Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 598,754

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

hüseyin bey önce arabayla atv yi senetle birine satmış.o alan kişi toplamda 30-40 gün sonra maddi zorluga düşmüş senetle aldıgı için aracı satmak isteyince devreye dostlar arkadaşlar girdi.ve ben arabayı aldım.atv bildigim kadarıyla o ilk alan kişide..

Bu sabah başıma gelen bi olayı anlatmadan edemiycem.
Malumunuz 94 4 kapı witaram var. Haliyle bazı sorunlarıda var. Sabah evden çıkarken eşime telefonda araca su koymasını tarif etmeye çalıştım ve aşağıdaki diologlar ortaya çıktı;

Gökalp: canım kaputu aç
Beyza: açtım bidakka kaputun çubuğu nerde dik durması için?
G: arka koltukta
B: niye?
G: çok ses yapıyo
B:yaaa
G: sağ üst köşede beyaz plastik bidona benzer üzeri kapaklı bişi var onun içine suyu döküceksin
B: içinden 2 tane hortumu çıkıyo?
G: ewet
B: Dökücemde kaputun çubuğu olsaydı daha rahat edicektim.
G: :-\

G: canım benzin göstergesinin üzerinde bi gösterge daha var. ( hararet göstergesiniden bahsediyorum )
B: alaattinin lambasına benzer bi işaretimi var?
G: ewet
B: Bozuk o hiç oynamıyo
G: o işte iyi bişi sakın oynamasın
B: niye
G: ben geçen oynatımda kaputun altından buharlar çıkmaya başladı. Sen sakın oynatma. İbre yarıyı geçtimi hemen dur soğuyana kadar bekle
B: yaaa
G: :-\

A.jpg

Eşimi çok seviyorum...

seneler önce ilk cj mi aldıgımda rahmetli babamdan gizli almıştım.ya akşamları yada haftasonları ailemden ayrı yaşadıgım için rahat rahat biniyordum.ama baya bir kar yagdıgı bi gün normal binek aracımı çıkartamadım.artık kızarsa kızsın diye işe cj yle gitmeye karar verdim tam yola çıktım.babam telefon açtı.oglum benim araba çıkmıyor gel benide evden al.ee tabii mecbur tuttum babamların evinin yolunu.o arada düşünüyorum acaba ne desemde daha az fırça yesem diye.çeşitli bahaneler ürettikten sonra kendi kendime daha ne kadar saklıyacaksınki zaten 6 aydır saklıyorsun baban hariç herkes biliyo boşver bir iki kızar sonra normale döner diye düşünürken baktım kapının önündeyim babam tabii normal arabayı bekliyor ama cj ye de bakıyor.açtım camı baba gel diye el haraketi yaptım.bi elinde telefonla konuşuyor bi taraftan cj ye binmeye çalışıyor.bindi yola çıktım.ve babamın telefon görüşmesi bitti..sustu sustu ???sonra sordu oglum bu kimin baba dedim bendeydi uzun zamandır ama hiç işe gelmedim yani falan filan diye agzımda laf geveliyorum.adam yüzüme baktı baktı.ulan velet madem böyle bir araba aldın niye benden saklıyorusun falan filan.yani sonuçta yine fırça yedim ama niye aldından degil niye sakladın diye ;D ;Dsonrası o gün araba babamda ben yaya ama olsun onun yüzündeki o mutluluk herşeye deger sonraları tabii bizim cj ve babam hafta sonları firari..bunu anlatmakta beni mutlu etti valla..evde salondaki vitrinde babam ve cj nin oldugu ve babamın arabaya yaslanıp tebessüm ettigi bir fotograf var.gördükçe içimi burkuyor.ama bir yandan banada tebessüm ettiriyor...

Bana ilk cj im Avusturalyalı bir arkaşımdan miras kaldı. Kendisi yabancı olduğu için satışını alamamış benim üzerime almıştı. Yaz tatilinde arabayı bana bırakıp ülkesine gitti ve daha da gelmedi. 4 silindir tuzla le başlamış oldu 7 sene önce ilk offroad deneyimlerim. Üstü açık tentesi yoktu. Birgün babam aradı beni ve arabasının arızalı olduğunu benim jeepin nerede olduğunu sordu. Tabi şantiyeden gönderdim babama cj yi. Haziranda Gaziantep e yağmur yağdığı çok nadirdir. Bu işlerimi tasvip etmeyen babam, o gün üstü açık jeepin içinde çorabına kadar ıslanmış. İlk ve son oldu babamın cj ye binişi ;D

Geçen gün bostancı oto sanayiye gittim suzuki servisine, üyelerimizden "yüzenadam" la karşılaştık orada 90 model vitarasına bakım yaptırıyordu...ilginçtir, her ne kadar araç kendisinin olsa da ben orada olan babasının yüzündeki gülümsemeden ve heyecandan, o aracı oğlu için tamir ettiriyor gibi görünmesine rağmen aslında herşeyi gizliden gizliye bağlandığı ve heyecanını açık etmek istemediği vitara ve off road tutkusu için yaptığını hissettim:smiley:))) Yüzenadam kardeşim orada söyleyemedim ama içimde kalmasın:smiley: Sevgiler...

Hanımda 1000 motor opel corsa var 3 silindir. Ne zaman arabasına binsem gösterge aynı yerde hiç oynamıyor. Şehre gidip geliyorum geziyorum (en az 50 km eder) yine oynamıyor. Neredeyse bir depo benzinle (~40 L) 1 ay/~700 km gidiyor bir ara gösterge bozuk sanmıştım :smiley:

biz gene suzukiciler olarak şanslıyız yaşar, V8 'i olanlar ne yapsın, Bilkentte çocuk okutsalar anca o kadar masrafı olur

XJ son gezide km.de ortalama 46 YKR LPG tüketimi sağlayarak beni yine dumura uğrattı, otabanda 37-38 YKR yaksa, demek ki karda debelenirken uçup gidiyor tüketim :D

46 mı? 460 mı??

burada ironik bir durum mu hasıl olmuş? 1.6 vitara ile şehir içinde de dışında da 180-200 ykr harcarken hem de???
:smiley:

180 km samsuna gittim, 100 km offroad (ağır), 180 km geri döndüm. 400 YTL yaktı o kadar. ayda bir olunca günlük 13 YTL ye offroad. sudan ucuz valla.

bende xj almayı dusunuyodum varmı gecsem bıktım yakıt odemeden:(

4 L' Alıntı:
biz gene suzukiciler olarak şanslıyız yaşar, V8 'i olanlar ne yapsın, Bilkentte çocuk okutsalar anca o kadar masrafı olur

Vallahi Çağlar suzuki 6.5-7 lt yakıyor tüp taktıracağım masrafı çok oluyor diye :D ama bu muhabbeti V8 kullananlar duymasın bizi topuktan taaa aşil tendodan (Tendo calcaneus communis :D) vururlar "ulan sizinki de masraf mı diye" hemi de vurmakta sonuna kadar haklılar mı ?
tabi ki haklılar :smiley:

jeep' Alıntı:
180 km samsuna gittim, 100 km offroad (ağır), 180 km geri döndüm. 400 YTL yaktı o kadar. ayda bir olunca günlük 13 YTL ye offroad. sudan ucuz valla.

Göktuğ Hocam o olaya "ya bir de her gün offroad yapsak 400x30=12000 ytl aylık benzin parası veririz arada parçaya ve ustaya vereceğimiz para da cabası iyi ki şu işi ayda bir yapıyoruz" şeklinde bir konuşma balonu ile bakabiliriz :smiley:

Bende bu nedir diyorum, yarım saattir kulaklarım çın çın birtürlü geçmedi çınlaması ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR