düşer ?

Allah yüzünü hep böle güldürür işallah : )

unimog-cu in mystery' Alıntı:
Murat abi h.sonu gezileri ve parkurlar için; h.sonu ön ve arka tamponu sökmek, 1 takım ok144' leri takmak ve şnorkel. ;) yeterli olur. Hatta aracınız dizel şnorkel opsiyon olabilir. 8)
Pazar akşamıda lastikleri değiştirip, tamponları takarak şehiriçi sürüşe devam.

wranglercem' Alıntı:
arkadaslar benzın muhabetı acılmısken sızlereden fıkır almak ıstıyorum ben 91 model 2.500 cc 4 sılındır ınjeksıyonlu wrangler aldım daha 4 depo bıtıre bıldım ıst içi 525 ytl ve 550 ytl arası yaktık tup taktırsam verıler nasıl degıse bılır tavsıye edermısınız tesekurler.

aslında 2500 cc enjeksiyonlu bi araç için 525-550 yakması normal değil. arazide olsa belki diyeceğim ama şehir içinde ve büyük ihtimal 4x2 de bence normal değil. yakıtı etkileyen aksamları bence bir elden geçirin (hava filtresi, bujler ve kabloları vs...)
LPG konusunda ise wranglerleri pek bilmem ama ekonomi sağlayacağı kesin.
wranglerler tek noktadan mı 4noktadan mı enjeksiyonlu ?

Eski videoları karıştırıken, tek başıma çıktığım offroad turlarının birinde, sırf görüntü olsun diye girdiğim çukurda kalışımı ve vincimin kopup tekrar tamir edip kurtuluşumu belgeleyen bir video buldum. Şimdi çok komik geliyor bana...

th_video-2.jpg

İsmail (defender58), Bülent (kokteknik), Mesut (MST_MESUT), Murat (nicomedia), Uğur (manyakbiradam), Fahri (poşetci78), nrlates, Hakan (bayram22), Hakkı (seymansarac), Tuncay (tuncaaayy), Bülent (diogenes111), Aykut (sencene), Cengiz (ctas), Mehmet (MEGAN), Selçuk (selark), Koray (yuzen_adam) ve ertug arkadaşlar, aramıza hoşgeldiniz...

jeep' Alıntı:
Eski videoları karıştırıken, tek başıma çıktığım offroad turlarının birinde, sırf görüntü olsun diye girdiğim çukurda kalışımı ve vincimin kopup tekrar tamir edip kurtuluşumu belgeleyen bir video buldum. Şimdi çok komik geliyor bana...

süper bi anı abi ya ( hızlandırılmış yerlerde süpersin abi karınca gibi çalişmişsin ;) )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR